Min Coola Brossa!

Jag har en bror som inte ser lika dan ut som oss andra, han är nästan lejon färgad han är så snygg, han tycker om att spela fotboll, flörta :=) och busa, för det gör alla cockrar.

Jag hoppas vi träffas snart för jag tror att han växt sedan jag såg honom sist, min coola brossa heter Mascot  Mascarpone, min matte har lånat 2 bilder på honom på hans mattes fotoalbum (hoppas vi fick lov?) Vi vill ju visa så snygg han är!
Snart (10/2) ska vi ha träff med alla cockrarna då kommer "Sådan" Peppe från Danmark också för nu är han fullvaccinerad, det ska bli kul att träffa honom för det har vi inte gjort sedan han var 9-10 veckor och flyttade till sin nya husse och matte.


Lakrits bor i skåne som oss andra så vi träffas ibland på kurser hos Hundplugget och det tycker jag är toppen.

image232
Nu får nog Mascot en massa fotbolls agenter efter sig som vill skriva kontrakt ( ha ha ha) denna bilden tycker jag är super häftig!


image233
För mycket glögg? eller bara charmig!

Den blåsiga och regniga helgen

Usch vilket tradigt väder det har varit denna helgen, det är ju först i dag man har kunnat gå ut alls. I morse när vi gick ut och kissade så regnade det som spön i backen så man trodde inte man skulle kunna gå ut i dag hellre, men efter ett par timmar så klarnade det upp här på slätten så det var på med vindjacka, mössa och vantar sen kunde vi njuta av en härlig tur Johan Jag och hundarna, givetvis hade jag glömt kameran hemma men en snäll Andreas kom cyklande med den så jag  fick tagit en del bilder nere vid vår ank damm......

Tokig Flat och Cocker badade i det kalla och skitiga vattnet , labbe tycker inte om att bli våt och skitig för då får man duscha och det är ännu värre.

Nu är båda Tessie och Milla ny duschade och ska torkas för att sen friseras (fick lite bakläxa att cockern var lite långpälsad) har tänkt klippa Tessie lite grann fram på bringan för att se hur hon ser ut utan sin lejonman (som jag tycker är så fin) har ju hört att de blir mer feminina då.


Eftermiddagen ska vi spendera här inne med en dummi och en klicker vi ska öva HÅLL FAST för det har Tessie glömt hur men gör, inte helt men delvis.............

Här kommer lite bilder från dagens tur.
image226
Tessie studerar Ankorna i dammen

image227
Tessie och Milla badar i Ankornas  damm

image228
Tessie sitter fint på kullen vid dammen

image229
Meitas Terrorist jagar Cyklande barn på stigen!!!!


image230
Ny duschad och jätte sur Milla

image231
Usch för fotografer!!!

Uttråkad Cocker!

Milla ser ut att säga:jag vill också träna en massa, som de stora hundarna får göra, men min kurs börjar inte förrens den 17 februari på Hundplugget, då jäklar ska vi träna Fältträning för spaniel ska bli jätte kul.image225

Träning träning och åter träning

Jag tycker det är kul med träningen igen efter en tid då jag inte har haft någon större lust att göra något alls mer än viltspår, nu går vi till skolan varje dag och möter Andreas (gissa om han tycker det är kul att gå hem?) på vägen dit är det fot som gäller och då är det max 20 cm framför eller bakom som gäller och då utan koppel och det går över förväntan, Tessie har kommit på att det är inte kul att jag stannar hela tiden och hon ska rätta in sig innan vi börjar gå igen.
Johan gör likadant med henne och det var precis som hon tänkte ah nä inte han också!!!


När vi går så gör vi lite linjetag och det går också bättre så ett tag till sen är det dax att göra en del linjetag som är dolda men vi väntar ett tag till, ska ju snart upp till Miamaria och Carina och träna, och där tänker jag ta tillfället i akt och få lite hjälp av Carina med stoppsignalen för hur jag än gör så är det precis som det går inte in och jag hörde att Carina var super bra på det.

Ska även klicka lite på avlämningarna de var  lite slarviga i helgen så det fick vi bakläxa på av Kent och det med all rätt, vi har ju kunnat det innan vi behöver bara träna lite grann.

Jag är också i valet och kvalet om jag ska anmäla mig till fler viltspår nu eller vänta, det är ju så roligt, får tänka över det lite till, om Tessie får bestämma så kan vi nog spåra nästan varje dag, men jag har ju något som heter jobb nödvändigt ont tycker jag får nog se till att Johan tjänar lite mer så jag kan ägna mig åt hundarna på heltid.

image224
Ronja Viggo och Tessie hemma hos Mia i Arkelstorp
 

HALO heter det visst som är runt månen i kväll........

När vi var ute med hundarna nu ikväll så såg månen konstig ut precis som en ring runt den som var ljusare, så jag var ute med min kamera och det blev inga super bilder men tittar man noga så ser man en ring runt ca 10 cm ner från månen,  det heter Halo och är ett fenomen som varar  ca 3 timmar och det händer bara vart 200 år fick jag veta av en kille i 8.an på Saras skola  som hade forskat om detta. Vet ej om det stämmer eller inte.image221


image222
syns lite bättre på denna bilden som är tagen från ett fönster.

image223
Här syns det kanon bra.

