Spårning!

I dag har vi varit ute hela dagen och spårat med fortsättnings kursen, Johan och jag var ute i går och la spår till Ida som i veckan klarade anlagsspåret hos långe Per och ett till mig som jag skulle gå när kursen var slut så det var ett spår som fått ligga länge 25 timmar och det var lagt med enbart blod och ingen klöv den var bara lagd i slutet.
När Ida och jag gav oss i väg till remontet för att gå hennes spår så passade jag på att träna på min domarutb spåret var lagt som ett ökl spår med allt vad det innebär (detta kommer att vara ett av  mina standard spår) jag passade även på att föra protokoll och ha genom gång efter spåret, detta kändes jättebra.
Ida och Stina spårade jättebra och var värd sin 1.a som de hade fått i dag om det hade varit på riktigt (alltså ett anmält spårprov) det var första gången de gick ett spår som hade legat över natten och Stina är en jätte duktig spårhund så det löste de galant tillsammans nu väntar öppenklass spåren.........detta ser vi fram emot!

Efter kursen så gick Lena och jag en liten bit på vägen med Tessie Guinness och Grappa lösa så de fick busa av sig och de gjorde de verkligen rakt ner i en dyng pöl sidan om en betbunke gissa vad Tessie luktar nu????!!!!! Inte är det hallon båtar inte.

Efter kursen begav vi oss till remontet i gen för att gå mitt spår, det var lagt med en start ruta på 10x20 meter ungefär Tessie hittade starten direkt och stannade och markerade den....sååå skönt att hon gör det sen gav vi oss i väg i vår mysiga skog, en del svårigheter fanns det så som en lycka en återgång mm och idag gick det i ett bahagligt tempo ett par ggr så svävade hon ut men hittade in igen och det var en mycket nöjd Matte efter spårets slut.
Förresten tack GERT för att du var med mig i spåret idag ...ha ha ha nu fattar du ingenting?! det är så här att jag har en tendens att bli irriterad på min hund när jag vet att hon går fel MEN i dag så tänkte jag på Gert hela tiden, när han säger andas Ingela och släpp det och det funkade alldeles kanon, vad hade jag gjort utan Gert ?


Tessie och Guinness badar i pölen....


Lena hade visst köttbullar i sina fickor Gissa omhon blev poppis hos Tessie???
En lite suddig bild men den visar "min" skog en riktig gammaldags sagoskog, Ida och jag vi bara stod stilla i den i dag och var helt förundrade över hur vackert det är, det känns som att det ska sticka fram en sagofigur bakom ett träd  och så hade äventyret börjat...tur att man har barnasinnet kvar.

Kommentarer
Postat av: Helene & Wallander

Spår med bara blod... här utmanas det minsann. Men spårspecialisten fixade det oxå :-)Verkar fint där i "din" skog, får man komma och kolla in ett spår närmre där någon gång?Hoppas dyngodören lagt sig tills på fredag!!!Kramizar

2009-03-30 @ 21:32:21
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Gert

Kul att få vara med på viltspår, synd jag inte visste om det ;-)

2009-03-30 @ 22:31:12
Postat av: Linn

Han verkar väldigt bra att ha med sig, den där Gert. Själv har jag en Bea med mig :-)

2009-03-31 @ 07:39:34
URL: http://linnstarbrant.webblogg.se/
Postat av: Ingela

Du anar inte så rätt du har Linn, jag hade inte klarat mig utan Gert han är suverän!!!!! Tur att du hittat en Bea hoppas hon är lika bra som min Gert.Helen och Walle det är ju klart att ni får komma och spåra i vår skog, så kan vi passa på att öva på er också. Vad gäller dyng stanken så kan jag inte lova att den är helt borta tills fredag vi får se om vi hinner bada innan dess:)2009-03-31 @ 11:15:40
Postat av: Marie med Lakrits

Hej Ingela!

Undrar lite över det här med spårstarten. Hur får man hunden att fatta att den ska leta själv? Jag har ju alltid visat Lakrits var starten är. Och lyckan, är den alltid i samband med en vinkel där det är oblodat? Är själva lyckan alltid blodad? Jag försöker få till lite övningsspår inför DM men känner mig en smula förvirrad... så då tänkte jag att jag ska fråga experten på ämnet! Har letat på nätet och i böcker men det finns inte så mycket bra litteratur. Jättesnällt om du kan tipsa mig lite.

Hälsningar

2009-03-31 @ 12:26:23
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Marie med Mascot

Skrev just till Marie att jag måste boka tid antingen med henne eller dig en dag med spår =) Fast först har jag en fråga; läste nämligen att det är dumt att göra för svåra spår innan man gjort anlagsprovet? För att risken fanns att de slarvade på ett enkelt spår? Vad tror du?

2009-03-31 @ 22:18:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0