Träning!

Idag har jag varit ute i regnet och lagt ett spår, det var jätte länge sedan vi spårade så det är bara att komma igång, så vi inte kommer för långt efter super brossan Viggo Valnöt som går med stormsteg mot championatet( ni är super duktiga lycka till på Söndag vi håller tummarna) när jag gick ut så var hundarna i trädgården Tessie blev helt tokig hon fick ju se mig i träningskläder och med blodkäpp och klöv i handen och hon fick stanna i trädgården när jag gick  (jag tror det hördes i hela byn) nu ska spåret ligga tills i kväll, så får vi se hur det går, går det inte så får vi på det igen så vi slipper avanmäla från öppenklass som vi anmält oss till Johan och jag.

Efter spåret så tränade vi stoppsignal i trädgården och det gick bra, ska lägga till lite mer i kväll och se om det funkar då också.

Elvis
I morgon åker Elvis hem det blir tomt, han har varit jätte mysig, jag funderar på att gömma honom så han kan stanna kvar!!!Johan blir nog inte så glad bara, han tycker att det räcker med djur nu....jag kan inte förstå varför!

image17

Torsdags träning!

Igår träffades vi på Hörby brukshundklubb Jag Marie och Cissi...vi började ned linjetag som min hund har lyckats glömma hur man gör, så det var att börja från början med ett litet avstånd och sen öka efterhand sen var det som det gick upp ett liljeholmens och allt föll på plats, vi apporterade även vilt, viltet i strumpor är det som går bäst de avlämnas snyggt i handen, de utan är så himla gott så man måste plocka fjädrarna....och sen kanske man lämnar det, om man inte vill ha det för sig själv vill säga....vi får nog fortsätta med fjäder klädda dummisar och fåglar i strumpor ett tag till.
Sen har ju inte våra (cissis och min) hundar fått till det här med stoppsignal, så det fick vi tips av Marie hur vi skulle göra och tränade på det en stund, sen gick vi ner till dammen och gjorde först en enkel markering som gick jätte bra, sen gjorde vi dubbelmarkering det gick också bra (utom när JAG kastade har lite svårt att få till det, där jag vill att de ska hamna hamnar de inte)
Sen var det bara BUS som gällde ute på ängen så våra änglar fick torka innan det var dax att bege sig hemåt

Hoppas att vi får lika trevligt varje träningstillfälle, nästa vecka tränar vi på tisdag mellan 18,30-20,30

Lite kuligheter!

På valpkursen i onsdags så började Marie skratta så fort hon såg oss...kan undras varför!!!!!....vi hade gjort Kepsar som det stod Jag går på Hundplugget på (hundplugget är Tonies hundskola för er som inte visste, det ska komma en hemsida på www.Hundplugget.se så småningom)och under min jacka så hade jag en t-shirt som det oxå stod jag går på hundplugget på.......Tonie bara tittade och undrade vad Marie skrattade åt.......behöver nog nya GLASÖGON!!!!!!!hon såg först bara att vi hade nya kepsar och inte vad som stod, Tonie blev förtjust och har kollat in hemsidan där jag har beställt så det blir säkert fler kepsar i framtiden........Tp victory heter företaget, de gör också prisrosetter och eftersom vi inte hamnade så bra på vad det nu hette för nått Flatmästerskap vi var på!!!!  så beställde jag lite tröstpriser till oss (se bild) Johan har gett oss fina öknamn  jag är 49:an Nilsson
Cissi är 48:an Ivarsson Mia är 47:an Nilsson Jätte kul Johan!!!!men bara vänta till det är din tur att starta på prov......

