Bakken Världens Bästa Hundar och lite Senilsnöre och Skyltar mm

Vilken Helg!!!

Fredagen tillbringade vi på Bakken med familjen Eriksson / Krämer vi hade en super härlig dag fast det var jätte varmt massor av Karuseller och god mat, på hemvägen passade vi på att hämta ett par kaniner hos Marie när vi ändå skulle hämta hundarna....nu har vi alltså utökat Sibbarps zoo med 2 hon kaniner till våra 2 stackars ensama killar.

Karuseller är kul!


Sara och Natta åker uppskjutet.


Natta Susanne och Olivia på kina resturangenLördagen sov vi ut och sen packade vi in i bilen för att ge oss av till Simlångsdalen för att först shoppa lite och sen möta upp Gert och Jette vid Sågknorren, Gert hade tävlat i Hallandsmästerskapet med Fender när vi kom dit var det bara ett par ekipage kvar sen skulle det vara prisutdelning.....detta drog dock ut på tiden så vi passade på att bada hundarna för detta var ett paradis såååå mysigt ställe mitt ute i ingenstanns. Om någon hittar ett par läsglasögon utan senilsnöre i skogen runt sågknorren så vet jag vem som äger dessa!!!
När det så väl blev dax för Prisutdelning så blev det storslam för Gert och Fender PROVBÄST o HALLANDSMÄSTARE (fast det var en skåning) JÄTTE GRATTIS vilket fantastiskt resultat!!!!!!!!

Gert tar emot sitt pris!


Gert och Fender!!!!


När nu detta var till ände så var klockan närmre 18,30 och vi hade en bit att köra och vi var jätte hungriga redan innan avfärd från Sågknorren så vi bestämde att närmsta mat ställ fick duga och man brukar ju se Mc Donalds över allt MEN inte denna gången det fanns inte någonstanns att hitta vi körde tille n väg krog och var där 20,05 och givetvis stängde de 20,00 det var bara att åka vidare 200 meter bort låg nästa ställe som oxå stängde 20,00 jaha så var det med den maten nästa braiga ide Johan fick det var att köra till ett värdshus som Gpsen visade väg till och det var ju STÄNGT det oxå attans att man är ute och kör en Lördag kväll och inte kan få mat någonstanns en tjej på en pub nära värdshuset sa att uppför backen så finns det en pizzeria som är öppen och gissa vilken backe är hela Jönköping bara en ända låååång backe? väl framme på Dalvikens pizzeria så fick vi äntligen lite mat super goda pizzor och trevlig personal den som väntar på något gott............när färden sen fortsatte så var det mööörkt ute och då kan ni ju räkna ut att klockan var ganska mycket redan, väl framme på värdshuset där vi skulle hämta nyckeln till stugan så skulle det bara vara en liiiiten bit att köra om man INTE missat skylten med STUGBY på (gissa vem som visade vägen inte var det vi iallafall kan kanske ha med glasögonen utan senil snöre att göra ) så att man får en riktigt lååång tur ut i ingemansland innan man vänder och hittar rätt.


hur kan man missa denna JÄTTE skylt ???? (asgarvar)

när vi väl hittat rätt och packat in så var det ju hur mysigt som helst i stugan synd bara att det blev så kort tid där

här firar vi Gert och Fender med en go öl och lite gott, myyysigt! sen var det att masa sig i säng för klockan den ringde 6,00 bara att gå upp fast man inte hade lust eller jo det hade man ju faktiskt ändå efter alla morgon bestyr och lite städning så körde vi mot Habo och provplatsen för dagens Wt som gick som följer

Station 1  Markeringar

Skott sen  2 markeringar som kastades jag skulle hämta den första och Tessie sitta kvar sen skickade jag henne att hämta nr 2 detta var i  högt gräs och svårt att hitta Tessie hittar den efter en stund och kommer in och lämnar av snyggt i handen (detta har verkigen fallit på plats funkar till 110%)
14 poäng

