4 veckor kvar till jul!

Tänk vad tiden går nu är det en hel vecka sedan jag skrev om Julen sist!
Nu är det bara 4 veckor kvar till jul och jag mår alldeles utmärkt när jag slipper fara runder och handla.
Nu har jag bara all städningen kvar och det har jag tänkt ta en dag ledigt och göra så fort det är färdig byggt,  har även beordrat Johan att ta ledigt och hjälpa till och det lovade han.

Nu spelas det julmusik i vårt hus ända fram till Julafton Sara började visserligen redan i början på november men lite måtta på det roliga får det ju vara.

image124

Granen står så grön och grann i...öhh.... Skogen!!!!image131

RondellHund!

Rondell hund har Andreas gjort sig en!!!!
Den står i vår ny gjorda rondell i slutet på vår väg, i kväll så smög Andreas och Johan ner och riggade den i rondellen det kom visst en bil förbi som fick sig ett gott skratt.
Även ett par i ett hus sidan om såg vad de två busarna hade för sig och även de skrattade gott.

image132

image133

Undrar vilken hund som stått modell för denna? Tror inte att den finns i vårt hus!?

Små Stjärnorna!


I onsdags var det dax för Andreas klass att ha småstjärnorna, de har övats flitigt en längre tid för att de skulle kunna ha uppvisning för oss föräldrar och syskon.
De var även försäljning av Tavlor som barnen målat de var jätte fina,en hel del jul pyssel jul kort, de var även försäljning av kaffe och kaka och även lott försäljning allt för att det ska bli pengar till en framtida klassresa

image128
Fröken Maria (ny fröken i klassen sedan sommaren väldigt omtyckt av barn och föräldrar) och Britt-Marie (B-M är extra resurs i klassen och väldigt uppskattad) Maria lägger en sista hand vid julpyntet som skulle säljas.


image129
Tavlorna som var till salu för 50 kronor/st. Barnen har verkligen lagt ner tid för att få tavlorna fina. De fick börja med en skiss på vanligt papper innan de fick ge sig på den riktiga duken.


image130
Andreas är trummis i ett hårdrocks band!

Hoppas bara att jag slipper ha ett trummset i huset nu när han provat på det................


Yes Yes Där satt den x2

Idag var det dax att ställa klockan ännu en helg och ge sig iväg till Hässleholms trakten  för att träffa Karl-Axel och ännu ett viltspår.
Tessie började för hon har minst tålamod att sitta kvar i bilen om det är något roligt på gång, idag så fick Johan gå med båda hundarna för jag har lyckats skada handen och kan inte hålla i linan, det är första gången Johan går med Tessie så jag tar åt mig äran för det är ju faktiskt jag som tränat henne.
Jag var nervöst kvar vid bilen och rastade Ronja, när de kom på vägen tillbaka så satte Johan upp ett finger som en etta och Karl-Axel bekräftade det jodå en Etta med Hp dessutom gissa om jag är lycklig!!!!!!!
Sen var det Ronjas tur och det gick lika bra även där en Etta med Hp. Yes yes !!

Karl-Axels ord: Har man så duktiga hundar så ska det premieras.


Nu är vi världens lyckligaste hund ägare.
Tyvärr glömde jag kameran hemma så det fick bli kort när vi kom hem.
image126
Ettan med HP Meitas Tessie Tomtebloss

image127
Nästa Etta med HP Ronja Rövardotter

I dag kom den!

I dag kom den min nya fina Retriever pipa, Mia tipsade mig om en sida där de fanns rosa pipor till förmån för cancer fonden iställer för rosa bandet så kan vi hundägare som använder pipa ha rosa pipa, bra tips tycker jag det är ju snart jul.
Här kan man  beställa  om man vill göra en god gärning 
www.hundsystrarna.se man syns garanterat!

image125


Tävling igen!

