Konfirmation.

I Lördags så var det dax för Sara att konfirmeras,hon började läsa i september och tiden har bara sprungit iväg man har svårt att fatta det.....  liten har blivit stor, Sara och en kompis Maria skulle sjunga tillsammans i kyrkan Färger i en Vind från Disneys Pocahontas och det var en hel del ögon som tårades det var så fint att höra på.
Efter kyrkan så hade vi mat mm hos oss, här kommer lite bilder från dagen.

image370
Nathalie Sara och Kim innan konfirmationen

image369
Alla tjejerna sjöng

image371
Sara och Maria sjöng färger i en vind

image372
Kim och Timmy hjälper till vid nattvarden

image373
Nu är det över.........

image374
Mat smakar bra efter en dag med mycket fjärilar i magen

image375
Fler gäster

image376
Niklas Eva och Mormor B

image377
Ännu fler gäster

image378
Efter att gästerna gått så skulle Sara och Isabella ut och då passade Johan på att toka sig. I Söndags så skulle vi passa på att ta foto för Tackkort och man undrar ju vad ungen fått i sig på kvällen innan, fast jag var och hämtade dem själv, för hon var helt tokig kolla själv så får ni se...........
 
image379
Fick en liten vinare av min syster, tack syrran bara lär hnne dricka innan hon är gammal nog :=)

image380
Tack för Pengarna!

image381
Är jag snygg så här?

image382
Okej blir det bättre så här då???

image383
Denna minen blir väl bra

image384
Äntligen ett normalt kort....pust tur att man inte är fotograf och ska fota sådana objekt.......fotot som ska användas som tackkort det spar vi på så länge.......

Kurs/Utbildning

I helgen har jag varit i Degeberga på kurs/utbildning i Eftersök, en väldigt intressant kurs för det är så jag ser det, för jag tycker att jag fattas ett par år i skogen för att kunna ta till mig allt men skam den som ger sig, jag har lärt mig väldigt mycket på denna helgen och det är ju inte slut inu utan vi ska grillas en helg till i Maj sen får vi se vad det blir.........
Denna helgen tillbringades inne första dagen med teori, först fram vid 18 tiden åkte vi ut i skogen och la spår som vi skulle gå dagen efter, kl 21 var det kvällsmat och sen var det lite samkväm och vid 23,30 kom vi i säng trötta som bara den efter en väldigt intensiv dag.
Söndagen var det upp i ottan vi skulle vara klara till frukost kl 7 och ute och städade ur stugorna kl 7,45 då det bar av till skogen för att gå våra spår, vi hade fått veta innan att vi skulle märka ut mitten på spåret och kunna ta oss ute ifrån och in till mitten utan att gå första halvan (låter invecklat) av spåret, vi började med Tonies Fabian vi kom ute ifrån och gick på spåret på mitten  och Fabian är bara en sådan klippa så han tog an spåret utan problem och fullföljde, sen var det min tur att ta Tessie och börja från början (anledningen till att vi började på mitten med Fabian var för att vi skulle se om Tessie blev störd av att det varit en annan hund mitt i spåret) och det var inga problem för Tessie hon bara gick spåret  som om ingenting hänt......vilken spår hund jag har!!!!
Hela denna dagen tillbringades i skogen där vi bla fick lära oss studera en eftersöks plats och även själv göra en så trovärdig eftersöksplats som det bara gick att göra med det som fanns i påsarna som vi blev tilldelade, min grupp fick ett par älg klövar, sen efter middagen som intogs ute i det fria, skulle vi studera varandras rutor och försöka lista ut var och hur djuret hade blivit skjutit, VÄLDIGT intressant. När jag nu sitter och  summerar helgen och det har gått ett par dagar så kan jag bara konstatera att jag har lärt mig massor som jag kommer att ha nytta av i framtiden.
Här kommer lite bilder från helgen

image352
Eskil Ingmar och Uno 3 av instruktörerna

image353
Samling för genomgång vid stora bordet.

image354
Ingmar instruerar

image355
Anette i farten med kameran!

image356
Fredrik visar med sin lilla valp.......

image357
Leonard undrar över något.

image359
Fika i backen......

image358
HUNGRIG Anette!

image360
Anders Hjortenbrink instruerar om eftersöks rutan.

          
Här är vi på väg att göra vår eftersöks ruta, Ola agerar älg.

GRATTIS HJÄRTAT!