Station 2 Dubbelmarkering

Skott sen 2 markeringar som kastades den första spikade Tessie super snyggt lämnar av snyggt och prydligt sen ställer vi oss i rättriktning och jag skickar Tessie på nästa denna letar hon jätte lite efter och springer sen på fel håll in till mig så jag får kalla sen kommer hon direkt in och lämnar även denna snyggt i hand.
13 poäng

Station 3 Passivitet

Denna station började vi med det var fotgående sen ett skott hunden skulle sitta kvar och jag hämta här var Tessie lite taggad och ville jobba gick inte fot så bra men satt kvar när jag hämtade in dummin skönt att det också funkar.
14 poäng

Station 4 Markering med förflyttning

Denna station var lite trixig man fick en markering sen skulle man förflytta sig ca 15 meter fot och därifrån bedöma om man skulle göra den som en markering eller en dirigering jag valde markering för jag tyckte att Tessie var med på var den var hela tiden och det gjorde jag rätt i för den spikade hon direkt
18 poäng

Station 5  2 enkel markeringar

Man stod upp på en liten backe och skickade hunden den första markeringen som hamnade längst bort i högt gräs hittade inte Tessie fast hon var ca 20cm från den ett par ggr (enligt Johan som tittade på ) vi fick göra nästa markering då kastaren hade flyttat sig lite längre till höger och denna gick bra attans att vi missade den första massor av poäng avdrag blev det ju....
7 poäng


Slut resultatet blev 66 poäng ingen NOLLA och 3 poäng bättre än förra Wt,t vi var på jag är nöjd men lite missnöjd för det var sååå nära at hon hade hittat den andra markeringen på station 5 och då hade vi fått lite mer poäng men skam den som ger sig och det gör INTE jag så nu jobbar vi på till nästa prov.

Grattis till brossan Zorro och Cissi som fick 67 poäng super bra!!!!!!Gert och Fender fick  71 poäng och detta efter en heldag dagen innan Grattis killar! Viggo och Mia hade lite otur och nollade på en station och fick ihop 58 poäng (om jag inte minns fel) Bra jobbat ni kommer igen nästa gång.

Idag var det även så att det skulle va dragning på våra startnumer  och jag hade 116 och döm om min förvåning när de ropar upp 116 och jag hade vunnit hund godis och ett par Gummiskor (från Lacross)får jag väl kalla det för jag fick själv  välja vilket mönster jag ville ha och jag kunde inte låta bli hittade ett par rutiga som Johan tycket var SKIT FULA jag tycket de var dööö häftiga

när vi stannade på vägen hem för at handla glass så kunde jag inte låta bli att ta på mig mina gummiskor och springa efter Johan och Jette in i affären de låtsades inte om mig tyckte inte att jag hörde till deras sällskap men jag försvann inte! detta var en super bra mack för det fanns GLASÖGON med SENIL SNÖRE gissa vem som fick ett par sådana?! ha ha ha ha 

lite bilder från dagens Wt Johan agerade fotograf


innan första starten alla var glada 


Pep talk


 Tessie på väg in

Fender på väg


Koncentrerad Cissi


Uttråkad Jette!


Avslappnad Gert....utan snöre!?


Grill besök!

Chester med Husse Henrik kom igår på en grillkväll, Chester var jätte glad när han kom av bilen och insåg att han hade 3 tjejer för sig själv....vad han inte visste var att tjejerna inte var på humör stackars Chester hur han än försökte fjäska in sig så gick det inte utan han fick bara på skallen hela tiden.

Snälla vi kan väl leka lite ?!


Törstig Chester

Vilken Helg!!! Wt och Eftersöks mästerskap.

