Paketer från Brossan!Med dolt budskap!!!!!

Ett super låååååååångt ben fick jag av min bror Viggo när jag blev Champion och en jätte fin Fasan (i tyg )för nu tycker brossan att vi ska lägga mer energi på jaktprov och den biten, vi får väl ta oss i kragen och träna avlämningar, Gert och Kents dummisar funkar fint inomhus nu, jag håller kvar jätte länge bara jag får en godis när matte sträcker fram handen och vill ha dummin, kråka det fick vi av Mia i onsdags så det ska vi träna i morgon, bara ute i trädgården har matte sagt, jag får nog sova på saken så får vi se om jag vill ta någon äcklig  kråka i min mun i morgon.....................to be continued

image275
Mitt stora ben och min fina fasan


image274
den är så gosig

image273
Håller jag fint nu Gert / Kent ? Börjar tycka om era dummisar nu tror jag att jag gör.......eller?!

Dax att fira igen!

Nu var det dax att fira Svch i Pärup med en tårta, super god Päron tårta från Hembageriet i Ålstorp.......det finns alltid en anledning att fira, undrar vad vi kommer på till nästa vecka..hum måste fundera ut något bra, kanske vi ska fira att jag KAN vara TYST! (nu vet jag ju några som skrattar och myser!) Eller det ska vi kanske fira på nästa jakt kurs......vi får väl se vad som händer.

image272


Svensk Viltspår Champion!!!!! Yes Yes Yes

I dag gick det vår väg vi tog vår 7.e etta i år och blev champion, jag var så nervös i morse att jag mådde illa, jag brukar inte bli det men jag tycket att det stod ju en del på spel och det skulle ju vara attans om det inte skulle gå vägen denna gången, ett par gånger så trodde jag att jag var helt ute och reste men man ska ju bara lite på sin hund så går det bra har jag fått höra flertalet gånger och det har jag lärt mig nu.

På onsdag firar vi med Tårta på Meitas träningen, det fanns ju ingen att få tag i, i dag i Röstånga så i dag blev det bara wienerbröd.

image271image270

Det kom Ett Brev på posten.......

Idag så var det ett brev i lådan från ssrk ett sådant brev som jag inte fått förut, för litet för att innehålla något spårprotokoll, man har ju inte tid att ta det lugnt utan man sliter upp det och läser Du är inbjuden till DM  !!!!!!???? Fattar först ingenting, börjar läsa ordentligt och eftersom det har gått bra för oss så är vi inbjudna att delta och det bästa är att det är i Kågeröd bara ett stenkast från mig.
Slänger mig givetvis på Telefonen till Mia hon svarar trött och hängig, låg och sov på soffan,( har ju sportlov) men jag vill lova att det blev fart på henne och pigg blev hon i ett nafs, hon far ut i brevlådan där både en inbjudan till DM och Charmören väntade.
Nu är det till att ligga i för det är ett helt annat spår än våra vanliga viltspår det är 1000 meter och lagt med spårläggar skor och endast 3 dl blod används på hela, det är också en skottplats som är inom en ruta på 50x50 meter och inte utmärkt.
Om vi så kommer sist där så är det ändå kul att få ha varit med, för MED det ska vi vara! eller hur Mia?


I dag kom Charmören vilken lycka en timme minst på soffan och lyckan blev bara större Mia och Viggo var ju med på mer än ett ställe till och med Först hittade jag dem på I Buffs spår på en 3.e Plats dessutom, Super Grattis, sen var det Viltspår champion och  så vann de ju Scotties Vp för 2007, vilket år det har varit...........Överraskning kommer så småningom!

Tessie kom på en 16.e plats på I Buffs spår, fick ju skicka in en 3.a för jag hade inte fått mina protokoll för de andra ettorna, men vi kom med på listan och det var vårt mål detta året, hoppas det blir bättre nästa år.

Detta ständiga tänk OM
Tänk OM inte min tokiga Hundtränare (Roger på Rogers hundskola i Eslöv)hade sagt att en Flat passar dig för du är lika tokig så hade jag aldrig sett mig om efter en Flat och då aldrig träffat dessa fantastiska underbara och gulliga människor som vi har stött på och som vi kommer att stöta på, undrar vad man hade gjort då? Nu har man ju fullt upp med alla hund aktiviteter, pluggande på kvällarna till nått som man trodde var omöjligt att man skulle hoppa på (Marie har stor del i det) alla viltspår för att inte tala om alla våra tokiga husvagns träffar, man kan inte annat än må prima................LIVET ÄR TOPPEN!