Mia... din rosett har jag här hemma så den får du i morgon Lördag när vi träffas på Lärkesholm.image15

Min fina rosett!!!
image13


image14

Tränings grupp! mm

Idag har jag pratat med Eva Sandström på Hörby brukshundklubb och fått klartecken att köra igång en tränings grupp...Jippi... vi har tänkt träna torsdag denna veckan tisdag nästa vecka och sedan kommer vi att lägga upp lite olika dagar beroende på vilka som passar, tiden kommer att vara 18,30 till ca 20,30 vi kommer att träna det vi behöver!!!Alltså det mesta!! en del sök, vatten apportering,linjetag, allmän lydnad mm mm, det som vi behöver träna på inför Wt i november.
Alla som är medlemmar och lika Tokiga som vi är hjärtligt välkomna ( Carina och Sara kan känna sig träffade )
Håll utkik här på min blogg efter tider och dagar så ni inte missar allt skoj.
Hoppas vi ses på torsdag längtar redan dit.


Valpkurs på HUNDPLUGGET!
Idag är det valp kurs på Hundplugget det är alltid lika skönt att komma "Hem" (det känns så att vara hos Marie och Tonie)
Jag har hittat på lite kul till i kväll (beställt lite saker) jag är ju som bekant lite tokig, jag vågar inte berätta inu för man vet inte om Tonie el Marie tittar in och då förstörs ju det kuliga. Jag lova att berätta i morgon och har jag tur så kanske ett eller annat foto kan läggas upp.

Elvis har skött sig exemplariskt så jag  kan inte förstå varför Matte och Husse var så oroliga, måste bero på att de aldrig lämnat honom innan.

Våra Wachtlar de värper på, ett ägg om dagen...nu är vi nära omeletten.....Andreas vill prova steka ett ägg ,vi får väl prova tror mest att det blir äggröra.

I morgon så utökar vi Sibbarps Zoo med en guldfasan det är Lisa som har en tocke över så nu får vi bygga ut vår bur som vi har wachtlarna i.

Igår fick vi 10 gäss (levande) av en kompis...ja jag vet vi är inte riktigt kloka.....som tur är har jag en annan kompis som bor på en gård så de får bo hos henne så länge, vi ska ju titta på gård men det har blivit fram flyttat till nästa onsdag, behöver större plats!......vi har även skickat in papper till komunen om att få köpa till mer mark där vi bor nu om det inte blir något av med gården för plats behövs till alla våra djur.

Sara har hotat med att flytta till farmor om vi skaffar fler djur nu, men  jag vill ju gärna ha ett par får som kan gå och beta om vi får mer mark, så vi får väl se om vi har ett rum över som vi kan hyra ut ha ha ha

Bosjökloster (söndag)

Idag var vi tvungna att köra tidigt till Bosjökloster Jag och Mia för att hinna shoppa...... gissa om jag blev snopen när Sara ville följa med hon som annars tycker att vi är urtrista! jag kollade en extra gång så hon hade fattat att vi skulle va bland jakt fiske och hundar HELA dagen och det hade hon...........jag fattar fortfarande inte hur det kunde gå till.........men trevligt hade vi, vi sprang rundor och handlade en del och åt jätte god middag (grilltallrik ) Tack Mia för att du bjöd på så god middag!
Sen närmade klockan sig 12,30 och vi löste av i Flatt tältet det var perfekt läge man såg allt som hände på Terassen, det kom en och annan som var nyfiken på våra Flattar och så kom det en massa kända Flatt människor som det alltid är trevligt att träffa, tiden gick fort och snart var det dax att packa ihop och lasta Mias bil med Flatt saker och en trött Viggo.
image11

Måste bara berätta att vi inte bråkade en ända gång, min tonåring och jag, och det var jätte skönt.
Hon börjar kanske bli stor!! Man kan ju alltid hoppas.

Lördag Bosjökloster!

Idag har vi varit på Bosjökloster HELA dagen....vi har haft Milla med det har varit kanon social träning, vi hade oxå med oss Elvis (kompisarnas Golden ni vet) och det gick jätte bra. Vågar inte lämna honom hemma för matte sa att han gillar att äta på allt om han blir själv.

