kolla in........

musik videon på min mobilblogg som vår vän Gert har gjort till oss, den är värd att se vi fick oss ett gott skratt.
Tack Gert du är suverän!!!!!

http://impbob337.blogspot.com/ 

Nykomling i gänget.............


Ozzy heter han och är en Softis på 3 årNu trodde ni att jag hade blivit tokig och skaffat en hund till, ni kan vara lugna han är bara här och prov bor han ska nämligen bo här i 3 veckor när hans matte fyller 50 år och ska fira det på betydligt varmare breddgrader och innan vi tar på oss att passa honom i 3 veckor så får vi prova först hur det går  en natt med våra hundar och i nuhar det gått bra han är lugn som en filbunke och det är skönt.

Min Första Hjort!!!

YES YES YES där satt den!!!! Efter ca 1 timme i tornet kom det ut 2 Spets hjortar och jag sköt den ena, min allra första hjort. Tessie som satt i bilen behövde inte jobba alls, för den stöp i backen direkt känns skönt att veta att man kan träffa rätt fast man var skakis och hade hög puls.Mentaltest med Barbro Börjesson

Herregud vilken dag vi haft gick upp 6,15 för att åka till Fulltofta för mentalbeskrivning av Tessie och Milla detta var SÅ kul, i dag orkar jag inte skriva mer än att vi är jätte nöjda med våra hundar och väldigt överraskade av Milla som har visat sig vara mycket tuffare än vi trodde.

Vi har filmat våra hundar under deras test och det ska bli kul att titta på det och se alla reaktioner både på hund och förare man har så svårt att komma ihåg allt så här direkt efter MEN det vi kommer ihåg var att det var SUPER KUL.

Hundstoppet.


Barbro Börjesson vår fantastiskt underbara mentalbeskrivareTessie och jag innan vi gick i väg på vårt test


Johan och Milla med spökena ett finns till vänster ur bild


Johan och Milla kampar hos P-O

Jaktprovsprotokollet.....

fick jag i går av Gert och när jag läst det så får jag väl vara nöjd ändå fast jag har svårt att smälta att hon gjorde som hon gjorde med viltet för det var bara det som gjorde att vi inte fick bättre än vad vi fick. Nu har jag fågel på upptining i garaget nu ska det bäras vilt och tas om från början igen med klicker i köket.

Samarbetsvilja: Kan föbättras åtskilligt     3

Sökarbete: Täcker marken väl och får snabbt in vilt    5 och 5

Fart:
Tillräcklig  5

Uthållighet: Håller provet ut  5

Näsa: Används väl  5

Dirigerbarhet: Brister en del i kommunikation 3

Markeringsförmåga: Land
Mycket bra  Vatten Mycket bra  5

Skottreaktion: Fast  5

Stadga: Lugn & Tyst 5  och 5

Apporteringslust: Spontan men lägger ner flera vilt vid inleverering och får kommenderas att apportera 5 och 3

Apportgrepp: Slarvar med vilthaneringen  3, 3 och  3

Simteknik: Bra 5

Vattenarbete: Villigt i och arbetar gärna 5 och 5

Hundtolerans: Ok 5

Sammanfattande kritik: En tik med vissa förtjänster. Genomför provet i sin helhet men betyget dras ner av en dålig vilthantering.


En dålig helg blir....

