Lite bilder från Helgen!


Lacky väntar på att börja spåra


Uno är helt slut efter sitt ökl spår


Mats och Amadeus markerings tränar


Lacky efter sitt spår


Anders och oyoy


Anders vill inte vara med på bild


Tessie tränar i Lunnakärr


Tessie på väg.......

Tessie på ingång.


Andreas fick en stor Gädda på 3,5 kilo i Saxån.


5 kubik ved på väg till oss.


Sista lastningen innan hemfärd

Underbart! och nästan ett Hallelulja Moment!

Sicket väder vi har för tillfället inte konstigt att man mår så himla bra, i Onsdags så hade vi bestämt med Anders att vi skulle träna lite apportering vi träffades på Trollenäs vid 17,30 och körde ut till Lunnakärr där det finns både skog damm salix och allt vad man kan tänka sig för en kanon träning, jag började med att lägga ut ett närsök som jag tänkte ta till sist om allt gick som det skulle med träningen, dagen till ära var båda våra barn med det är ett STORT KRYSS i taket att Sara börjat följa med oss ut i bland det tycker vi är jätte kul .
Sara och Andreas stod och kastade markeringar i högt gräs till oss och vi skickade 2 hundar samtidigt på vars ett håll och det gick strålande för mig och efter ett tag så tog jag en dummi och gick till dammen och kastade så långt jag kunde skickade Tessie och hon gör som vanligt bara kastar sig rakt i vattnet och full fart mot dummin tar den vänder in och går rakt upp för backen och lämnar i handen sätter sig sidan om mig och tittar precis som nu tar vi nästa hon SKAKADE INTE sig gissa om jag var mållös!!!!!!
kastar iväg nästa som landar på ön skickar Tessie samma sak igen rakt ut går upp på ön hämtar dummin och tillbaka även denna rakt i handen utan att varken skaka eller lägga ner innan när Anders har hört på mig ett tag så kommer han bort och tittar vad vi håller på med och får se hur bra det går med Tessie nu, Anders kastar en svår som landar på baksidan av ön och jag skickar igen Tessie går upp på ön och letar men hittar den inte jag blåser stopp efter en stund och då stannar hon och tittar på mig och jag kan visa ut tecken och då går hon bak på ön jag blåser närsök Tessie hittar den och jag är i sjunde himlen när hon kommer in med den och smackar den i handen på mig VILKA FRAMSTEG!!!!! tänker utmana ödet och kastar i en anka gissa om jag blir förvånad när jag även får denna i handen min hund har blivit en mogen dam som KAN!!! en gång lägger Tessie ner ankan i kanten och då bara låter jag lite så tar hon den igen utan att skaka sig och lämnar snyggt i handen. Kanske att det blir ett jaktprov till hösten måste bara få riktigt rätt på fotgåendet.

Anders och jag lägger ut ett sök med både dummisar och vilt och skickar OyOy och Tessie varannan gång de tar först in vars 2 vilt innan de kommer med dummisarna och det går jätte bra även här,  när vi är på väg till bilarna så går jag bort och gör ett linjetag som Johan lagt ut ca 60meter bort det första skicket går inte bra så jag kallar in igen och gör om det och då funkar det kanon sen gör vi närsöket det var ju någon som sa att min hund inte kan närsöks signalen han skulle se oss nu för det går super bra Tessie hämtar in alla 8 mini dummisarna som jag hade lagt ut utan att tramsa.
Efter lite lek så kör jag ett par lite längre stoppsignaler med hjälp av Johan och sen är det bra för i dag det var en intensiv och en Super kanon bra träning och jag tror att jag somnade med ett jätte leende på mina läppar.
Verkligen ett Hallelulja Moment idag!!!

Kompledigt!

I dag har jag kompat ett par timmar för att kunna åka till Görel i hennes super svåra dunge (enligt Görel och många fler) och gå ett Öppenklass spår, vi träffades kl 9,45 och körde ut till dungen där jag fick gå en bit innan vi kom till spårstarten när vi var klara och satte igång så hann vi bara gå ca 30 meter när det sprang upp 2 harar mitt i spåret och Tessie ställde sig på bakbenen och kollade in dem ....sicken tur att hon inte skallade och ville efter.......hon hade lite svårt att koncentrera sig men det gick bra andra vinkeln ringade hon och ville kolla ut mot ängen där hararna hade sprungit men släppte det igen och fortsatte i spåret jag  stannade en gång i dag och vattnade henne för det var attans varmt och torrt efter 19 minuter så kom vi då äntligen i mål och vi hade fått den första ettan på länge i Görels dunge det känns så skönt inför kommande utfärder.
Årets resultat 3 1.or varav 2 med HP känns gött.


scarfsen den har hon verkligen förtjänat!

 

Snacka om Födelsedagspresent!!!

I dag så skulle vi jaga gris hos  Anders, jag skulle lägga spår i Ljungbyhed och tänkte köra direkt till skogen efter det men ångrade mig då det drog ut på tiden med spåren (var inte på väg hem förrens klockan den var ca 20,30 )och var nästan hemma när Johan ringde och meddelade glatt att nu hade han skjutit sin första gris i MITT torn som han fick sitta i dagen till ära. Jag hämtade Andreas och vi körde till skogen och hämtade bilen och lite saker medans Johan och Anders de lastade grisen och körde hem den till oss.
I Födelsedags present av Anders fick Johan en alldeles lagom grillegris!!!!

