Barbro Börjesson

Alla ni hundmänniskor som vill lyssna på Barbro Börjesson har ni missat att hon kommer till Bygdegården i Pärup den 12 September och håller föreläsning, anmälan har gått ut men jag fick höra att det inte var så många anmälda så det är ju värt att göra ett försök.

Anmälan: Anmälan om deltagande görs till "Jägareförbundet Skåne, Box 572, 291 25 Kristianstad, alt e-post: vo9@jagareforbundet.se, alt tfn: 044-12 93 40 före den 20:e augusti

Jaktkurs!

I dag ska jag börja på jaktkurs hos D&D Gert och Kent med RONJA ska bli jätte kul. 
Ronja  har ju börjat apportera och tycker att det är super kul i måndags när vi var ute och tränade så apporterade hon en stor trut som Gert kastade på vattnet hon simmade ut och tog den om än lite försiktigt i vingen och kom ända in till mig med den jag fick den inte riktigt i handen men det kommer det oxå det är jag övertygad om.

Ska bli kul att testa henne på torsdag när ank jakten börjar och vi ska ut och jaga förra gången vi var ute tog hon inte de på vattnet utan bara de som hade trillat vid kanten eller på åkern men nu har vi övat lite till så nu hoppas jag att det ska gå bra.

Tessie har varit och tagit blodprovet mot rabies nu och väntar på sitt pass sen bär det av till Danmark för både jakt och prov Bornholm ligger närmst tillhand det är ett jaktprov jag hade för mig att det var ett Wt men det var fel så nu är vi ännu mer taggade att åka dit hoppas vi hittar någonstanns att bo.

Ordinarie Viltspårprov

Klockan ringde kl 7 Lördag morgon och just då undrar man ju om man inte är riktigt klok men det är bara att bita i hop och pallra sig upp för ett ordinarie prov i viltspår och tur var väl det för i dag gick det bra Tessie var jätte duktig hade en mindre tappt på sista sträckan som gjorde att hon inte fick något HP men jag är jätte nöjd ändå vi fick ett kanon utlåtande av Håkan Samevik och ett fint glas från Ssrk.


Cissi får sitt diplom och utlåtande


lite snack vid brasan!!!!


Cissi äter en välförtjänt korv.


Jag får mitt Diplom och utlåtande


Träning

I går samlades vi vid 19 tiden för träning vid sjöarna på Järavallen vi började med  ett par  markeringar ut i vattnet som gick bra sen fick Tessie en dubbelmarkering ut i vattnet Johan och Gert  kastade samtidigt och lyckades att träffa dummisarna i luften denna klarade Tessie galant känns säker på dubbelmarkeringarna nu sen var det lite stadge träning när de andra hundarna jobbade detta hade Tessie bry med i dag då hon inte tränat på ett par dagar och hon fick liksom ingen ro.
Milla pep och lät som bara den i dag så henne satte Johan i bilen i gen och tränade Ronja som har blivit en fena på att apportera nu kommer hon ända in och nästan i handen simmar gör hon oxå fast hon inte tyckt att det var så kul att blöta ner sig innan men nu har hon kommit på att det är jätte kul med träning.
När Milla fick komma ut i gen så var det som att hon förstod att shit jag måste vara tyst för att få vara med så det gick betydligt bättre med pipandet och apporterna fick Johan i handen yes yes yes nu så lossnar det där oxå.

Jag kastade en dubbelmarkering till Fender som for i vattnet likt en projektil och tog den första den andra låg så nära land att  han sprang förbi den ett par ggr jag var koncentrerad på Tessie men hör hur det bara smackar till sidan om mig och då har Fender hittat Gummi ankan som jag hade vid mina fötter och apporterar den han är inte dum den GULE man tager vad man hittar bara Husse blir glad.
Även Jette var med i dag och var först ute och gick en runda med Baileys och tog sen Wesley och tränade apportering med.

Lite bilder från gårdagen!
Lite tur.....

hade vi denna gången när vi köpte vaktlar det är någon som är hona jippi märkte vi igår när vi kom ut för att mata och göra vid i buren det låg 2 ägg i vars ett hörn så vi hoppas att det är mera än en som är hona så vi kan få ägg och lägga på kläckning och få fler vaktlar till nästa år.

Hipp Hipp och Hipp Hopp (kaninerna som vi hämtade hos Marie) har funnit sig tillrätta i sin nya bur och ska snart få flytta ner i den stora voljären med stampe så vi får lite kaninungar till våren hoppas vi.