I Fredags så packade jag ihopa allt för en natt i Karlskrona i husvagn trodde jag att det skulle bli, men strax innan jag skulle ge mig av ringde man från campingen att en stuga blivit ledig om vi ville ha den i stället för husvagnsplats och jepp, det var ju klart att vi ville .Lite mindre tid att lägga på resan dit ,skönt och bättre säng för min kassa rygg.
Väl framme så gick vi en runda runt campingen och kollade in den. Det var hundar överallt, tyckte det var konstigt med så mycket hundar på en och samma camping men det visade sig att det var någon större agility tävling samtidigt som vårt Wt, vi hade sen en mysig kväll med god mat och dryck och massor av prat och skratt.


Vår inte allt för stora stuga 4 vuxna och 4 hundar (finns det hjärte rum så finns det stjärte rum)


Mia och hundarna vid vår uteplats.


Pyromanen Mia


Zorro vill sitta hos sin matte på terassen


Agnes provar Mias säng och den var sååååå skön! passande örngott.....

WT

Lördag morgon klockan ringer 6,45 och det är ÖSREGN fy fasen vad tradigt, men men sånt e livet. Det var bara att bita ihop och packa ut i bilarna och rasta hundar, för att sedan åka till provplatsen som låg ca 4 km från campingen. När vi väl kom dit så kom det en skur till, men sen var det uppehåll, och till och med solen tittade fram ett tag. Vi blev uppdelade efter nummer ordningen och jag och Cissi kom tillsammans medan Marie och Mia kom i vars en grupp, men efter första så gick vi ihop allt kändes tryggare så.
Mitt mål detta Wt var att inte nolla på någon station.

Station 2 Markering

Jag började på station 2 som var en markering. Fotgående fram till utmärkt plats, skytt till vänster och kastare framme bakom träden, detta gick bra fotgåendet kunde varit bättre men det var ju första stationen och Tessie var taggad till tusen. Markeringen var kanon, sen sprang hon i en båge tillbaka satte sig fint och lämnade av snyggt i handen.
14p

Station 4 Walk Up

Här skulle man gå två och två, så det blev Tessie och Zorro, och eftersom vi hade lägst start numer så fick vi börja vilket passar oss perfekt, då Tessie  har lite svårt att vänta. Vi gick fot framåt och stannade på anvisad plats där det sköts ett skott och dummin kastades. Tessie springer förbi den, lite för långt till höger men vänder om och hittar den efter ett par meter,  lämnar sen av den snyggt. Passiviteten gick också bra, jag var lite orolig att hon skulle sticka iväg när det var Zorros tur att hämta, men hon satt kvar om än i beredd ställning men kvar satt hon.
14pStation 3 Markering

Också en markering. Tessie går verkligen fot fram och sätter sig när jag hälsar på domaren, går riktigt bra fot fram till utmärkt plats, sitter kvar fast skottet inte kommer utan den klickar. När det lyckas går hon spikrakt ut till dummin, lika rakt tillbaka in sätter sig snyggt vid sidan och lämnar av YES YES YES.
20p

Station 5 Vatten Markering

Kanon fot ner till platsen som låg i en nedför backe, spikrakt ut tilll dummin spikrakt in stannar i vatten kanten släpper dummin och går runt och dricker och tittar på mig precis som detta var skönt matte. (gissa om jag skulle kunna strypa hunden vid det tillfället) Efter 2 tillsägelser tar hon dummin och kommer upp och ger mig den, och domaren säger ojdå det som såg ut att bli en fullpoängare blev bara en lågpoäng  BLÄ.
5p

Station 1 Dirigering med störning

Vår sista station var nr 1, en dirigering med störning. Dummi utlagd rakt fram, ca 30 meter kanske det var till vänster, ca 100 meter bort satt en människa på en ryggsäck och bara glodde. (skulle va så) Väldigt många hundar for ut till denna människa och kollade vad det var för en, så även för Tessie. Fast att jag var väldigt noga med att hon satt i rätt riktning innan jag skickade henne, så drog hon en repa ut och kollade läget. Jag lyckades få stopp på henne på vägen tillbaka till mig, och skickade henne på dirigering till höger, och då far hon rätt ut till rätt plats och letar efter dummin,  hittar den och kommer in och gör en snygg avlämning.
10p

Totalt 63 poäng

MITT MÅL VAR KLARAT INGEN NOLLA denna gången.