Grattis på Födelsedagen Johan!
Vi i din familj vill dig hylla när du trettiomassor ska fylla, i dag  får du hålla till godo med rosor och whiskey och en tur till Väla.

image351
Hej! Det är jag som är Johan..........här kommer lite bilder på mig.


image342
Trassel i skogen


image341
Johan och Milla spårar

image343
Johan Milla och Andreas på hundpluggets träning

image347
Johan på semester i Kroatien (delfintur med bananbåts åkning)

image348
Siesta i Kroatien.... eller fanns det där ?

image349
Speleman i sina bästa år!

image350
Marie och Johan klipper Milla

Skogstur mm

I Lördags så hämtade jag upp Lotta och hennes dotter Eloise kl 11,30 sen åkte vi till Rövarkulan där vi träffade de andra från jägarutbildningen , vi hade bestämt en halv dag ute i skogen, när vi kom dit så hade Måns redan grillat korv till oss och så hade han lustigt nog gjort upp skyltar med avståndsbedömning som var frågesport , och det gick faktiskt riktigt bra.
Efter en massa snack och korvätning så gick vi och tittade på ett Rävgryt och tog en promenad till Hejdeholm där vi på vägen tittade på alla fåglarna i sjön och på oxar, lamor, Davidshjortar en sällsynt sort som är beiga, alpackor var där också och en sådan vill jag ha men som vanligt så säger Johan NEJ jag tycker de är sååå underbara och reklamen på tv med en alpcka gör ju inte att jag ångrar mig precis, Johan fyller år på Torsdag kan undras om de har en Alpacka till salu på Hejdeholm? Johan hade nog blivit JÄTTE glad!!!!!
Efter vår långa promenad så var det dax att ge sig av hemåt och in i duschen för kalas hos mamsen som fyllde år, hos henne fick vi smörgåstårta GISSA om det var gott? och mammas hemma gjorda choklad kaka som bara är sååååå smarrig synd bara att man inte orka så mycket efter smörgåstårtan.

Vid 20 tiden tackade jag för mig för då skulle jag bege mig till Åsljunga för en övernattning med Saras konfirmandgrupp, Prästen har blivit sjuk och de fattades en vuxen för att lägret skulle bli av och då får man ju ställa upp, Sara var lite sur först men mjuknade upp när hon kom på att det är ganska bra att ha mamma med för hon är inte så sträng som de andra bara man är snäll mot mig så är jag snäll tillbaka, brukar gå hem hos ungdomarna och nu kände jag ju nästan alla då jag redan varit på läger med dem när de slutade 6.e klass. Jag gick och la mig vid 1 tiden efter kortspel med en del av ungdomarna och underhållning av Michelle, en del av barnen knoppade inte in alls men de flesta sov ett par timmar i alla fall och söndagen var riktigt trevlig, tipspromenad runt sjön så vi vuxna kunde sitta i solen (har fortfarande svårt att gå för långt med mitt ben) sen var det städning av huset vi bott i och sen mat massor av mat vi gjorde nästan inget annat än åt, denna gången var det skönt att vara med för jag bara var där och allting var klart redan, är inte van vid det precis.
Hade inte kamran med mig till Åsljunga och jag tror inte Saras bilder passar sig för min Blogg :=)så det får bli lite bilder från vår skogstur.

image335
Anders och Anders med fruar

image336
Mari och Anders, Per och hans hund, Lotta och Eloise i bakgrunden

image337
Jag gjode det lätt för mig och tog Milla med på turen så jag inte skulle riskera att trilla i skogen när någon av de stora drar iväg.

image338
Jättefin sjö med bla sothöna gräsand Vitkindad gås mfl

image339
Eloise kollar in Lamorna på Hejdeholm

image340
Massor av Lamor

Träning i Pärup

I går träffades vi i Pärup för att träna spår, Marie hade lagt upp det på 2 stationer kan man kalla det, vi fick köra ut till ett ställe och lägga spår och sen komma tillbaka och när vi kom tillbaka så var det arrangerat en olycka med en förvirrad stackare (Marie) som kört på många djur som skulle spåras och avlivas, så på med eftersöksvästen och börja söka utmed vägen, Tessie fick snabbt upp sitt spår som gick in i skogen efter ett par hundra meter så hittade vi rådjuret som den förvirrade damen kört på det var inte dött utan sprang upp (Johan stod bakom ett träd och drog i ett snöre) när vi närmade oss, Tessie for efter och vad gör hon JO hon tar tag i halsen och biter DUKTIG hund  precis så vill jag att min hund gör om vi kommer på ett riktigt eftersök och djuret inte har dött.
Jag är jätte nöjd med den delen det var jättekul med annorlunda träning och just det att veta hur gör min hund om ifall att det finns ett skadat djur.

När alla hade provat på vår lilla "olycka" så begav vi oss ut till marken där vi lagt spår denna gången var det lagt spår med spårläggarskor och bara lite blod och i vinklarna sk solfjädrar (3 återgångar i samma vinkel) detta gick förhållandevis bra och jag fick 1.a med hp men det tror jag inte på hade nog bara en snäll följeslagare (Mia) Jag är dock nöjd med denna dagen SUPER KUL TRÄNING! Längtar till nästa onsdag.