I helgen var det tävling igen denna gången i Tomelilla.
Johan och Andreas styrde kosan mot Tomelilla i Lördags morse vid 8,40 för att först hämta upp Magnus på vägen, sen raka spåret ner, Andreas skulle skjuta 10,40 så det är bäst att vara där i tid så att han hinner titta sig omkring, snacka med kompisar, och förbereda sig innan det är dax, Magnus var med för att hjälpa Andreas, ibland är det bättre att ha någon annan med sig än mamma och pappa som peppar och stöttar.
Denna gången blev det inte lika många poäng som det brukar bli men så är det med all sport man kan inte vara bäst alltid.
Resultatet denna Lördagen blev 392 av 400 och resulterade i en 4:e plats
Jätte Grattis Killen!
Vi är stolta över dig.

image120
Uppladdning inför skjutningen.........Game Boy!


image121
Andreas får sin buckla

image122
3 duktiga Eslövs skyttar Mattias Andreas Niklas


image123
Ännu en buckla till samlingen.

Nu närmar det sig!!!

IDAG är det bara 5 veckor kvar tills JULAFTON, och jag är redan klar med alla julklapparna de är fint inslagna och undan stoppade, det är bara så avstressande att veta att jag slipper springa och trängas med alla tusentals som ska ut i sista minuten. I år ska jag bara ta det lugnt och mysa hela julen.
Det jag ska köpa nu är Julmaten och det väntar jag med ett par veckor till.

Jag längtar tills den första riktiga snön faller man kan kasta snöboll med barnen, busa med hundarna bygga snögubbar och åka kälke i karaby backe, och dricka varm oboy i backen.......jag verkligen älskar vintern och julen.

Julgran!
För första gången på väldigt många år är mina planer att vi ska ha en riktig julgran nu när vi får byggt till, och kan ha den ute i det nya, anledningen till att vi haft plast gran är att barnen har astma och inte tålde granar förr vilket jag hoppas har gått över.

Det jag ser fram emot nu är att jag ska kunna sitta i mitt nya tv rum och mysa när det blir klart, just nu är det bara så skitigt i halva huset.
Idag ska de putsa invändigt och sätta i skjut dörrarna och imorgon isolera utvändigt sen börjar det likna något, snart bara hålet i väggen som saknas....undrar om jag kommer att sakna mina stora träskivor där fönsterna brukade sitta!!!!Nej jag tror inte det!!


image117 

Hittade denna bild på nätet!! Tyckte den var söt!
image119

En nykomling i släkten är på väg!

Hund i huset med allt vad det innebär.

Efter en tråkig höst då min svägerska fick låta sin Norska skogskatt Jabbe somna in, så har de bestämt sig för att skaffa en hund som kompis till Persern Lilleman som blev ensam kvar, jag tror att de har blivit inspirerade av vårat gäng, nu har de varit i Södra Sandby och tingat en liten Golden valp som nu är 7 veckor, de ska vänta att hämta henne till den 14 december för att sen vara hemma med henne till den 7 januari namnen har varierat lite men nu är det bestämt (tror jag) att hon ska heta Lovis Löfgren.
Här kommer lite bilder på charmtrollet

image112
Här e jag ! Lovis Löfgren var det visst jag skulle heta.

image113
Pappa Jörgen med Albin på ena knät och Lovis på det andra

image115
Mysigt med lite lugn och ro

image116
Nu är jag trött!

Spa!

I fredags så begavsig jag och min svägerska Åsa till Ystad för att tillbringa en heldag på Ystadsaltsjöbads spa avdelning, när vi kom dit blev vi tilldelade en badrock ett par badtofflor och en handduk sen satte vi oss i den varma bubbelpoolen innan det var dax för mig att få min första behandling som var ett renade bad med oljor i ett bubbelkar i ett rum med tända ljus och lugn musik väldigt skönt, När jag badade så fick Åsa massage sen bytade vi, min nästa behandling var massage av rygg hur underbart som helst sen var det ansiktsrengöring med massage och olika krämer UNDERBART, sen kurrade det i magen och vi gick för att äta lunch vilket bestod av sallad med parma skinka som passade utmärkt till min diet (har för övrigt tappat 7,5 kilo nu, har bara 15 kvar)
Efter lunch var det lite egen tid i relaxen det är underbart att sitta inne i värmen och titta ut över havet när det stormar, efter egen tiden var det dax för lite Floating man ligger i en tank med salt vatten och flyter i 45 minuter det ska motsvara 6 timmars sömn, jag tyckte det var skönt till en början men det blev så varmt i tanken så jag fick öppna.
På eftermiddagen tyckte vi att vi var avslapppade tillräckligt och begav oss hemåt rena, frächa och jätte lena.