Vilken dag vi haft, fantastiskt sällskap i form av Marie Cissi och Mia. Vilka vänner man fått på köpet helt underbara.


Tessie och Agnes efter Wt, Tessie hade nog orkat ett till om hon hade fått.Efter Wt så var det fika i grön gräset och summering av dagen som gällde innan vi packade in oss i bilen för färd hemåt. Skulle hem och skjuta in stutsaren tilll eftersöks mästerskapet, som gick av stapeln i dag söndag i Jönstorp där både Marie och jag skulle vara med. På Lördagskvällen var vi helt slut både min hund och jag, och när vi fått mat och duschat båda två så stupade vi i säng.


Eftersöks mästerskap
Söndag morgon. 6,30 ringer klockan och jag undrar om jag verkligen är riktigt klok, semester och klockan på 6,30 men är man galen så är man. Det var ju eftersöksmästerskap i Jönstorp där Johan och jag var anmälda som ett dubbel ekipage.  Samling 8,45 för genomgång och hur dagen var upplagd. Vi började med teoriprov och skytteprov.Teoriprovet gjorde vi tillsammans, och det gick bra. Sen fick jag följa med till skytteplatsen för eftersöksskytte, en gris var påskjuten och 2 hundar var lössläppta i området fick jag reda på. Grisen kom fram bakom en buske och då sköt jag. Jag avstod att skjuta när hundarna visade sig och det var ju precis så man skulle göra. Jag hann skjuta 3 av 4 skott, missade ett men satte ett i mitten och ett lite sidan om så jag är full nöjd. ( det var 3 av 10 personer som blev godkända på skyttet  det var jag Anette och Martin).
Nästa station var skottplats undersökning. 3 rutor 10 minuter på varje. Vi tog det lugnt och hittade spår och skotthål på alla 3 platserna och hade 2 rätt av 3.
Sen körde vi tillbaka till jaktstugan där spårdomaren väntade på oss för det sista momentet, ett ungefärligt öppenklass spår på ca 600 meter, och det är inte lätt efter detta ösregn som kom i natt. Många hundar bröt, Johan gick med Ronja och det gick bra, fick hjälp en gång av domaren men klarade det annars kanon.
Sen samlades vi på skjutbana för korvgrillning och en redogörelse för hur dagen gått. När det var gjort var det dags att presentera vinnaren, och det var Martin Bruck med kompanjon, jätte GRATTIS. Sen säger han att på 2.a plats kom ett ekipage med en kvinna och en man från Eslöv -Svalövs jaktkrets och det var ju VI vi bara tittade på varann först, och blev bara så glada, FY FAN vilken helg vi haft, jag tror att om jag inte haft öronen hade jag svalt huvet när jag smilade jag är bara såååå glad.
Nu ska jag ta ett glas skumpa  och skåla för alla som hjälpt oss att komma dit vi är i dag  Gert och Marie tack för all hjälp ni är underbara och alla ni andra också.
Nu laddar vi för nästa Wt som är på söndag utanför Habo ska bli så kul.


De glada 2.a pris tagarna.


