Från Sanitär olägenhet till ren njutning

I går började vi med Saras rum vi fick hem en dubbelsäng, madrass, sängbord och lite annat smått och gott.
Vi började med att städa där var sååååå skitigt så Sara höll på att få ett astma anfall vi höll på länge med att få det riktigt rent och med att sortera ut allt gammalt skit det resulterade i ett par säckar med gammalt som ska till tippen på måndag när Johan har kommit hem igen.

Victor kom i går och hjälpte oss att bära upp alla sakerna och även med att skruva ihop sängen och sängbordet och det blev riktigt fint nu ångrar man ju sig att man inte fotade all röran så det hade synts hur det såg ut innan.

Idag var vi en tur i Lund på bolagret och handlade en lååång brun lampa och en tv bänk på Jysk, också inom på elgiganten och köpte en digital box till Sara så hon kan titta på tv på rummet på sin lilla tjock tv (Johan du måste snart komma hem för vi behöver hjälp med att dra om lite kablar och sätta ihop ett par lådor.)

Tur att Victor kom inom i dag oxå så han kunde hjälpa oss upp för trappan med tv bänken, när tv bänken var klar så räckte inte antenn kabeln till boxen till så den får stå på sne i rummet tills J kommit hem och fixat, det fattas oxå lådorna men de orkade jag inte fixa i dag så de får vänta ett tag.Nu är det nästan klart....


fattas bara ett par lister som de inte hade hemma när vi var och handlade min svärfar och jag och så ska det fogas klinker vid den öppna spisen men just nu får inte svärfar vistas i vårt hus så det får vänta.

Här kommer foto på rummet jag är sååå nöjd ska bara komma på vad jag ska ha på en vägg innan jag börjar spika en massa hål =) de som satt där innan passar inte riktigt in nu blir nog en tur till Ilva tror jag för lite tavel inköp.


 Ett super stort TACK till min fantastiska SVÄRFAR JAN.
Tack för all hjälp.

Ps Nu har jag mätt ut golvet till andra delen av nedanvåningen så vi har likadant  att  lägga till våren när köket åker ut. Ds


Vilken röra.....

I Lördags kväll när våra gäster hade gått så började jag plocka ner tavlor och ta undan en massa från vårt vardagsrum för nu har jag väntat länge nog nu ska det göras om det var 10 år sedan sist vi tapetserade så det var verkligen på tiden att det händer något där.
I går målade jag vår öppna spis och väggen bakom den med färg som man blandar med sand det var ganska kletigt måste jag säga men inte särskilt svårt att göra men som sagt det kletade ganska rejält.
I dag kom svärfar kl 7,30 och vi började tapetsera jag klistrade väggar och han satte tapet vi var lagom färdiga när Johan kom hem 16,30 då var det pizza och sen börjades det att lägga golv och muras i fönsterkarmen de jag hade rivit ner det ska läggas nya klinker i fönstret samma som runt den öppna spisen grå/svarta kommer att bli sååå snyggt.

I morgon rymmer jag till Ikea ett par timmar med Syrran ska MEGA SHOPPA innan jag sen ska på röntgen av min rygg kl 15,30 det gick fort att få en tid det trodde jag inte.

Här kommer lite bilder på hur det hela har fortlöpt.


Öppna spisen så vit och grann den blev.


Svärfar Tapetserar nya gråa tapeter från Frankrike tur man inte ska prata med dem. hi hi hi


Nu läggs det golv för fullt.


Gör vi rätt nu????


Grått med infälld våd med snygga liljor på.


Gamla golvet som vi inte vill ha mer.... repigt och fult


Nya golvet i Ek snyggt snyggt.


Nu har de kommit en bra bit på väg.


Fönster karmen i dag...kommer ny bild snart på en klar karm....tror jag.


 


RSS 2.0