Tillbaka till Verkligheten!
Nu är livet åter tillbaka i sin vanliga gång har börjat jobba igen efter 3 veckors semester känns tungt nu i början det har ju varit så mycket hundträning på förmiddagarna och nu helt plötsligt måste man jobba oxå.......blä...tänk om man hade vunnit lite pengar så man kunde haft semester ett par månader nu i höst när det är så mycket hundaktiviteter och jakt tur att man får drömma.

VattenProvet.....

har idag Milla klarat, det var ett enkelt vattenprov men det var ju lite svårt ändå för är man en liten millimeter och det blåser vågor på sjön så är det ju rätt svårt men Milla fixade det bra lite slarvig avlämning mot vad hon brukar göra för övrigt jätte bra.


Johan och Milla tränar efter provet!


du kan hämta själv husse nu har jag burit in den ända dit......

Fågeljakt!

Igår var vi bjudna på Fågeljakt med Gert det var min första Fågeljakt och det var häftigt fasen vad det är svårt att bedömma avstånden i luften jag missade det mesta som kom i min väg men hade turen att träffa en trut som Wesley han hämtade in till mig.
Annelie var oxå med för första gången med bössa och hade som jag turen eller skickligheten att träffa en som hon själv apporterade med sin Ripa, superkul!
Jag längtar tills den dagen då jag kan ha Tessie med mig på Fågeljakt för det kommer hon att gilla skarpt.
Vi hade Ronja med i går mest för att se hur hon reagerar när det är riktig jakt hon har ju börjat att apportera dummi och Gerts plast ankor så det finns hopp hon hämtade in ett par stycken som landade i lite blöt mark kändes superbra  men de som landade på vattnet simmade hon bara ut och markerade utan att ta in så det får vi jobba på men det löser sig säkert, hon hade lite svårt att vara tyst när det smällde runt henne hon ville sååå mycket då.

Samanlagt blev det 24 trutar och måsar


Hemma igen!

Nu är vi hemma från en mini semester på Öland som var underbar vi behövde den hela familjen, bara avkoppling djurparken och  shopping och bara slöa på kvällarna hundarna och vi badade och hade det mysigt ingen träning alls bara mys och gos, vi hade alla 3 hundarna med oss i djurparken det var kul att se hur de reagerade på andra djur de tittade mest konstigt på aporna och på dingosarna, här är milla när hon fångat sitt byte en jätte ödla!!! det blir nog en bra jakthund av henne eller vad tror ni?
 
Tessei kan konsten att koppla av är det semester så är det.

.........i dag var det dax igen att träffa kompis Gert  för träning nu var vi taggade att träna man kan ju inte lata sig för länge! vi träffades vid sjöarna för lite vattenapportering dels för att Milla ska starta på vattenprov på Lördag och för att våra ska bli lite säkrare på avlämningarna på vatten det var riktigt roligt och det gick jättebra idag, roligast var nog att stoppsignalen börjar sitta där på Tessie och att Gert gjorde en trippel markering till oss som Tessie fixade han började med att kasta ut 2 dummisar en på vatten och en på land som jag skickade Tessie på och när hon var på väg  in med den första så kastade Gert den 3.e på helt annat håll Tessie markerade den men gick ut på den jag visade henne först och sen tog hon nummer 3 det var häftigt!!!!!!!
Det gick riktigt bra för Helen och Walle i dag han sköter sig jättebra och gjorde bla en jätte snygg avlämning från vatten där han fick springa långt på land innan han lämnade av snyggt till Helen (som står alldeles rakt upp!!!) det är så kul att se honom..... han fick en markering i dag rakt förbi Ronja och den tog han utan att ens försöka gå nära henne och Ronja är mer än villig i dag för när Walle stod ca 2 meter från henne så lyfte hon på svansen och försökte vända baken mot honom så det är ett STORT + att han klarade träningen utan problem, även Fender jobbade på som vanligt och var lika duktig som annars han är ju mer förtjust i Tessie än i Ronja och har inte reagerat lika starkt på Ronjas löp som han gjorde på Tessies då var han mer okoncentrerad.
Milla fixade vatten apporteringen kanon i dag hon fick springa långt på land innan hon fick lämna av till Johan, hon är rolig den lilla tosingen hon springer nästan på vattnet hon har så bråttom att hämta apporten och det ser såååå kul ut.
Hoppas att hon jobbar lika bra på Lördag för då ska det gå bra med vattenprovet.

Idag blev det inga kort för kameran låg hemma så idag får det bli en bild på Wesley när vi hade varit och apporterat duvor i Billesholm


RSS 2.0