Inne på Bosjökloster i den sk källaren har en tjej från helsingborg utställning (Helen) och det var jätte fina hundar hon hade målat det var ju mina, Tessie hade hon med för henne ritade hon av i fjol och på första parkett stod Milla målad i olja det var första gången jag såg det färdigt det var helt underbart, så ska ni måla av era hundar så rekomenderar jag Helen ni kan kolla in hemsidan www.helensstudio.se hon är super duktig.........där fanns även visitkort givetvis var där med både Milla och Tessie på gissa om man blir stolt.

Dagens inköp!
(speciellt till Mia N som undrade vad jag köpt)

En tre bent jakt stol modell hög
Ett vapenskåp
Ett jakt ställ till Andreas till diverse aktiviteter i skogen
Känger till Johan
sen var pengarna slut för denna dagen!!!!! Det kommer ju en dag till i morgon som man kan handla på ......

Fåglarna!
Våra wachtlar lade sitt första ägg i går!!!!!Det har vi väntat på...och i dag var där ett till, om vi väntar en vecka har vi kanske till en omelett ha ha ha.
Tänk att man kan sitta i en bur med fåglar hur länge somhelst och bara studera dem, hade någon sagt det till min pappa för 10 år sedan att jag skulle ha både fåglar kaniner och hela huset fullt av hundar så hade han skrattat och undrat om det var mig de pratade om, och vi ska inte prata om att jag skulle följa med ut i skogen över huvudtaget  JAG sitta stilll i skogen i flera timmar näääää det var det inte tal om, nu är det himmelriket att sitta där med Tessie vid sin sida och bara njuta av tystnaden, kan det bero på att ingen kallar mamma hela tiden man har tid att fundera och bara vara....jag vet inte hur många gånger Johan har tackat Marie och Tonie för att de har fått mig att träna jakt med hund och  därför kommer ut i skog och mark  vi har fått ett gemensamt intresse min man och jag.

Tack Marie och Tonie för att ni finns ni är underbara!

Fredag!

JIIIIIIIIIIIIIIIIPI! Igår kväll hände det som jag gått och väntat på i ca 4 månader jag kunde duscha i det nya badrummet GUD vad skönt med massagedusch......äntligen...nu är det bara en toastol som fattas och i skrivandets stund är Johan på väg till Helsingborg för att inhandla en sådan så från måndag slipper vi springa uppför alla trapporna för att gå på toa.


Ikväll!
Ikväll kommer våra gamla kompisar Peter och Petra med barn på middag vi har inte träffats på väldigt länge...kom på de att deras minsta blev ett år för ett tag sedan och honom har vi aldrig sett usch man skäms ju lite...men så är det med den här lediga tiden som man inte har så mycket över för med alla djur och all träning så borde det va 30timmar på ett dygn minst.......senare ikväll ska jag skjutsa tjejerna till Jägers det är disco ikväll de börjar bli stora fast jag känner mig fortfarande som 25 hur det nu kan ha gått  till att de gått 10 år till fattar INGENTING! Sen kommer ELVIS till oss det är en väldigt busig Golden hane på 1,5 år som ska bo hos oss en vecka när husse och matte åker på semester. Matten har väldigt dåligt samvete för att lämna bort honom så han kommer sent i kväll så hon kan gosa med honom så länge det bara går.
Hur det går med Elvis under veckan kan ni säkert läsa här om jag hinner skriva för alla hans hyss........
HA de bra all nu ska jag börja påmiddagen till ikväll.

Onsdag!

I dag kommer rörläggaren vid 17 tiden och kollar Jiiiiiiiiiiiipi, nu börjar det hända nått.
Sen min kära make ska vi tapetsera vid köket de katterna har dragit sönder, och sätta kattlucka i tvättstugan, så idag har vi att göra.


Lite senare på dagen!

