Ny uppdatering

Nu har det hänt massor...så mycket att jag inte hunnit eller orkat sitta vid datan men nu tänkte jag ta mig i kragen och uppdatera.
Vi har varit på Disney on ice i malmö på nya arenan det var bara såååå bra  alla tecknade prinsessorna var med och de såg verkligen ut som i sagorna, tog ett par kort med mobilen men de blev inte så bra.


Snövit och de 7 dvärgarna.


Den goda fen i Askungen kommer flygande genom luften.


Andreas har haft sitt efterlängtade kalas han fyller ju 11år den 11 jan och skulle haft kalas då men då låg jag i influensa så det fick flyttas det var ju kanske tur för nu hann ju hans data komma och han fick en bonus paket i form av ett guitarr heroe som det spelas flitigt på.

Sen har vi jagat en massa, till mitt stora förtret fick vi tacka nej till en jakt i källna med Gert och Co när Milla skulle starta på fältprov som inte gick så bra så med facit i handen hade jakten varit ett mycket bättre allternativ den dagen men men så kan det vara ibland det kommer en ny chans i morgon Lördag och då kan vi det ska bli jätte kul för det är ett trevligt gäng.
Jag har varit och jagat med grabbarna på Trollenäs bara jag för vi sitter ju inte ihop min man och jag utan kan göra saker var för sig, denna jakten är bara så kul det är driv jakt med wachtel och terrier det kommer alltid mssor av djur både gris hjort  harar fasaner och räv, man blir bortskämd för när klockan närmar sig 12 så tänds elden och det lagas mat denna gången var det Johan M som stod för maten det blev grillade hamburgare med tillbehör supergott tackar så mycket!


Gänget samlat runt elden.


hamburgare på grillning!

efter middagen så förflyttade vi oss till ett  grane med ett hygge i mitten där sprang 5 rådjur ut när jag gick ut till mitt pass attans oxå men sånt är livet vi missade oxå på en räv det var först Johan och sen Anders och sist jag som hade den inom skott håll men bommade den så nu är det att åka ut på söndag och se om man kan få tag på den rackaren.

Johan och Gert var i väg och jagade hjort i dag på morgonen på åsen de kom dock ingen hjort men en stor vildsvin galt som hade en av grannjaktlagets hundar efter sig kom rakt över "Johans" mark dock inte inom skotthåll för varken Johan el Gert sen kom det ett rådjur med en annan hund efter sig och då hade Johan Tessie lös i skogen men hon stannade kvar hos honom fast de kom farande i 200 genom skogen där de stod. Sen kom det en räv också konstigt nog så finns det inget djur upphängt i  garaget =) de får nog bli repris så småningom så Gert får skjutit en Hjort eller vad tycker du Gert???

Johan och jag har oxå hunnit med att vara tillsammans i 20 år fy fasen vad tiden den går känner sig som 16år  inu nästan.....vi har tänkt att åka iväg en lååååång helg bara vi så är det någon som har något bra förslag som inte kostar skjortan så är det välkommet.

Jag och Tessie har kommit med på jaktkurs för Gert och Kent och kommer att gå på fredagar ska bli kul jag är ju villig att ge Tessie en chans till och funkar det inte så blir hon en ren jakthund för det vet jag ju att hon kan apporteringen är det ju absolut inget fel på.


Vi har börjat planera spårkurser och har redan en full fortsättnigskurs och 2 platser kvar på nybörjar kursen får se om det ev blir 2 nybörjarkurser det är så kul att se alla framsteg de gör under kursens gång längtar till mars månad lite grann nu kan ju inte längta för mycket för då är ju jakten slut.

Jag har hunnit med att jobba en hel del mellan varven också faktiskt det har varit lite kris på jobb 5 som varit sjuka och 3 som har varit på semester visst är livet härligt ibland NOT!

Träning hos Cissi och Zorro

Vi var hos Cissi och Zorro och tränade i går och hade en underbar dag med massor av träning och super god mat, här följer lite bilder från dagen, vi hade fått låna svärfars kamera som tar en massa bilder i sekunden och det var så roligt att fota att jag tog 486 bilder på vår träning.