Uno och Frederik berättar om dagen

En underbar känsla......

fick jag i går, vi blev uppringda vid 15,30 av Gert som undrade om vi skulle med och apportera fågel till ett gäng skyttar (skyddsjakt på duva,deras egen hund var helt slut) och givetvis kan man inte säga nej till det, sagt och gjort vi for iväg så fort Johan kom hem från jobb och var framme vid 17 tiden och fick veta att inom detta området så finns det så och så många fåglar som skulle hämtas in och det var råg (eller nått) som var över 1 meter högt och inte lätt att gå i jag skickar ut Tessie på ett sök och hon börjar leta av området blir ganska snabbt trött för det var jobbigt att springa i och varmt var det också hon kommer in ett par ggr för att kolla av var jag var när hon sen kommer med en duva i munnen så får man en sådan härlig känsla i magen FY FAN VILKEN HUND jag har hon är bara BÄST när första duvan är inne så bara lägger hon sig och vilar en stund sen bär det av igen hon har fått vittring på nästa och kommer med den också nummer 3 visar skytten oss var han tror att den landat Tessie hittar den och lämnar den snyggt till skytten när hon springer förbi honom gissa om man är STOLT???? Totalt blir det 5 st som vi hittar när alla är inne. Jag är så lycklig hon funkar på riktig jakt också.
Ännu en polett har trillat ner nu är vi verkligen PÅ GÅNG!!!!
Tror även att Ronja kommer att apportera så småningom hon var också med igår men tar inte fågel i munnen hon bara markerar dem men det är en klar förbättring mot innan då hon inte var intresserad ett dugg så med korv och träning ska det nog gå det också.

Dagens middags tips

Stekt duvbröst  (Johan och Andreas plockade ut brösten på duvorna vi fick)
Potatis
sås
sallad


Ska bli kul att prova har aldrig ätit det innan.

Hitta Felet! Och Träning.


Vad är fel i min bil?


Just det nu är han tillbaka på sin rätta plats i gen, Fender är lite Kär i Tessie för tillfället så i dag efter träningen så hoppade han in i min bil till alla tjejerna och tyckte att han skulle byta hem ett tag men Gert ville ha honom med sig hem så han fick snällt lägga sig i rätt bil igen.


Idag var träningen lite si och så alla hundarna var llite okoncentrerade Tessie knallade ett par ggr och det är länge sedan hon gjorde det och på linjetag över vatten gick hon inte i vattnet alls bara på markering då hoppade hon som vanligt rakt i det var precis som att hon inte litade på mig att det var något där på andra sidan, något jag är nöjd med från i dag så är det fotgåendet som hela tiden blir bättre och så att hon springer ut på jätte långa markeringar utan att tveka och håller sig i ett litet område och söker av om hon inte hittar den meddetsamma.
Nu tar vi nya tag till nästa träning och hoppas att den går bättre.....snart Karlskrona.

Träning hos Marie

I går träffades vi på Bruks i Hörby för lite vatten och markerings träning, vi blev indelade i 2 grupper retriever (Tessie Viggo Happy och Inca) för sig och cockrar för sig, vi började på ängen med våra retrievers med markeringar vi flyttade runt och det gick strålande för mig jag är sååå nöjd Tessie har utvecklats något fruktansvärt på denna fronten och även om hon är i höglöpet så påverkar det inte hennes sätt att jobba ett enda dugg.
Jag gjorde en ganska lång markering och den gick jättebra sen skickade jag henne på ett linjetag som jag lagt ut innan och det var inga som helst problem träningen med Gert har verkligen gett resultat.
Skiftade även så att en del markeringar var med vilt och en del var dummies Tessie tar vilket som llika fint kommer in till mig och sätter sig fot ( de har hon själv börjat med)och bjuder mig det hon har i munnen SUPER BRA!

När vi sen efter en timmes tid bytade plats och gick till vattnet så gjorde vi först bara vanlig vatten markering Tessie droppade den första och skakade sig men det blev bättre efterhand har lite kvar att jobba på, efter ett tag så går det alltid bättre då är det precis som att även komandot skaka sitter där, Mia gick över på andra sidan dammen och la ut en dummie på "strand" kanten jag skickar tessie hon simmar över och hämtar den tittar på mig och undrar ska jag simma eller springa?? när jag säger ja kom då, så hoppar hon i vattnet igen och simmar tillbaka och lämnar denna i handen kändes riktigt kanon.
Vi gjorde även detta med en anka och det gick lika bra ...nu är det bara den där sista biten med avlämningarna i vattnet att det ska sitta till 100% sen så är det jaktprov som gäller hela hösten ska bli super kul!