Järavallen!

Vi tog oss en tur till Järavallen med Ingvar idag för ett  nytt spår, jag är ju biten.........idag var det general rep inför Söndagen hoppas nu att det går lika bra då som det har gjort hittills iår.

Hörde att det var fler lite nervösa inför söndagen som hade varit och spårat igår, vi ska nog bara lita på våra hundar så ska det fixa sig (hoppas man ju alltid)

 Lycka till alla ni som ska gå Ordinariespår för Bassetklubben på Söndag

Fortsättning på en hel konstig helg

När vi kom hem till mina föräldrar så var de hemkomna oskadda men omtumlade, bilen stod på infarten (en nyinköpt Jeep 1 vecka gammal) den var total kvaddad i fronten men annars rätt okej, det kunde ju gått värre, mamma hade fortfarande inte fattat vad som hänt tror det tar tid att smälta en sådan grej hon sa att alla säger att man ser livet passera men mamma hann inte med något alls, nu var det ju så att de krockade med väg räcket i 110 km/h det bara blev glas halt, turligt nog var det ingen som körde om precis då för då hade det fått helt andra följder.
På Hallandsåsen igår så var det 4 olyckor till som mina föräldrar såg på vägen hem bla en som hade hamnat på taket, så halt det var det.

Nu tror ni väl att det är över för våran del, men nej då det kommer mera, efter att varit hemma och sett om föräldrarna mina så gav vi oss av hemmåt vid 21 tiden tänkte hinna ta en timme på soffan innan det var dags att sova och när vi passerar konsum i kågeröd så av någon anledning tittar både Johan och jag åt vänster och båda utbrister den bilen brinner ju................jag ringer 112 Johan kör in på parkeringen och kollar bilen, sen springer Johan ner till tre stjärnor (ett b&b ) som ligger en bit bort för att få tag i en brandsläckare och det fanns ingen ...konstigt nog.
När Johan kommer tillbaka igen och närmar sig bilen för att att ta en titt så ser det konstigt ut, liksom soppåsar för rutorna och då kommer en bil med 2 killar i som stannar och hoppar ur och de öppnar bilen och där i sitter en man i 60 års åldern....han har tydligen varit i Kågeröd ett tag och bor i bilen, Johan får ut honom om än något motvilligt mannen är ganska så "rörig" eller hur jag ska uttrycka det, enligt mig troligen schizofren, nu var det att ringa 112 igen och be dem skicka polisen också.
När vi kom fram så brann det lite i motorhuven, när brandkåren kom (finns nu bara i Svalöv fanns i Kågeröd innan) 25 minuter senare var bilen övertänd rutorna hade exploderat  och de fyllde den med skum, så nu var mannen hemlös och säkert utan sina tillhörigheter för det han ägde fanns i bilen, vad händer då? jo polisen pratar med honom men gör inget utan kör igen!!!!!! Man blir ju tokig i skallen....var ska mannen ta vägen? han har inga pengar och bara ett par sandaler på fötterna, Johan blir förbannad och fråga räddnings ledaren var som händer med mannen men han vill inte svara på det för han har inget svar.
Var är vårt samhälle på väg? Om vi inte kan ta hand om våra egna gamla och sjuka vem ska då göra det?
Nu var det så att en annan brandman kunde inte lämna platsen utan pratade med mannen och förhoppningsvis såg han till att han kom in någonstanns, vi lämnade platsen vid 22,15  väldigt frusna och ingen timme på soffan blev det.

Nu till Sara hon är på bättringsvägen.

Nu till det POSITIVA  denna helgen Anne ringde och jag har kommit med på Bassetklubbens ordinarie spår prov  nästa helg, hoppas att vår  tur håller i sig vad gäller spårandet, sen har vi tillbringat hela söndagen i Pärup på hundträning och det har vi verkligen behövt efter en heltokig helg.

Kram på er alla och var rädda om er.

TYSTNAD......Kurs! Snö,krock och Astma

I dag har jag lärt mig något nytt om mig själv!!! jag har tydligen 23 komando från det att  jag skickar på en markering tills Tessie är inne igen......och det har vi ändrat på idag, jag säger som vanligt Apport  sen är jag TYST tills Tessie är inne och hon vet precis vad hon ska göra så jag behöver inte säga något! Tack Gert!