Johan kom hem från jobbet i tid fast jag hade skrivit att vi skulle en del.....måste bero på att han tycker att det är roligt att greja med det jag hittar på?!
Jag trodde att jag skulle svimma när han öppnade munnen och sa att nu hade han hittat en gård till oss som han kunde tänka sig at bo i....snabb som man är då vid sådana tillfälle(de ges inte så ofta) så ringde jag mäklaren och bokade tid så på onsdag i nästa vecka ska vi titta på gården, nu går man ju bara och tänker på det i en hel vecka och längtar dit, sen får man ju se var priset hamnar jag vill ju så mycket, och inte bara bo, men gård har jag ju längtat och tjatat om hur länge som helst så att alla våra djur kan få plats.


Kotten!

Idag när Milla och Tessie som vanligt for runder i trädgården så var Millahela tiden längst ute vid staketet och det tycker inte matte om, hon är ju ganska liten inu och kan säkert trycka sig under om hon vill, jag ropade på henne och hon kom sen var det tillbaka igen vid staketet jaha det var bara att pallra sig ut och titta vad som var så intressant vid staketet.........jo det är så att det är en glipa mellan vår mur och staketet och där är inte ilagt jord och är ca 60cm djupt DÄRI satt vår igelkotte den hade fastnat, som tur var kom Johan hem precis när jag hade hämtat handskar så han kunde plocka upp vår stackars lilla kotte........vilken tur att vår lilla cocker hade hittat den.

Nybadad cocker!

Vid 21 tiden kom Johan på att vi hade en väldigt skitig cocker, så det blev badkaret  och det är inte jätte poppis. (foto kommer senare) sen var det dax för natta välling och isäng........inatt vaknade jag av att vår Labbe Ronja låg mellan oss på vår extra kudde den hunden är mer människa än hund....Tessie håller sig i alla fall vid fötterna tills man vaknar sen är det bara att skynda sig upp innan man får ett ben i skallen, Milla ligger i hop kurad vid våra ben och hon e så liten så henne märker man ju inte.

image9

Ny dag Nya utmaningar!

Idag har vi vatt på jobbet igen Milla och jag, idag hade vi personal möte och då hoppade Milla upp i mitt knä och låg där hela tiden det är en FANTASTISK hund, jag bara avgudar henne. Jag har försökt förklara för Johan  att han ska skaffa en cocker till för Milla blir aldrig hans, hon valde mig sina första veckor hos oss. Jag hade tyckt det var mysigt med en liten till men jag tror jag får vänta tills Milla får valpar och det dröjer ju...................

Det är lite kul det här med Blogg för i dag ringde Johan mig och frågade om jag hade mycket att göra.....och givetvis undrade jag varför JO han hade varit inne på min blogg och jag hade inte skrivit något idag.....vilken tur att jag kan kommunicera med honom här och läser han så vet han ju precis vad han ska göra när han kommer hem....

Så idag kära make har vi huset fullt av 10 åringar och det är INTE lugnt vill jag bara säga, (och äter gör de, så man undrar var de gör av allt jag tror jag har bakat minst 2 dussin pannkakor mig gör det inget men man undrar ju.....)
När det har blivit lugnt hus ska vi åka med Andreas till skjut banan och skjuta 22lr han är super duktig trotts att han bara har skjutit i snart ett år alla märke som man kan ta i hans ålders klass har han tagit och ett handikapp till för Andreas han är vänster skytt som sin pappa och på klubben finns bara höger gevär trotts detta så sköt han 190 poäng av 200 första gången efter sommaruppehållet som ni förstår så är vi stolta föräldrar.
Och sedan ska vi försöka    få tag i den där rörläggaren så vi kan få  igång duschen på vårt snart färdiga badrum......jag längtar efter att prova duschen det är ju en sådan med massage. Kompis Mia har oxå bokat in sig på våran dusch så Johan får sätta fart nu.
Nu kära make vet du vad som ska göras idag så du behöver inte jobba över för det var inga jobbiga saker  idag hi hi hi........

Världens sötaste Hundar!

image3

Världens sötaste cocker!!!!image4
Jag älskar ben....................image5
Min underbara tokiga flatte......Meitas Tessie Tomtebloss hon gör skäl för namnet det bara sprakar till som ett tomtebloss.