Fotgåendet har funkat riktigt bra de sista dagarna så det är också på gång.


Tessie på väg in med en kråka


Happy apporterar ölburkar...duktig hund som samlar upp skräpet


Tessie på väg ut Mia utnämnde henne till dagens snabbaste simmare.


Passiv!? eller bara beredd.


Happy tyckte riktiga levand fåglar var roligare och satte efter denna ankan som lugnt simmade vidare

Bilder från gårdagens Träning!

Passade på att låna Saras kamera i går vid träningen den är så liten att  den ryms i fickan....därav bild kvaliten.
Gert på  väg ut för att kasta markeringar till mig...


Tessie på väg in med dummin!


Tessie har simmat över till andra sidan och hämtat dummin som hon kommer in och lämnar snyggt i handen YES YES YES


Undras vad han tittar efter här då????


Fender på väga ut


han hämtar dummin och kommer in med den snyggt o prydligt.


Liten svart cocker syns nästan inte bakom dummin


Milla apporterar, igår var det till och med ett tag när hon glömde bort att pipa när hon väntade på att få göra något det går framåt även för dessa två.


Ronja och Fender


Perfekt ställe att träna på när regnet de öser ner där inne blev man inte ett dugg blöt.

Denna träningen var lika suverän som de andra det är sååååå himla kul! Nu längtar vi till Karlskrona för att se om de sitter även på tävlling.

Bigaråer....

Har vi massor i trädgården härligt mörkröda i stooooora klasar har ni vägarna förbi så stanna gärna och plocka lite.......trädet orkar snart inte hålla sig upprätt längre
Kamran gav inte bären riktigt rätt färg de är mörkröda och jätte saftiga

Träning!

I går tränade vi lite dirigering och följ mig bara i trädgården men ändå Tessie är lite loj just nu hon är mitt i höglöpet så vi tränar lite lugnare, dirigeringarna går jättebra hon fattar direkt på detta avståndet (ca 5-10 meter) i alla fall ska prova med längre håll i kväll när vi träffar Gert.

Följ mig är heller inte något problem jag tycker att jag fått in henne närmre mitt ben nu så det är på gång med en bra "fot" hon följer mig fint när vi går ute och i trädgården det går nästan bäst när inget koppel är på.

Stoppsignalen gå jättebra att träna som Carina har visat oss med en dummi som belöning det funkar skit bra när vi är ute och går men INTE alls när Tessie jobbar det är precis som att hon inte vill bli störd, någon som har några fler tips???

Nu är det riktigt kul att träna hund och nu hoppas jag att vi kan få till det på nästa Wt och inte nolla på någon station, allt kan ju hända men det är mitt mål.

Figge innan han blev Figge färg glad!
nu e han på gång......

Nya och Gamla djur

I går hämtade vi hem våra vaktel killar från Marie de har bott där ett tag nu för Figge tyckte inte om dem och hackade på dem men nu är det inköpt en ny bur som killarna kan vara i så länge.


Killarna i sin  nya fina bur.

När vi körde från Pärup i går var vi i Sniberup och hämtade 6st 1 vecka gamla vaktlar som nu bor i en gamal byrålåda inne i rummet


3 st av de ljusa


2 mörka och 1ljus

Kan inte låta bli att sätta in bilder på Figge han bytar färg nu och är på väg att bli jätte snygg!
TusenTack Walle!

Tusen tack Walle för den fina Dograffen jag fick i dag när vi träffades hos Marie, Milla monster försökte ta den men jag sa att den skulle hon låta bli för den är MIN.
Så här fin är den!Dagens träning!