Trött och glad


Tack alla för en jätte trevlig helg med allt vad det innebär.......ingen nämnd ingen glömd!!!!! En som tror att den är hund och en som inte vet vad den heter dagen efter :)) kan det bli konstigare?
Nu ska min hund och jag gå ut och göra några linje tag....ojdå det var mörkt, får visst vänta till i morgon och det gör inget  jag är för trött efter alla aktiviteter så jag avslutar här.

Gó natt alla vänner som förgyller tillvaron.


image220

En gång till.................I dag hade jag stämt träff med Ingvar Kl 11 i Lödde för ännu ett öppenklass spår, ja vet ni tycker jag är tokig men både jag och min hund tycker att det är super kul, nu ska vi dock vila ett tag och ta tag i apporterings träningen så vi kan vara med på jaktprovet i april.

Och resultatet i dag blev ett 1.a pris, summering av året (14/1-08) hittills 2st 1.a pris ett med HP  =)) jag kan inte vara annat än nöjd.(ha ha ha)

Nu ska min hund och jag gå och mysa i sängen...jag tror vi tar Johans sida av sängen för så gjorde visst han när jag jobbade förra veckan och han var hemma och var sjuk.

image18

Min vackra Meitas Tessie Tomtebloss en vårdag  2006 i skogen på söderåsen.

Nytt år nya spår.........I dag var vi utanför Hörby med Görel från Bassetklubben och spårade och det gick super bra, så bra att vi fick en 1.a med HP    JIPPI!!!!!!

image218


image219

En vers från Mia och Viggo!

Tessies tredje etta nu är klar,
hon fram i spåret som en drottning far.

Två HP hon även fått,
det kunde knappast bättre gått!


Tack Mia för allt stöd utan dig hade det inte gått!

I Dag är ingen vanlig dag........

för idag är det Andreas födelsedag Hurra Hurra Hurra

image216


image217GRATTIS

10 års dagen
önskar
Mamma Pappa Sara och resten av flocken

Nostalgisk........

Hittade en massa gamla kort på en cd skiva, några kommer här.

image207
Mat Mamma Marie...om vi sitter fint så får vi säkert något gott!

image208
Lisa och Mia i Meitas hundhus.

image209
Avslappnings övning Sara med Tessie, Marie T med Jocke Jultomte, Marie med Agnes


image210
Lasse med Zorro undrar om han får plats i knät nu? Tonie med Julia


image211
Sara igen

image212
Palle med en stolt pappa Jocke på besök i sverige för att se valparna
image215
Undrar vem som har mest pippi Johan eller Tessie?


Usch vad det är tråkit....

när jag löper och inte får springa som jag vill, jag tänker bara ligga här på soffan och sura tills eländet är över!


image206

God morgon och GRATTIS!!!!

Grattis på födelsedagen MIA CARLSSON!!!
Nu har vi varit kompisar i ca 10 år och jag har inte lyckats hitta särskilt många kort på dig, du har säkert hållt dig undan med flit, men några har det blivit genom åren och lite hjälp har jag fått, och DU har rätt här kommer dem!!! Titta och Njut?!

image193
Ojdå!!Hon vill visst inte vara med på bild!

image191
nämen hittade ett  från ???! Jätte länge sedan  (nyårs afton 99/00 )

image196
Tänkte baka en kaka och uppvakta med men......... saknade en del ingredienser

image192
ett till kort.....kanske det kommer flera? (sommar i Mellbystrand kommer inte i håg vilket år)

image205
Fick viss hjälp att hitta en del kort!!!! Måste vara för länge sedan!!!!!image194
Funkar bra som mikrofon....efter ett par?! vad då? (Trodde du skulle slippa undan nyårs bilderna VA!!!)

image195
Jo..... sådana här! Hot Shots! Super gott!

image197
Grattis igen och hoppas du får en riktigt bra födelsedag

kramar från familjen Nilsson

Vi hittade ett träd.......

och inte vilket träd som helst UTAN ett DUMMIE träd!?

image199
det tyckte vi var jättebra....kanske det växer i alla skogar på Söderåsen?

image200
Johan med sin golle mössa


image201
Bössan är med för det finns så mycket vildsvin och de vill man inte möta i skogen utan försvar.

image202
posering vid dammen

image203
Fullfart i snön

Och så kom....

Årets första SNÖ!! Jag älskar snö, snö i massor, helst så mycket snö att man inte kommer ut med bilen utan bara kan ut och plumsa!
Jag vet att hälften som läser detta tycker att jag är tokig men jag har ett par kompisar som älskar det lika mycket som jag.....de ser ni här

image184
Måste jag sitta still?! Vill ju toka mig i snönimage186
Jippi!!!Jaga Katten leken tycker jag är kul!

image187
Passa dig din tokiga Flatte annars tar jag dig!!!!

image190
Signe spanar in sitt offer...kanske en Flatte eller en Cocker, jag tar den som kommer först!

image188
Jag tycker oxå om snö...........och katter!

image189
Lite dålig skärpa!!? men jag tyckte bilden var häftig både hund och katt i anfalls ställning...tur att de bara leker.

RSS 2.0