Idag har vi oxå tränat UT och det gick jätte bra Tessie var super duktig på det ( har aldrig tränat det ), sen var det dags för höger vänster och det gick oxå över förväntan man kan bli lycklig för det lilla.

I början funkade det inte alls för min hund är tokig MÅSTE träna på STADGAN, nu får det vara skärpning på den biten.

När jag nu satt här och bloggad så tänkte jag att jag passar på att ringa mina föräldrar för de är på väg från Gellared och hem och vi ska dit i kväll, men jag hann ju bara ut på kursen idag så fick jag ju skicka dottern till Lund för ett astma anfall hon ringde och var halvt hysterist fick inte luft, så jag tänkte ringa (föräldrarna) och förvarna att vi kanske inte kom och just som vi satt i telefon så säger pappa nu kommer det blå ljus bakom oss vi är på väg upp för hallandsåsen och det snöar sen hör jag bara ett konstigt ljud en smäll och pappa som tar telefonen igen och säger: jag skrotade bilen, man blir ju halvt hysterisk själv och hoppar i andra kläder och berädd att ge sig av mot hallandsåsen (Johan sitter i lund med Sara, jag hämtade min nya bil igår och i all tumultet vet jag inte vad jag har för däck på bilen ingen vidare smart ide att köra till Hallandsåsen med sommar däck) när pappa ringer igen och meddelar att det ska nog gå bra att köra hem om han tar det lugnt, så nu sitter jag här och väntar på nästa besked, hoppas bara at allt går bra hörde ju hur mamma lät i bakgrunden.
Nu har Johan ringt och är på väg att hämta medicin till Sara sen kommer han hem så tar vi hans volvo med vinter däck och kör till mina föräldrar (jag hade bara sommar däck på min) jag måste ju hem och se om mina älskade föräldrar..................Ibland hänger livet på en skör tråd.


image264
Fika bilden!

image265
Kent instruerar Mia

image266
Mia fokuserar

image267

image268
Äntligen.................

Skytte tävling i Kävlinge....Cocker träff med träning i Pärup

Lördag kl 12,10 var det samling för Andreas i Kävlinge för Årets Färs och frosta Cup, han var inte riktigt i stöt och sköt 414,3 med decimaltolkning och utan 394 (tror vi) vilket Andreas brukar ligga betydligt högre men så är det man kan inte vara på topp jämt, nu var det så att det var en två dagars tävling och vi hade begärt Lördagen som skjut dag för att viga Söndagen åt Cocker träff och träning i härliga Pärup.

PÄRUP
Vi samlades kl 10 på bygdegården i Pärup (vilket är Marie och Tonies granne) när vi var samlade alla och fick se hundarna igen så blev man lätt chockad Peppe  var en JÄTTE stor cocker , (vi trodde inte det var han först utan någon av deras andra hundar) han var så fin, härligt temprament och lydig.
Mascot var lika tokigt glad som alltid (ser mycket Milla i honom när hon inte är blyg)
Lakrits var också med men utan Husse och Matte för de var på resande fot och hade inackorderat  Lakrits hos Marie och Tonie.
Lisa var också med, med Matilda från Tildas första kull det var bara Håkan med Celine som inte dök upp och det är lite synd hade ju varit kul att va alla.

Träningen idag var en del stadga och lydnad till att börja med ( jag Andreas och Tessie  gick i skogen och tränade stopp signalen) och massor av prat eftersom vi inte hade träffats på länge och en del inte alls, sen gick vi ut i skogen och gjorde ett litet cocker sök det är jätte häftigt att se hur de far fram i bland alla löven. Sen var vi ganska trötta i huvet allihopa och beslöt oss för att lägga korv på grillen som vi tände innan vi gick till skogen (Andreas var kvar hemma och var eldvakt).
Efter en timmes fika och ännu mera prat så gick Marie och Andreas och hämtade 2 vaktlar som vi tog med ut på fältet för att testa hundarna om de sätter sig ner när en fågel flyger upp och det gick över förväntan (tror jag)

När vi var längst ute på fältet så ringde en kompis till oss Thomas och sa att Andreas som sämst kunde bli 3.a på tävlingen men låg just då på 1.a plats och vad gör man inte för sina barn, jo man springer nästan till bilen slänger in hundar och väskor och far iväg, pris utdelningen var kl 15 ( i Kävlinge) och när vi körde var kl 14,10 och givetvis så var det dax att tanka så in till Hörby och tanka sen raka vägen till Kävlinge, pust vi hann i tid
Andreas kom på en 2.a plats och fick en jätte buckla så stor har han aldrig fått så det kändes bra att vi körde dit.