Millas spår som var ett enkelt spår med 2 vinklar hade hon lite problem med första sträckan för hon kunde inte komma på om det var spår eller cockersök som förväntades av henne (så hennes spår ska vi lägga i skogen så hon kan skilja på sök och spår,) den andra vinkeln och den 2.a sträckan gick dock super bra så det ska nog bli spårhund av henne också.

När mörkret hade fallit så samlades vi i hundhuset för fika och reflektion och GIVETVIS gos med Hector och Hedvig vilka underbara små, de tultade omkring och var bara så mysiga efter en stunds bus så somnade Hector  i min famn måste vara ett tecken på att han vill bo hos oss!!!!!!

Hoppas på lite bilder från denna träningen Anette tog massor.

image324
Förvirrade damen som kört på alla djuren!!! Du är underbar Marie!!!!

image327
Här bär det iväg för Tessie och mig

image328
Tessie hittar rådjuret
image326
Attack!

image329
Ronja framme vid grisen som hon spårade upp.

image330
Grisen försöker sticka.

image331
Så här fort går det om man har en Laika! Och en halt fotograf efter sig!
Anette med Nahealy (tror jag det stavas)

image332
Mia lilla man ska ha ordning på spårlinan vet du inte det?!

image333
Cissi och Zorro på gång

image334
Här bär det till skogs

Äntligen klar! Komplett Jägarexamen.

Idag var jag på skjutbanan för att försöka mig på älgen, har haft lite problem med den, tung bössa och så ska man stå upp 4 skott och man måste ha 3 godkända serier a 4 skott, Pust! Men i dag satt den, jag lyckades med älgen det är så skönt, jag var på skjutbanan med pappa igår och sköt närmare 40 skott på stillastående så jag fick mjukat upp mig inför denna dagen. ( är dock inte blå )
Nu bär det iväg till lite olika affärer för lite provning det ska bli kul.

Grattis till Mia och Henrik som klarade teorin till jägarexamen idag nu väntar vi med spänning på skytte resultaten.

Jippi nu har jag tagit Jägarexamen!!!!

Nu har jag tagit jägarexamen jippi vad jag är glad!!! Har uppskjutning på älgen kvar (högviltet) men den tar vi sen behöver öva lite till på det, efter examen for vi till Alstad för att hämta 6 vaktlar som bara är 5 veckor så de får bo i stora rummet i en flyttlåda har vi inrett ett fint hem till dem så länge, 2 ska flytta till Linn när hon har tid och lust att hämta dem så Linn slå mig en signal så bestämmer vi när du har tid att hämta dina små pajsingar så länge får du hålla tillgodo med bilder på de små. 

image322
Tessie studerar Vaktlarna på nära håll

image323
Milla är också nyfiken!

Vilken Helg...............

I fredags så började tävlingarna i Eslöv på skytteklubben Andreas skulle skjuta i lag 1 kl 18,00 Johan hjälpte till i skjuthallen och jag i sekretariatet med Magnus, hem kom vi ca 20,30 för att titta på finalen i Lets Dance sen var det sängen för kl 8 på lördagen så skulle vi vara i Eslöv igen för resterande 6 skjutlagen skulle komma, det är en gammal tävling Eslöv Open om har kommit igång igen efter ca 15 års vila (tror jag det var) vi som skulle hjälpa till var gott folkade så Siv kunde sticka iväg och gympa och jag kunde sticka iväg vid middag och hämta Tessie och Milla och köra till Vavihill  som ligger på söderåsen där Gert och Kent väntade för hundträning,( Andreas låg på en 3.e plats när jag gick så jag fick lova att vara tillbaka till 15,30 då det var beräknat för prisutdelning,)
hundträningen var upplagt med vilt och skott och det passar oss bra för det tycker vi är roligt att träna, Miamaria (som hon heter när vi är med Gert och Kent...hum undrar varför?) och jag fick följa med Gert först för ett linjetag med fågel (kommer inte ihåg vad för fågel just nu) Tessie tramsade lite med fågeln så Gert sa åt mig att springa och det gjorde jag BAKLÄNGES hur dum får man bli??? Springa baklänges i skogen i duggregn!Risk för skador är ENORM och vad gör jag? jo jag snubblar och hittar inte balansen igen utan landar på en STEN, precis då så var det inte så farligt klart så kändes de men jag hade inte tid att ha ont just då,  efter en stund så kom smärtan trodde att jag fått ett rejältblåmärke bara (Kent undrade om Gert slagit mig med Kolven på geväret för  jag inte hade gjort som han sa! Undras om de brukar gå hett till på dessa kurser) men när jag kom hem och fick av mig mina skogskläder så fick jag inte på mig mina Jeans de gjorde skit ont hade fått en utgjutning på benet stor som en Galia melon,  inte kul alls!
Men men prisutdning och städning återstod på dagen så det var i joggingbyxorna.... passande namn som om jag skulle kunna jogga någonstans....fånigt namn vem kom på de?