Samling på cissis gård


Ronja kommer med apporten...duktig hund tycker att det är kul att apportera nu.


Vet ej vad detta "djur" kommer med????
kanske bara ett gott humör och lite tokigheter?!

Här kommer lilla Milla med sin dummie

kolla in Mias kast hon fick till ett riktigt långt  och högt ettVittra kommer på inkallning

Vittra med apporten

Mia och Viggo tränar på något?!

Milla med en duva


Tessie med dagens första fasanVittra med en pica pica


Ronja med en fasan!!! Den damen har gjort framsteg från att inte ens villa ta en dummi i munnen tar hon nu vilt spontant
Jiiippppiiii!!!!!det har lossnat.

Ronja med en anka.


Viggo kommer med en anka
Zorro med fasanen


Cissi påväg?????vart då???


Tessie med kaninen


Tessie med kaninen igen


Sen var jag ju bara tvungen att sno denna bilden från Carinas blogg när Mia har kommit på att hennes almenacka är i största laget för att vara en "fick almenacka" du e tokig du MIA MARIA!!!!

Summering av ledigheten

Jag fick ju vara hemma redan från den 15.e dec för att Andreas blev sjuk i astma och då pasade jag på att göra en massa som skulle vara färdigt  till julafton och stressade ner en del innan den riktiga ledigheten som började den 22.e. Den 22.e var vi ute och handlade de sista som Johan alltid brukar göra själv men denna gången var vi med hela familjen och det gick riktigt smidigt.
Den 23.e hade jag fått tid att besiktiga min bil och det gick hur bra som helst...skönt så slapp man greja med den oxå i jul.

Julafton firas alltid hos oss med våra föräldrar och syskon i år var vi dock 2 mindre min syster med man passade på att åka till Tenneriffa och ha det bra, julen passerade lugnt och stilla riktigt skönt var det ingen stress precis vad jag behövde, till nästa år har jag dock önskat mig att fira jul i sälen i en timmrad stuga med öppenspis och åka häst och släde till julotta på morgonen MYSIGT! Undrar hur många som följer med?


I väntan på att KalleAnka ska börja.


Äntligen kom tomten och Matilda fick paket.


Matilda i Tomtens knä, Albin ville inte sitta hos Tomten detta året.

Juldagen var det middag hos mina föräldrar nu var syrran också hemkommen,  vi åt dansk fläskastek med tillbehör SUPER GOTT efter all julmat. Sen lekte vi paketleken tittade på foto från syrrans semester och bara kopplade av såååå skönt.
En av dagarna så hade vi  Air Hockey turnering Andreas fick ett sådant i julklapp och det var uppskattat så kul man kan ha med ett bord med en motor i Gissa vem som vann?????? Jo det gjorde jag!!!!
Den 26.e var det upp i ottan och iväg till Trollenäs till Anders för lite juljakt alltid lika kul att vara med på dessa jakter trevligt folk och ett toppen klimat i jaktgruppen, vi skulle börja med Ankor men vattnet det var fruset så det fick vi hoppa över vi jagade istället hare och fasaner och rådjur Milla gjorde ett kanon jobb, Tessie var lite mer stressad denna dagen och ville inte riktigt höra på mig så hon fick inte göra någonting förrens i slutet när hon fick leta efter en skammad hare.
Vid lunch grillades det korv över öppeneld det är så mysigt att bara sitta runt elden och prata och lägga upp taktik för eftermiddagen.
Efter det var det förflyttning till en annan mark som vi drev med wactel hundar som är jätte duktiga det är otroligt vilken skillnad det är på skallet på hundarna vad de driver för något ,här hade jag turen att står så att jag fick se get och kid stå och betat i lugn och ro ca 50 meter framför mig hade bara hagel med så de fick gå där och beta.
Här fick Tessie göra ett eftersök på ett rådjur ganska bra att hon får göra lite alltmöjligt när vi är i väg så hon inte vet vad som väntar när vi öppnar bilen.
Efter en sådan toppendag är man helt slut så det var bara hem i duschen och inta ryggläge på soffan.