Ny dag!

Tessie mår bra efter gårdagens besök i getingboet och har förhoppningsvis inte fått några större men.... tänker mest på skohorn!!!

Idag är vi på jobbet Milla och jag här trivs vår lilla cocker som fisken i vattnet för här kommer alla och kelar och har man tur kan man tigga till sig en godbit från köket ( jag har mitt kontor på ett äldreboende) Milla brukar smita dit när jag inte ser.

På jobbet tränar vi passivitet och det är Milla suverän på och så brukar vi va ute på gräsmattan och springa lite rundor och ev kasta en apport eller två beroende på hur mycket vi har att göra där inne.

I kväll blir det nog lite träning med Ronja och Tessie vi ligger ju i hård träning inför Workingtestet i November.

Johan får vara inne i kväll och färdigställa badrummet som vi hållt på med i 4 månader det har varit en massa.... suck stånk stön......från de badrummet, senast i går var han vansinnig då han sågade en list fel så jag fick köra och köpa en ny, lika ofta har han bannat mig för mina ideer,JAG tycker att de är jätte bra för jag tycker om att riva ner och få fint, det jag inte är bra på är att vänta jag vill ha allt klart helst dagen efter at vi har börjat men jag har lärt mg nu att det tar lite längre tid att få ett badrummet klart....All heder till dig min Älskling som orkar med mig och mina tokiga Ideer.

Nästa projekt är att bygga till huset ca 25kvm och det är INTE min ide utan Johans......bara så ni vet i framtiden.

Tessie som valp sin första vinter hos oss

Tessie som valp sin första vinter hos oss

Välkommen till min nya blogg!

Efter på tryckningar från en del av mina kompisar som skriver blogg har jag nu försökt sätta mig in i hur det fungerar, och har tänkt skriva om våra hundar vår träning  familjen och lite allt möjligt.

VI är jag Ingela min man Johan våra barn Sara 14år som inte delar vårt intresse med hundar (det är mest killar för tillfället men de sägs att det blir bättre)och vår son Andreas snart 10år som gärna hänger med på alla möjliga och omöjlliga aktiviteter och som ofta får agera kastare vid apportering. Våra hundar är Ronja en Labbe blandning på 4år jätte duktig på spår är mannens eftersökshund vid jakt, sen har vi Tessie en Flatcoatedretriver på snart 2 år (allmänt kallad för Tosing ni lär märka varför )Tessie kommer från Kennel Meitas i Hörby, och sen vår minsting Milla hon är en jätte söt lite blyg jaktcockertjej på 5 månader som vi har på foder också från Kennel Meitas. Sen har vi diverse andra djur som ni säkert kommer att få bekanta er med längre fram.


I går var vi hos mina föräldrar som bor på landet med egen damm och allt....gissa om våra hundar trivs med livet där......efter fikat så skulle jag passa på att göra några linje tag med Tessie och gick till bilen för att hämta dummisar, Tessie for iväg som vanligt och började gräva i en del av trädgården där ingen brukar va,  när jag kallade kom hon men hon såg konstig ut liksom gul randig i pälsen.......jodå hon hade hittat det ända jordgeting boet på hela tomten (och den är inte liten ) jag fick PANIK getingar är det äckligaste jag vet , som tur var kom pappa till undsättning med ett långt skohorn fick vi bort getingarna  Tessie hann bli stucken 4 ggr vad vi kunde hitta, så det blev att hålla noga kolla på henne efter samtal med Helsingborgs djursjukhus, som tur var så hände inget och vi kunde återvända hem utan att ha fått träna.
Jo lite träning blev det med vår lilla Cocker, jag slängde i en liten dummi i dammen och den simmade hon glatt iväg och hämtade gav mig i handen utan att stanna och skaka, tänk om Tessie kunde lära sig lite av Milla för det där med att stanna skaka och lägga dummin gör Tessie varje gång.


RSS 2.0