Jag hann i tid till  prisutdelningen Andreas kom på en 5.e plats när dagen var slut och var nöjd med sin insats GRATTIS KILLEN!
image319
Andreas med ännu en buckla


När vi vid 18 tiden kom hem så var det dags att göra middag sen skulle jag bara vila en stund innan vi skulle köra till Lund för koll av mitt ben (Johan var nog mer orolig än jag ) vi kom aldrig iväg orkade helt enkelt inte fara mer, ringde sjukvårdsupplysningen som sa att om jag inte blev sämre så kunde jag ju avvakta så blev Johan lugn.

Söndagen var det upp i ottan igen (fattar inte varför allt ska vara lååååångt borta och tidigt!!!!) Andreas skulle på ungdomsläger i Sjöbo på skytteklubben så där skulle vi vara kl 9, har 1 timmes bilfärd dit, kryckorna som står i en garderob sen gammalt kom väl till pass för nu kunde jag inte stödja på benet men skam den som ger sig iväg till Sjöbo bar det vi hade en trevlig dag på skjutbanan träffade en massa trevligt folk, jag har ju nu sedan i mitten på januari gått och läst jägarexamen utan att berätta något för min pappa och skulle skriva upp på måndag men fick chansen att göra det i dag och det gick bra hade 1 fel JIPPI!!! nu ska jag bara skjuta upp oxå det ser jag framemot måste bara läka benet först.....
 hemma var vi vid 16,30 då skulle Sara skjutsas till Billesholm till syrran för där ska hon bo i en vecka när hon gör sin praktik, pust stonk stön... tur vi har automatare så jag kunde skjutsa henne medan Johan och Andreas låg hemma på soffan och glodde på Tv (jag var tvungen att köra för jag skulle inom jobb och fixa lite inför veckan hade insett att jag inte kunde jobba som idag i alla fall ) körde sen inom till mamma och pappa det är alltid skönt att komma HEM själv och få sitta ner och prata utan att bli avbruten  sen bar det av hemåt och nästan direkt i säng.

Nu har jag varit hos doktorn och på röntgen har en brusten lårmuskel och är sjukskriven 2 veckor ev längre trodde att det räckte med ett par dagar hur OPTIMISTISK får man bli?....fy fasen hur ska jag fixa detta jag som inte är så van att sitta stilla har ju träning inför DM att ta tag i, Johan får var med och hålla i linan så ska det kanske gå bra,
nu Gert och Kent så kan ni få komma med lite förslag på hundträning som man kan göra liggande eller sittande på en stol, jag ska klicka avlämningarna i alla fall.

Mia ville att jag skulle sätta in ett foto på mitt ben men jag tror att jag skonar er från de, Mia du ska få se mitt ben i morgon (onsdag)på träningen för jag kommer det går inte att missa en träning hur som helst.........Ett speciellt stort GRATTIS vill vi ge till brossan (zorro) för hans bravader i måndags! ni är super bra!!! Nu har vi ännu mer att fira!

I måndags när jag varit hos doktorn och skulle vila kom jag ju på att jag glömt ta foto till jägarbeviset så till Kävling fick det bli sen vila, på kvällen var jag på skolan när de andra skrev upp och satt med, vi satt en stund och snackade skit efteråt  (v har ju haft så fruktansvärt roligt på vår kurs)så jag landade i soffan runt 20,30 då hade Johan haft en kompis hemma och de hade tagit en "lille en" vilken hör till ovanligheterna en måndagkväll och givetvis så ringer telefonen kl 21 det är pappa som behöver hjälp han har skjutit ett vildsvin  och vad gör man jo Andreas far upp (skulle ju i skolan så han hade lagt sig)och hoppar i kläderna och sen far vi iväg allihopa (jag fick ju köra) lite tur hade jag allt för jag kunde ju stå uppe på en väg och se på när de andra slet med grisen, hade inte varit så lyckat att hoppa kryckor i en sunkig åker, sen bar det av till pappa för att häng aoch passa mm så i säng kom vi ca 00,30 vilket HÄRLIGT liv vi lever, kanske att man kan vila när man blir pensionär...eller då har man massor at göra då oxå?!

image321
en lagom grillgris till sommarren!


RSS 2.0