Den 27.e var det dax att entra center syd för lite rea inköp, till Johans stora förtret han tycker inte om att gå där i vanliga fall och så skulle han med på rean men jag tror att han hade bestämt med polisen att de skulle ringa för just som vi tog i dörrhandtaget och skulle ge oss i väg så ringde de och vi fick byta om och köra på eftersök så slapp han REAN i år igen.
På kvällen var vi på middag hos Johans föräldrar och efter maten satt vi och pratade och läste lite innan det var dax att åka hem och sova.

Den 28.e var det avslutning på spårkursen känns lite vemodigt för det har varit väldigt kul en kanon grupp vi fått förmånen att ha hand om i höst en del kommer tillbaka för fortsättnings kurs till våren och det tycker vi är kul, denna gången hade vi redan lagt alla spåren innan alla kom så vi hade en stund då vi bara satt och pratade och hundarna fick leka och vi fikade.


Tessie poserar på ett omkullblåst träd.

Den 29.e kom MIa hit vad det var kul att ses igen det var ju såååå länge sedan vi träffades nu, vi förberedde lite mat och sen åkte vi till skogen och satt på hjort pass, jag hade hind och kalv hos mig men de kom så sent det var nästan mörkt så jag såg inte så bra, Mia såg ingenting det är ju lite trist när man vill att det ska hända något i skogen när man är där.

När vi kom hem igen så gjorde vi fondue med massor av vitlök i salladen i såsen i marinaden och vitlökskryddade potatis kroketter det är bara så gott vi åt och åt och åt och sen åt vi nog lite till hade ni sett oss hade ni inte trott att vi var riktigt kloka efter middagen var avklarad och vi intagit soffan så skulle vi äta Mias pannakotta som hon gjort när hon kom gissa om vi var mätta efter de och fick gå och lägga oss vi var helt jästa.
Tisdagen va vi på center syd på rea och köpte en del sen var vi i en jaktaffär i Billeberga och kollade stövlar till Mia som jag var och beställde igår. Senare på eftermiddagen  gav sig Mia åter mot Arkelstorp och vi mot Billesholm skulle hämta Sara som varit smart och tagit mormor med den stora börsen med sig på rea.

Nyårsafton!
Samling i Källna kl 07.15 alltså bara att knata upp ca kl 5.45 och packa grejorna och ge sig av det är alltid lika kul på dessa jakterna med Gert och hans gäng vi började med att sitta på gäss men de kom inga så då gick vi över på att jaga harar och det blev där skjutna ett par stycken jag hade turen och fick skjuta en. Tessie var med ute Johan hade henne i koppel och han skickade henne på en skammad hare som hon höll kvar men hon ville inte ta den för den skrek, detta måste vi få bukt med för annars är hon riktigt duktig förutom att hon har en pipa nerstoppad i halsen i mellan åt som vi har skullat träna på hela ledigheten men inte fått tiden riktigt att räcka till (kan inte förstå detta)

När vi sen kom hem vid 1 tiden så var det bara att lägga sig att vila en liten stund och sen göra sig färdig för vi skulle va hos Mia och Göran  kl 17 och hur det gick nyårsafton det vet ni ju redan vi sjöng karaoke och hade kul till 4.30 då vi knatade hemmåt.
Tack all för en kanon Nyår både Gert och Mia och Göran och givetvis Conny och Malin som oxå var med och firade.

Nyårsdagen var en sådan slö dag vi sov till 12.30 och sen gick vi bara och slöade i pyjamas mest halva dagen vid 18 tiden kom Anders och vi åt middag och glodde på tv och snackade skit.

Den 2.e var det så dags att ta tag i hundlivet och träningen igen och gissa om det var kul att komma ihop med gänget igen och träna vi träffades hos Mia vid 12 och begav oss ut i skogen meddetsamma för att först börja med lek så hundarna fick springa av sig lite sen gick vi och gjorde ett sök som Mia redan lagt ut och det gick jättebra inga problem här inte vi skickade Zorro och Tessie samtidigt och de jobbade kanonbra fast det var en annan hund med på samma sök., sen gjorde vi lite linjetag och det gick lite sämre jag fick gå fram en bit för att få Tessie att gå ifrån mig men när hon väl fattade så var det inga problem

Tessie på väg in och Zorro på väg ut.