Nu har vi varit ute och gått 5 km med de stora hundarna så de också har blivit rastade idag, nu är hussar och mattar helt slut och tänker tillbringa resten av kvällen på soffan utan att behöva ha dåligt samvete.

Tack Marie för en fantastisk dag inte bara tränigen kunde du fixa utan även vädret.

Här kommer lite bilder från helgen

image263
Milla, Sådan och Tilda (kolla in storleks skillnaden)

image243
Peppe som numera heter Sådan

image244
Mascot skymtar bland alla ben
image245
Tilda och Sådan

image246

image247
Sådan igen

image248
Mascot ser att det är fåglar vi ska apportera

image249
Johan apporterar med Milla

image250
Grupp bild

image251
En till

image252
Marie instruerar

image253

image254

image255
Obligatoriska fika bilden

image256
Johan med Milla på ett sök

image261
Lycklig Tessie lös i skogen

image262

Prisutdelningen i Kävlinge

image257
Andreas med sin jätte pokalimage258
De sköt i lag också och det gick bra en fjärde plats blev det och en liten buckla till klubben

image260
Joel med lag bucklan och sin egen Pokal, Niklas, Andeas och Mattias med sina.
 
Vilken Helg vi har haft tur med precis allt känns det som.


En Fem Etta kan man säga!

I dag var vi där igen! Det är som något gift det går inte att vara utan......viltspår menar jag ju då, om ni nu trodde något annat.

Jag träffade Ingvar på Macken i Lödde för färd ut till järavallen där han hade lagt mitt spår denna gången, idag gick det klockrent fram till sista sträckan där hon gick av spåret för att kolla vad det var som hade varit där, gick sen rakt på det igen och fortsatte fram till klöven och satte sig precis som Nu var vi framme matte, jag fattade ingenting för jag såg inte klöven Ingvar hade lagt den i ett hål. (fiffigt av honom att gömma den för Matte)

Ingvars dom var  en klar ETTA och nästan  HP hade hon inte gått ut på sista sträckan så hade det varit ett HP till men jag har ju gott om tid på mig för fler sådana.

Ingvar berättade också att hans Hugo hade haft 27 (tror jag det var) 1.a pris på ett år, så jag har ju lite att sikta på, tror dock at jag får sluta jobba helt då.

Idag för att fira mina fem ettor detta året så blir det Semlor på träningen idag i Pärup, (få se hur många som dyker upp där idag) för vi kan ju inte sitta hemma bara för att det gick bra i en kvart på förmiddagen.


image242
Ännu en bild på min fantastiska Tessie Tomtebloss.

Viltspår......

Idag hade jag stämt träff med Görel kl 10,30  på hennes "nya" marker i Gårdstånga och det vill jag lova det var svårt där har gått både Rådjur, Vildsvin, grävling, räv och fasan men Tessie klarade ut det på lite längre tid än vanligt 21 minuter det var så mycket att kolla in idag och lukta på så jag är jätte nöjd, min hund är super duktig.

Min stolthet Meitas Tessie Tomtebloss.


image241

Viltspår och träning i Arkelstorp

Idag hade jag stämt träff med Karl-Axel kl 10 för ett viltspår...jag vet... jag är inte klok! Idag gick det super bra igen 1,A med HP vilken hund jag har.

Efter det packade vi in i bilen och körde till Mia och Viggo där Carina också precis  hade landat  för en heldags träning.
Vi började med en promenad där hundarna fick springa lösa och busa massor,sen fick hundarna vila när vi käkade en jätte god Gulasch soppa som Mia hade gjort.

Sen var det ut i skogen för träning.......men.......Idag orkar jag inte skriva mer för duschen och soffan kallar, ska upp i morgon och ut på nya äventyr så jag sammanfattar helgen i morgon.

Lite kort orkade jag dock få med.

Tack Mia och Carina för en fantastisk dag!

image234

image235

image236

image237


image238

image239


image240

RSS 2.0