Fösta delen av dagen gick jättebra förutom ett par ggr när Tessie var lite lätt i rumpan, vi smög och sprang fot utan koppel och det gick jättebra vi tränade stadga med att kasta en massa saker och gick själv och hämta vi tränade runt kanin burarna och vi gick slalom mellan varandra denna delen funkade bra och jag var nöjd,

Eftermiddagen gick inte lika bra Tessie gick iväg på harmaskinen vilket hon INTE gör annars och det tyckte jag inte om och var lite för PÅ när vi kom till kanin burarna andra gången, när vi släppte Vaktel så var hon Suverän då stod hon med ett ben upp som en stolt fågelhund och gjorde ingenting.
Det hör ju till att alla Hanhundarna var jätteduktiga för Tessie är snart i Höglöpet och med henne där så kan jag kanske inte vänta mig att hon är lika duktig som hon varit den sista tiden på träningen lite disträ var hon idag.

Tog inte så många bilder i dag men en del kommer här
Samling vid Bygdegården


Träning! Träning och Träning nu är det riktigt kul.......


Saxtorp!
Har varit och  tränade hund utanför Saxtorp hade bestämt träff för att få lite hjälp med det där som inte riktigt sitter där det ska,  vi började med lite lydnad och när Tessie lugnat sig lite och det började gå riktigt bra med fotgåendet  så gick vi över på markeringar först bara nära och den första gick  bra den tog hon den andra gick inte bra den gjorde hon om till ett litet sök, Gert kom då på att när hon tittar på markeringen så vet hon exakt var den e men när jag sätter ner mina armar för att visa var hon ska så tappar hon de så nu är det armar på ryggen som gäller, vi utökade avståndet hela tiden och fick backa ett par gånger men jag är såååå nöjd med denna träningen hon gick riktigt långt (för att vara Tessie) iväg från mig utan att börja på ett sök och utan att vända om.
Markeringar varvades med fotgåendet  och lite störningar när Gert apporterade med Fender men det har inte Tessie något problem med för vi har ju övat massor av harmaskin hos Marie, hon vill dock gärna ha Koll för om den andra hunden missar så vet ju hon var hon ska gå.
Vi tränade även dolda markeringar vi gjorde en form av "klockan" och Gert kastade Dummin på samma ställe hela tiden och jag flyttade runt och tillslut var det en helt dold markering alla utom den sista klarade Tessie bra den sista tog det lite längre tid att hitta men hon hittade den och Gert sa att hon letade inom rätt område hela tiden så det var ju positivt det också.
Det var utlagt 5 rådjurs dummis på en backe och dit skulle vi skicka, Gert började med Fender och det gick jättebra sen var det Tessies tur hon sprang raktut och letade upp en och kom tillbaka till mig, samma sak med nästa vi hämtade detta gick jättebra.
Vi gjorde ett sök det lades ut 10 dummisar på ett öppet fält  Eva började med sin Labbe och tog in 5 st sen var det Tessies tur hon hittade 1 kom in och lämnade av sen var det liksom lite stopp då hade vi tränat i nästan2 timmar och hon var trött efter att ha sökt efter nr 2 ganska länge gick jag ut för att stötta henne men varken hon eller jag hittade fler så jag la ner den jag hade i handen så hon fick hitta den så hon fick lyckas här oxå.
Vilken super träning vi fick både Tessie och jag lärde oss massor vi körde hem trötta och glada.
Tack för all hjälp!!!! Längtar redan till nästa träning.

Träning i Pärup!

I onsdags så var det dax för hundträning i Pärup hos Marie, Mia jag och Conlet (Irländare) började i skogen med ett cockersök till Vidda sen gick vi vidare och gjorde markeringar både synliga och dolda och det gick riktigt bra sen ställde vi oss i en triangel och kastade till varandra jag är såååå nöjd med Tessie jag fick allt i handen och det var VILT vi tränade med hon har blivit så säker även på vilt hon tar det spontant utan något trams alls både kråkor skator och kanin det bådar gott för framtida prov, sen gick vi ut till de andra på träningsplanen och gjorde llite markeringar men där tyckte jag att Tessie var för het så hon fick sitta och titta på bara och det var nyttigt för henne, sen avslutade vi med lite lek och sen gos och så hade det gått 2 timmar OTROLIGT var blir tiden av?????