JULKLAPPSTIPS
Presentkort på Spa, jag har önskat mig ett nytt.

Utmaning nr 2

Viggo har utmanat Ronja

Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanade dig.

2. Berätta 6 egenheter hos din hund.

3. Utmanar 6 personer i slutet av ditt inlägg.

4. Lämna meddelande till dem du utmanat.1. Ronja är bara bäst!!Vi tittade på henne första gången när hon var 5 dagar och då bestämde Sara att det skulle vara just denna valpen och så blev det. Ronja är vår första riktiga familjehund.
2. Älskar att gosa och ligga nära helst i sängen
3. Är en jäkel på att spåra både människor och vilt
4. Håller reda på oss allihopa.
5. Är kompis med Viggo, tycker det är jätte kul hos Mia och Viggo, älskar promenaderna i skogen och Viggos hund soffa
6. Är Johans hund fast han inte skulle ha någon ny hund när jag köpte henne........

Nu har jag ingen att utmana så det får va.


image111
Ronja efter sin viltspårs 1.a 


SARA Fyller 14 år!!!

I dag kl 8,20 på morgonen var det 14 år sedan Sara såg dagens ljus på Lunds BB .........Sara var väldigt snäll som liten åt sov och skrek väldigt lite, nu är hon ju tonåring med allt som det innebär........äter sämre sover mindre och framför allt låter betydligt mer.
Här kommer lite bilder på Sara...................


image109
En tuff brud går modevisning.....


image108
Sara på badet i Marieholm


image107
Mallorca 2005


image106
Lik Pappa men söt ändå?!


image103 
Linslus!


image110

Grattis
Tjejen
Vi Älskar dig
Mamma Pappa
Andreas

Utmanad!!

Vittra har utmanat Tessie!

Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanade dig.

2. Berätta 6 egenheter hos din hund.

3. Utmanar 6 personer i slutet av ditt inlägg.

4. Lämna meddelande till dem du utmanat.


1.Tessie Tomtebloss är som namnet avslöjar ett tomtebloss det bara fladdrar till och så var det klart, man hinner inte riktigt med.

2. Hon är världens goaste hund vill gärna sitta i knät precis som de flesta Flattar, när klockan ringer på morgonen är hon pigg som en jag vet inte vad och är man inte det själv så blir man det när man får en hund med ben i munnen som lägger hela bred sidan på  magen på mig.

3. Tessie har oxå förstört en hel del bla mitt nytapserade kök där lyckades hon dra ner en hel våd, har ätit diverse grejer 250 Fludent tabletter (fattar fortfarande inte hur hon fick av skruv locket) en hel stor tub Idomin salva, och mycket mer.

4. Älskar MAT i alla former men får pga sjuk mage inte lov att äta mer än Hills Lamm och Ris och de andras mat ser mycket godare ut än hennes, snor de andras så fort vi vänder ryggen till och har blivit en baddare på att få tag i allt som råkar hamna på golvet.

5. Älskar att springa lös i skogen backe upp och backe ner hur länge som helst, jag ska då helst gömma mig bakom ett träd så hon får leta efter mig, vi har jätte mysigt när vi är på jakten och strosar.

6. Är en väldigt arbetsvillig hund, ibland vill hon lite för mycket och då hinner inte Matte med, men för det mesta blir det bra.


Tessie utmanar: Zorro Zaffran,  Fender, Wallander, Anette på Gummarps kennel, Jordan, kommer inte på fler nu sorry!


Läskiga.....Hallowen

Nu var det dax igen, att ge sig ut och skrämma alla barn och vuxna med för den delen, så här fina var mina barn med kompisar när de hade spökat ut sig färdigt för skrämsel rundan..............

image101
Det är Sara i mitten, och hon har ingen peruk bara hårspray med extra hold!!!!Nathalie till vänster är den goda Kim till Höger är den onda och vad Sara är vet jag inte...kanske den som är kokokokoko!!!Det är för övrigt Kims eget hår oxå.

image102
Andreas under masken... eller inte???
Han inte ta foto på honom innan han skulle träffa kompisarna nere i byn så det fick bli vid hemkomsten.

RSS 2.0