Det går framåt......så sakta...

Det går fram åt med tillbygget..... så sakta tycker jag, men det ska vara färdigt tills jag fyller år alltså innan mitten på december.
Jag passade på att ta lite bilde när Matti var här och murade, nu är det färdigt och nu väntar vi på fönsterna och dörren som skulle kommit igår visst är det kul med hantverkare/leverantörer som bara lovar en massa men inte kan hålla det.

När man talar om Trollen står de utanför fönstret....när jag tittade ut så stod Matti där så nu hoppas jag att det händer lite i dag...som ni märker har jag inget tålamod idag, det blir nog bättre så småningom bara det inte står still.

image98
Murning på  hög nivå....


image99
Nu har taket börjat komma på plats...image100
Nu fattas bara takplåten.....hoppas det var den som kom idag....

Skytte tävling!

I dag har Andreas, Johan Thomas Mattias och Niklas varit i Vellinge och tävlat, en tävling som heter Vellinge Smällen Andreas och Niklas skjuter i samma ålders klass och Andreas kom på en 4 plats på 411,8 poäng och Niklas kom på en 7 plats poängen vet jag inte, det var totalt 13 st i den klassen så de var jätte bra gjort av killarna.
Mattias kom på en 8 plats han skjuter i en högre klass för han är äldre.
Ett jätte GRATTIS till er alla 3 ni var jätte duktiga jag önskar att jag hade varit med och tittat idag.


image96
Andreas med sin fina buckla.


image97
Niklas med sin buckla.


Här kommer Sara igen.... Skol problem!

Sara går i åttan  på Norrevång skolan i Eslöv och det har varit en mycket turbulent klass förra läsåret med krismöten mm, och för att göra det bästa möjliga av det denna terminen så (har de fått nya mentorer Nadja och Gunnel som de tycker jätte mycket om och som kan handskas med dessa vilda tonåringar ) har de varit på läger över natten i en scoutstuga i  Råröd, vi föräldrar ( vi var bara en handfull som ville se hur våra barn hade det) var välkomna på grillning på kvällen sen lite lekar och diverse kul aktiviteter.
Aktiviteterna efter att vi gått hem vill ni nog inte veta, inte vi hellre........trötta men glada var de i allafall när de blev hämtade efter middagen den andra dagen!!!!

image90
Grillning på grillplatsen nere vid sjön


image91
Linus på Taket!!!!!Wikander på marken!

image95
Mamma Wikander, med en massa packning!!!


image92
Sara Mathilda & Tobbe  Kolla in skorna!! åker man på läger vid sjön i sin mammas vita tygskor???
NEJ absolut inte...de blev aldrig vita igen för er som undrar!!!


image93
Linedance som var en av aktiviteterna på kvällen fröken Nadjas stora passion, och barnen såg ut att tycka det var roligt fast de skulle inte visa de...lägg märket till Johan i bakgrunden,han och Jonas var med och lärde sig!!!eller nått!!!

image94
Jonas och Johan diskuterar...undrar vad?!kanske skolan?Nääää troligtvis jakt!!

Vilken vecka!!!

Nu var det ett tag sedan jag skrev...har varit lite nere eller vad man ska kalla det, har haft massor på jobbet,Johan har varit bortrest på utbildning och det är inte kul att vara ensam med 3 hundar 2 katter 2 barn varav en är tonåring ett hus och byggare som håller på och bygger ut huset och allt annat vi har här på sibbarps Zoo.........usch fy bubblan vad det har varit en tung vecka, nu som tur är efter alla turer hit och dit är Johan hemma igen så jag slipper gå ut med alla 3 hundarna hela tiden, jag har visserligen gått med en i taget men det tar sin lilla tid på morgonen och jag börjar ju 7 och har lite svårt att komma upp på morgonen så det har varit rusning till jobb.

I går var vi och spårade med Johans spårgrupp(det ända positiva denna veckan) och det gick jättebra, vi la ett öppenklass till Tessie och Ronja och ett litet med 2 vinklar till Milla som bara har gått 2 spår innan, men när vi hade gått det insåg jag ju att det var alldeles för lätt så nästa gång får det nog vara ett lite svårare spår.

Jag fick oxå mailat Gert (Lrk) i går och avanmält oss från Working testet den 4 november för Tessie har börjat löpa, TYPISKT,jag som hade sett fram emot det så länge, hoppas det inte dröjer för länge innan det är ett nytt wt som vi kan vara med på.
 
Nu ska vi åka och laga min bil, den var på besiktning förra veckan (den veckan skulle inte funnits) och avgasröret var mitt av låter lite konstigt kanske och det är säkert en och annan man som tänker typiskt kvinnor att köra med avgasröret mitt av utan att märka det men det lät inget jag lovar, däremot gör de det nu efter att han gubben på besiktningen bankade lite extra på den....så nu kommer vi pappa hoppas du är redo.

Öppenklass spår.......

Idag har vi varit utanför Sjöbo och gått öppenklass spår med Tessie och Ronja, vi hade stämt träff med domare Arne kl 10 vid volvo i sjöbo sen visade han vägen ut till Omma (Ronja är född där) jag gick först med Tessie jag hade nog inte klarat att sitta och vänta på Johan för denna gången var jag lite nervös....nu till resultatet jag fick ett tredje pris på Tessie och Johan fick sin första etta på Ronja hon har en tvåa sen innan, jag är jätte nöjd har aldrig gått något spår som legat längre än 3 timmar och detta hade legat 19.

image86

På eftermiddagen så körde vi till skogen med våran Cocker, nu var det hennes tur att få springa och toka sig i backarna, det var ju underbart väder så jag tog lite kort på henne, vi har vår egen Havefru fast i hund då förståss.

image87image88
Upp och ner i backarna!!!!!


image89
Även Johan fastnade på bild till hans stora förtret....räfsar han till älgarna måntro!!!???