Sen gjorde vi en stoooor ring och kastade långa markeringar till varandra  i olika svårighets grader det gick bra för det fanns inga referenspunkter och Tessei gick jätte långt ifrån mig det kändes skönt för det har jag ju haft lite problem med.
Efter det var det dax för Mias supergodapasta och köttfärssås och lite snack i köket om nästa träning mm.
Tack alla för en kanon dag till.

Den 3.e var det så dags igen för jakt med kula på Trollenäs vi samlades redan kl 8 för lite genomgång vi skulle börja med lite jakt på räv vi har sett 2 stycken rävar vid ankorna och de vill vi inte ha kvar där för då har vi inga ankor till våren denna gången lurade dock mikkel oss så det blev inga rävar på detta passet, vi åkte vidare till ett annat ställe där vi jagade gris och hjort vid mitt torn kom det 3 rådjur i full karriär förbi sen hände inget mer de drevet hos mig sen var det dags att äta lite Rasmus stod för maten denna gången och det blev pyttipanna och ägg över öppen eld jag är bara så IMPONERAD över dessa grabbar som vet hur man förgyller en dag i skogen det är så mysigt att samlas och äta tillsammans.

Anders fixar brasan


Johan L lagar maten


mysigt mysigt mysigt!

efter våran lunch var det så dags att dra igång igen och jaga jag blev avsatt i ett torn denna gången oxå jag trivs där när det jagas gris känns liksom tryggast att stå en bit upp jag hade 3 hjortar hos mig en som stod så perfekt men som jag inte kunde avgöra om det var en hind eller en kalv för den stod själv kvar när de andra gått och det var bara kalvar vi skulle skjuta så den fick gå. Detta drevet resulterade i 2 grisar som Rasmus och Johan L. sköt. Jag tycker det är minst lika kul att följa allt som händer på radion det blir lite mer spännande då.
Sista drevet blev det skjutet en gris till och ett rådjur Johan hade tur igen då hade snön övergått i regn och man var ganska blöt och frusen så då var det dags att bege sig av hemåt för en lugn kväll, Sara och Victor skulle till min syster och sova så vi beslöt oss för att gå på bio med Andreas för att han skulle slippa sitta och titta på oss när v i hade däckat i vars en soffa vi såg Vi hade iallfall tur med vädret igen och vi tyckte att den var ganska bra.

Söndagen den 4.e var vi först och handlade och fixade Andreas klocka som han fick i julklapp som redan gått sönder sen satt vi på hjort på söderåsen och frös det kom inte ett endaste djur på hela kvällen. Därefter var vi och hämtade S&V och åt middag hos mamma och pappa, skönt att bli lite upp passad ibland.

I går hade jag en liten fundering på om jag skulle börja jobba men det blev ingen med det för vi vaknade inte förrens kl 10.30 och då känns det inte mycket lönt att gå dit när man slutar kl 13.00 =)

I dag sista dagen på ledigheten ska vi köra till skogen på åsen och locka på räv. Vi såg ett program på tv om just detta och var igår och köpte en lock pipa som ju givetvis måste provas meddetsamma. Rapport om hur det gick kommer senare.

Tur att man snart ska börja jobba eller man kanske inte har tid till det utan behöver vara hemma och vila upp sig efter en sådan här ledighet........det har gått i ett men kul det har vi haft hela härliga ledigheten.


GOD FORTSÄTTNING ALLA VÄNNER
vi hoppas på en kanon säsong 2009 för alla.

God Fortsättning Allihopa!

När spriten går in går vettet UT!!! det är väl så de brukar säga? Kolla in länken så förstår ni vad jag menar, min man är den som verkligen HATAR att sjunga och stoja spela spel mm men det kan man ju knappast tro här

Ps det är Johan längst till vänster sen Göran och Conny  trist för killarna att de förlorade mot oss tjejer hela tiden!

GLÖM INTE LJUDET!

http://impbob337.blogspot.com/  

Tack Mia och Göran för en Super trevlig kväll/natt.

RSS 2.0