Saxtorp!
Nästa träning utanför Saxtorp var i går vi träffades kl 18 för lite träning med Tessie och Fender vi började med lite lydnad dvs Fot och det går bättre hela tiden sen gjorde vi markeringar och det gick jättebra nu vågar Tessie gå ifrån mig längre och det blir inget sök av det vi flyttade längre och längre bak så det blev ganska långa markeringar av det, sedan flyttade vi längre bort och gjorde markeringar i högtgräs och det fixade de båda två bra, sen var det Tessies tur att göra som vi gjorde sist att vi flyttade runt i en form av klocka så att markeringen tillslut blev dold ett par stycken hade hon lite problem med men annars är jag riktigt nöjd, jag kastade dubbelmarkeringar till Fender och han sprang rakt förbi Tessie och hämtade in (Tessie löper för fullt  nu) och lämnade snyggt i handen han är jätte duktig den grabben! sen var det dax att prova på vatten apporteringen och detta kan jag tänka mig var höjdpunkten både för Tessie och Fender för det var ju ganska så varmt, Tessie började men var inte riktigt som vanligt i vattnet jag hade väntat mig ett rejält plums men det kom inte Gert fick mana på henne lite att gå i vattnet och då gjorde hon det, vet inte om det har med löpet att göra eller varför hon tvekade, upp kom hon och gör som vanligt vid första vatten apporten lägger den och skakar sig (så nu är det att träna in "skaka" som komando oxå.) tar den igen och kommer sedan in med den utan några problem, Fender får nästa apport och då hörs det verkligen plums han bara kastar sig i vattnet och tar apporten och sen upp och lämnar av snyggt innan han skakar sig på Komando....snyggt jobbat.
Vi gör ett par vatten markeringar innan vi börjar dra oss mot bilarna för att göra lite dirigering och förr att avsluta med lite roligt med bollen.
Helt otroligt nu har det gått 2 timmar och vi har tränat massor och haft så kul!
Jag har säkert glömt en massa just nu men det uppdaterar vi sen i så fall. En sak kom jga på redan nu och det är att vi varvar träningen med både vanliga dummisar och rådjurs dummisar och det går lika bra med vilken som.


Vilket liv vi lever!

KIockan var precis 22,40 i går kväll och med ena benet i sänghalmen  svarar Johan i telefonen när den ringer  och en uppstressad kille förklarar att han skjutet ett vildsvin som gått ifrån honom och undrar om vi kan komma sagt och gjort vi hoppar i kläderna lastar hundar och allt vad vi behöver för ett eftersök och ger oss av ca 15 minuter senare är vi framme på gården och gör oss redo för eftersöket, Johan går med Ronja och jag går som skytt  Ronja tar an spåret meddetsamma  Markus hade markerat blodspår som han hittat hon spårar ca 400 meter sen går det rakt in i ett tätt buskage och där får vi nästan krypa för att ta oss igenom väl där inne ligger grisen på Sidan med benen i rakt ut och då är den död.
Vilken duktig Ronja vi har 2.a grisen på kort tid hon får spåra!

Efter allt arbete med att få fram grisen och allt som ska göras så är vi hemma vid 1 och lägger oss för att sova ett par timmar innan man ska till jobbet är ganska trött nu men man kan ju inte låta bli när det ringer och man får åka ut.

Vi startar nu officiellt med vårt eftersöks team behöver ni hjälp med eftersök mm går det bra att kontakta oss titta gärna in på vår hemsida.

www.jin.viltsparocheftersok.dinstudio.se


Ingela Och Ronja efter ett lyckat eftersök


En Glad skytt!


RSS 2.0