....ännu sämre...... Fredagen tillbringades i skogen då både Johan och jag var lediga vi gick en lång runda satt på pass och röjde lite i skogen men såg ingenting sen var vi där igen på kvällen men Diana  (jaktensgudinna) narras med oss ingenting kom fram.Sen  var det jaktprov på Lärkesholm på Lördagen gick jag upp 5 för att bli hämtad av Gert  Kent och Ing-marie för att hjälpa till på jaktprovet mådde inte så bra på morgonen men det släppte efter ett tag, jag var på öppeklassrutan med Kent och Karin bla jag hade hand om söket och det vill jag lova var inte det lättaste viltet skulle läggas på samma plats hela tiden och det var 10st som skulle ut varje gång det är inte lätt att hitta små bitar av snitsel i skogen men efter ett tag så hade jag fått riktig snits på det hela så då flöt det på.
Johan hämtade mig när sista paret var klart för sen var det 8 (om jag inte minns fel) släpspår som skulle dras och vi skulle vara borta på släkt middag kl 18 och det fick man ju inte komma för sent till efter middagen så bröt vi upp och jag kröp till sängs kl 23 för att gå upp igen kl 5,30 och hämta Gert kl 6,30 mådde inte bra denna dagen hellre har varit lite kassi kistan och illamående (är INTE gravid) väl framme så anmälde jag mig och sen var det genomgång sen körde vi ut till provplatsen där vi gick till genomgång av rutan när jag sen kom tillbaka till bilen och ska hämta Tessie var det ingen luft i vänster framdäck lycklig man blir dåinte ett dugg skit samma nu var det ladda som gällde Tessie gick jätte fint fot efter att behoven var uträttade jag gick även fot lös med henne och det gör hon bättre än fot i koppel när det sen var vår tur att starta så var hon som vanligt het som bara den
 tyckte ändå att hon gick någorlunda fot fram till första markeringen har nog förträngt provet delvis (ska höra med Gert i dag hur det gick med ögon sett från andra sidan) men hon la de flesta vilten vid mina fötter och en bit ifrån men tog upp dem när jag sa till det jag är mest/delvis nöjd med får väl vara vatten arbetet hon simmar rakt ut och tar fågeln simmar över på andra sidan och tar landvägen in (vilket man fick) kommer in till mig med den första lägger framför mig den andra vattenmarkeringen gör hon lika dant men ser Gert och lägger den först hos honom fast han försöker göra sig osynlig
söket kommer jag knappt i håg kaninen vet jag att hon lägger och slickar på jag höll på att bli vansinnig tur att det var folk runt mig för i dag så har min hund bara gett mig fingret och det tål jag inte. Hon har varit så duktig en längre tid nu så det var som att nu ska du få igen när du inte kan säga ifrån.
När domaren sen pratar så piper hon lite grann och kliar sig i öronen och javisst hade hon öroninf när vi kollade när vi kom hem och varför inte efter en sådan här helg nu kan det väl knappast bli sämre.

Lite tur hade jag ju ändå för när jag kom tillbaka till bilen så var Carina och hennes vän i bilen och fikade så jag frågade om de kunde hjälpa mig att byta däck för  jag hade ju ingen lust att stanna kvar för att få en lapp med en 3.a på och Carinas vän han har en kompressor i bilen som man sätter i cigg uttaget i bilen så mitt däck blir pumpat  vilken man som tänker på allt jag kunde köra hem i lugn och ro TACK SÅ JÄTTE MYCKET för hjälpen

Väl hemma satt de andra vid frukostbordet jag var hemma vid 12 när jag kom in håller alla för öronen utom Victor (saras kille) som inte vågade (han känner inte mig riktigt inu) de var rädda att jag var förbannad men en timme i bilen kan få även mig att lugna mig och rensa skallen jag hade ju inte en chans att prata med Gert för han var skytt (annars är det super bra med alla hans råd när man är på krigsstigen han har en tendens att få mig lugn och sansad igen TACK FÖR ATT DU FINNS) sen sov jag en timme eller nått och senare på kvällen  var jag  såååå dum att jag åkte med Johan i skogen som om det skulle komma något denna helgen med min TUR och jag hade rätt inte ett dugg såg jag på hela kvällen nästan en hel helg bortkastad.

Nu kan jag blogga för Andreas kom ner i morse med feber och ont i halsen.... undras när det ska ta slut?! så vi har haft en slappe dag i sängen efter ett par timmars jobb i morse i och för sig skönt att vara hemma efter en sådan helg men man är ju bunden till hemmet och telefonen ringer hela tiden.

Nu får vi bita  i det sura äpplet och träna vidare ska på fika i kväll och hämta min kritiklapp och förhoppningsvis lägga upp den fortsatta träningen!

RSS 2.0