Utbildning.

Intensiv Helg.

I fredags ca kl 12 packade vi in i bilen för att sen bege oss mot Hörby för att plocka upp Rickard och sen åka mot Degeberga där vi skulle tillbringa helgen på Instruktörs utbildning.
Vi anlände och blev inkvarterade i stugorna jag Johan och Rickard i en stuga.

Samling kl 15 och sen var det igång…..jag som alltid haft ångest inför dessa utb när man ska stå och ta kommandot för en hel grupp och samtidigt bli bedömd av andra tog det riktigt lugnt, tror det har hänt en massa i mitt liv de senaste 2 åren  som gjort att jag växt.

Fredagen gick i ett med utb både teori och praktik och en massa mat alltid en himlens massa mat när vi är på utb här. Kvällen tillbringades i min grupp ( jag Esa Mattias och Johan H) med grupparbete vi skulle leda ett kurstillfälle på lördag morgonen. Eftersom vår grupp har en del erfarenhet av detta så tog det inte så lång tid innan vi var klara och körde igenom vårt upplägg och var nöjda.

Sen hade vi ett par timmars ledigt innan det var kvällsmat och lite samkväm innan man stupade i säng eller i alla fall en del av oss somnade tidigt…..jag slog igen datan vid 12 och somnade nog strax där efter. Jaja mensan jag hade datan med mig med mobilt Internet…kan ju inte vara utan Fb en hel helg ha ha ha man är sååå fast.

Lördag morgon klockan ringde 6…fy fasen vilket plågeri men det var bara att masa sig ur sängen och in i duschen och sen ner till frukosten som serverades kl 7 och sen redovisning av grupp arbete kl 8 sen var det i full gång igen fram till ca kl 20 på kvällen allt varvat med teori och praktik. Grupparbete på kvällen.

På Lördagen kom Anette ner till oss och det var skönt med en tjej till som hängde med oss de andra som var med på utb höll sig för sig själv i sin stuga.

Vi hade en riktigt trevlig Lördag kväll i grabbarnas stuga massor av garv och jakt historier.

Söndagen flöt på i samma anda som innan vi började med redovisning av grupparbeten från kvällen innan hade en massa diskussioner som gav en massa.

Måste säga att jag har varit sååå nöjd med Tessie hela helgen hon har varit cool lugn och verkligen lyssnat på mig skönt när det funkar.

Annika hade en föreläsning om vargarna som var super intressant hon har bott med dem i Kolmården när hon gick i skolan och det var innan alla andra varit där…så häftigt.

Måste säga att Annika och Ronny var det mest perfekta utbildarna jag träffat på det räcker att man träffar dem så inger de lugn och harmoni och man blir lika dan själv.

Nu dröjer det 2 veckor tills vi ska dit igen för helg 2 och nu har vi fått hemläxa att leda en kurs och att träna 4 lätta steg med våra egna hundar samt göra en kursplan detta tycker jag är så kul så det har jag snart gjort klart sen är det bara det praktiska kvar och det har vi ju fantastiska vänner som lovat hjälpa oss med.

 Ser verkligen fram emot nästa tillfalle.

 

 


Lyckad Fest.....och 40års krisen slog till fort och hårt.

Festen för Johan blev lyckad tror att alla hade roligt och hade de inte de så får de faktiskt skylla sig själva en del.
Bandet som vi hyrt på vinst och förlust visade sig vara ett riktigt kap spelade bordsvisor och höll på tills vi tröttnade på natten hade massor av bra blandad musik på lager kan varmt rekomendera dem ska leta upp hemsidan och lägga ut den här.

Johan blev smått chockad när hans gamla Lumpar kompis Jonas Honken Holmkvist kom och grattade såg väldigt kul ut för han hälsade på honom utan att se vem det var, Johan trodde nämligen att det var Mia som skaffat kille och kopplade inte att det var den Jonas, vårt fel givetvis som slagit i honom det, han reagerade inte förrens jag frågade om han inte kände igen honom...då kopplade han direkt.
Detta blev lyckat jag har haft sååå svårt att hålla tyst om Jonas det var ju ett par månader sedan jag fick tag i honom vi har inte träffats på 19 år.
Detta resulterade i att vi satt uppe till kl 6 och fortsatte festa och prata när vi kommit hem hade ju massor att  ta igen.

Äntligen fick vi ge honom presenten från oss!!!!! Johan säger alltid att han är mycket bättre än jag på att springa så nu tänkte jag att nu jäklar ska han få bevisa det...i en låda hade vi lagt en vatten flaska ett presentkort på ett par löpar skor och en karta på Göteborgs varvet så nu har han 1år på sig att komma i form till detta...undras vem som är segast av oss ska bli kul att se för givetvis så ska jag oxå springa de....jag är envis som en åsna för er som inte redan visste det =) kommer nog att bli en kul tid i Gbg för det var många som ville följa med och heja på oss och det hoppas vi att de gör det kan behövas.

Han fick oxå en present som innefattar mig vi ska ut i det blå tror jag att det stod den 2 oktober någon som vet något som händer då så tas tips taksamt emot ......för att inte bli tokig av nyfikenhet så har jag försökt att förtränga detta tsv....jag är ju ganska nyfiken av mig oxååååå.

En liten flaggstång på 12 meter fick han oxå tur nog så kom den inte med till festen utan den får vi hämta själv hos mamma och pappa.


Tänker lägga ut lite foto när jag sorterat dem för det var en massa konstiga kort med som fotograf Gert tagit...han blev inte rädd fast jag hotade med att kasta meloner på honom om han fotade mig....Mia jag kommer INTE att lägga ut bildspelet så du kan andas igen hi hi hi, för er som undrar vad detta är så får ni själv fråga The Dancing Queen =)

Blev en massa dryck över räcker till minst en fest till så nu blev det bestämt att jag också kommer att ha fest när jag fyller 40 men det dröjjjjjjjjjjjer ju ett tag till 2.5 år ca.

Tack alla ni som gjorde denna festen så lyckad.


40 ÅRS KRISEN kom som ett brev på posten.... i måndags morse hade Johan frossa och en jäklar huvudvärk så han blev säng liggande och ligger ff kvar där. Måndagen fick jag bege mig hem framåt eftermiddagen för att fixa piller till honom för då hade huvudvärken över gått i ett migrän anfall...inget kul alls. 
Måste vara jäkligt att fylla 40 hi hi hi.

RSS 2.0