Inflyttnings Fest!!!

Idag var det inflyttnings fest i den nya fågel buren, vi var ute och gjorde färdigt så alla djuren kunde flytta in i den större buren, och det var poppis kan ni tro Figge han var så stolt och stampe (Andreas 3 benta kanin) kom ut fast hundarna var ute, wachtlarna de grävde ner sig i halmen och hade det mysigt.
I det röda huset hade jag gjort iordning till stampe men där flyttade Figge in det är en kul guldfasan han sitter inte på någon pinne högt upp utan bor i hus!!!
Blixten vår andra kanin fick va i den gamla buren och där trivdes han, han fick senare en tur med saxen han var så knutig i pälsen så jag fick inte rätt på det annars.
Jag ska prova sätta ihopa våra kaniner och se om det går eller de börjar slåss, det är ju två hanar.image83
Buren på plats på gavlen på huset.

image84
Tessie räknar in så ingen har försvunnit.


Ska försöka ta någon bild där djuren syns annars tror folk bara att vi har en tom bur. I morgon ska jag sätta in gran ris som jag högg hos mina föräldrar i kväll ( de har haft ett gran plantage för ett par år sedan och det står några gamla granar kvar så det var bara att gå ut och hämta) jag har tänkt göra ett bo till wachtlarna av de.

Lalandia

Vi har varit på Lalandia med Johans syster och hennes familj, vi körde mer i måndags morse och stannade till torsdag middag.
På dessa dagar har vi hunnit med massor, måndagen började med Monky tonky land som är ett jätte stort rum med bara en massa leksaker, en jätte stor klätter ställning med alla möjliga saker inuti och med en rutchikana längst upp och ett stort rum med bollar i, en del med bara en massa klossar och det är inte några små klossar utan jättestora mjuka klossar,och här bor även Monky tonky aporna som kommer ut i bland och visar sig och blir fotade med båda barn och vuxna.
När vi fick våra stugor vid 14 tiden så packade vi upp snabbt och tog en fika sen bar det av till badet, det är sååååååååå mysigt, 27 grader i luften och lika varmt i vattnet utom i bubbelpoolen där det är ca 35 grader där trivs jag bäst, vi badade och hade det härligt ett par timmar vi åkte vatten rutchi och sprang upp och ner i trapporna,sen gick vi hem och gjorde middag och sov, Sara och Nathalie var så trötta så de hade bytat om och lagt sig innan klockan den var 19 man blir chokad ibland.................................
Tisdagen åkte vi till Tyskland för shopping....alltid lika roligt att handla en massa, det blev parfymer på båten och sen en massa ädlare drycker och en del godis på Border shoppen, vädret var kanon för oss som inte åkte bil över utan gick landgången till Border (behövdes bara en bil för de vi handlade).
 
På kvällen hade vi bokat Pizza buffe det är bara så jääääte gott man får äta hur mycket pizza man vill och det finns verkligen alla sorter man kan tänka sig plus en massa sallader och en soppa och en pasta gratäng, underbart!!!!
Sen lyssnade vi på Niels Plys en snubbe med en gris Gert (dock inte levande) som underhåller för barnen på puben på kvällen sen var barnen jätte trötta igen och ville gå hem och sova. Albin han mår inte så bra han har fått feber och ont i halsen så han är jätte trött. men lika glad ändå.
Vi hann även med ett besök på Monky Tonky land, det är ett måste en stund varje dag.

Onsdagen var det samma sak igen en massa bad och efter 5 timmar i ett badhus med den värmen så är man rätt trött vill jag bara meddela vi vilade lite middag sen fick vi ett ryck så jag Jörgen Sara och Nathalie tog båten till Tyskland för lite mer shopping, Jörgen han spelade bandit och hade bara en sådan TUR han spelade för 50 kronor och fick JACKPOT och vann 1100 danska kronor i 20 mynt allt ihopa, så resan för hans del  gick bara plus, Sara fick en 20.a av Jörgen att spela för och hon hade oxå tur hon vann 160 danska somliga har TUR!!!!
När vi kom fram på Border Shoppen så var där nästan inte en kotte det var jätte skönt att få gå och titta i lugn och ro vi handlade lite lagom för nu skulle vi ju bära allting med oss tillbaka, vi var hemma igen vid 21 tiden och då var det dax för en öl och lite likör mm sen natt i natti igen för ännu en dag på Lalandia.

image69
Kusinerna Albin och Andreas fikar och slappar i vår stuga


image70
Två tokiga kusiner till Sara och Albin

image71
Tosiga Tilda!!!


image72
Johan och Albin på Monky Tonky land

image73
Här kommer vilda Tilda i en väldans fart!!!

image74
Johan och Tilda

image75
Monky & Tonky
image76
Jörgen själv???? På översta våningen......

image77
Hela tokiga familjen Löfgren

image78
Pizza buffe på Papas pizzeria Albin äter med god aptitimage79
Nathalie var törstig

image81
Nathalie och Sara kör vattenskoter!!???

Tillbygget!

Nu har det hänt lite.............vi har varit på semester och kom hem och såg att NU har det börjat hända saker med vårt Tv rum, de har börjat mura upp så nu ser vi var fönster och skjut dörr ska sitta och på onsdag kommer trät som behövs för att göra takstolar mm....................jippi vad man blir glad när det går fram åt.......................image68

RSS 2.0