Ett stort GRATTIS från oss!

17/4-09


God Morgon Älskling och Grattis till dina 30 med massor av plus! (39 snart 40)
Vi älskar dig!
Grattis!
Detta är vår present till dig det ingår  övernattning på hotell......nu ska vi bara hitta en ledig helg i almenackan sen far vi i väg!!!!! 

Vilda Möten Varg Ulv, gråben, varg. En mytomspunnen legend har många namn och ett nära möte med vargen är en mäktig upplevelse. Så ta chansen att möta en varg! Tillsammans med en djurvårdare får du umgås på nära håll med vargarna i deras hägn. Och nyfikna som de är, så kommer de att hälsa på dig och har absolut inget emot att bli klap-pade. Gör det och få ett starkt minne för livet!


Närkontakt varg
Du är hos vargarna i en timme och du får då lära känna den mytomspunna vargen. Djurvårdaren finns med hela tiden och berättar allt du vill veta, medan du och vargarna bekantar er med varandra. Normalt är de skygga djur, men det upplever du inte här. Du kanske t o m får en nyfiken tass på dina axlar!


Påsk veckan!

Vilken Vecka!Tur att man är tillbaka på jobbet så man kan få vila upp sig så man orkar med sin fritid eller vem kom egentligen på ordet fritid?! Hur fritt är det nu om man har 3 hundar och 2 barn som vill ha del av ens tid? Kul är det i alla fall att man har att göra. Påsk veckan har varit intensiv men sååå kul.

Måndagen var jag på jobbet länge för att få undan allt som jag inte kunde göra resten av veckan när jag skulle vara ledig, på kvällen var jag hos Håkan i Tyringe för att lägga 2 spår som skulle dömas dagen efter sen var det raka vägen ner till Järavallen där Johan redan var i fullgång med spårkursen vi har för Frk detta är jättekul och väldigt intensiva timmar så vi var hemma vid 21 tiden och då ska det ju va lite mat och annat som ska göras innan man kan sjunka ner i soffan.

Tisdagen var jag tvungen att ställa klockan skulle va i Tyringe och döma 2 spår kl 10 det var Lena med Grappa som går kurs för oss i fortsättnings gruppen och en cocker som jag inte sett innan, detta gick jätte bra för de båda ekipagen de fick vars en 1.a så ett stort GRATTIS till er båda...nu är det inte långt kvar Lena innan Grappa kan titulera sig SVch  vi väntar med spänning!


Efter spåren så körde jag till Mia som varit så påhugget på morgonen så hon hade varit ute och lagt ut ett sök och ett närsök och ett par linjetag, linjetagen gick det inget vidare för mig och Tessie men det andra klarade vi galant, vi hade ett par roliga timmar med en massa skratt för det blir alltid en del tokigheter när vi träffas.


Tisdag kvällen hade vi folk hemma hos oss för en seans med ett Medium detta är något vi har varit nyfikna på en längre tid och jag tror banne mig att till och med min man är övertygad att det finns något efter detta livet för allt det vi fick reda på där kan en människa inte veta om oss eller de andra som var där. Det var en spännande kväll med både skratt och gråt.


Onsdagen har jag för tillfället glömt vad vi gjorde men jag kan inte tänka mig att den var så stillsam den hellre jag kommer väl ihåg så småning om.....hjärnsläpp!!!!


Fick lite hjälp av min man att minnas onsdagen och det var ju den dagen Andreas var på Busfabriken med Oscar och när han kom hem på eftermiddagen så var vi en runda vid Finnstorps dammarna och fiskade och tränade hund i skogen så den var ju inte bara en vilo dag den hellre.


Andreas vid Finnstorps dammarna

Torsdagen var vi och fiskade med Andreas och hans kompis Oscar i Klåveröds dammen hela dagen där var helt underbart, kanon väder och det nappade också grabbarna fick vars en mört som vi passade på att grilla smakade sådär, jag passade på att träna Tessie lite inför fredagens Wt och detta gick bra jag var nöjd med linjetagen idag. Vid 15,30 packade vi ihop våra saker och körde hem med fiskegrejerna för att lasta in spår sakerna och lite mer grillkol vi for till Järavallen och hade kurs och grabbarna de grillade korv och hade det mysigt hela kvällen vi lämnade av en väldigt skitig Oscar vid 21 tiden och for hem och förberedde inför fredagen.Klåveröds dammenAndreas och Oscar


Andreas i klättertagen


Hur var det nu Oscar var det flug fiske eller fågelfiske?


Oscars mört!


Andreas mört!


Oscar och Andreas


Tessie vattenapporterar


Tessie får stå och titta på när Johan kastar ut utan att hon får hämta något...jobbigt!


Fredag morgon klockan ringen 5,30 och man önskar att man inte hade anmält sig till Wt.t det är bara att masa sig upp och göra sig klar för färd mot Sösdala tröttast denna morgon det var nog Andreas som inte hade så mycket val än att följa med oss denna dagen.

Väl framme så gick Johan, Ing-Marie och Gert i väg de skulle vara funkisar, Kent och jag vi gick till samlingsplatsen och meddelade att vi hade kommit sen väntade jag på Mia Cissi och Marie som också var med .

Vi blev uppdelade efter våra nummer och jag skulle gå med Annika Hecktor skönt tyckte jag då jag har träffat henne ett par ggr innan,Samling efter Wt,t

 Vår första station var en markerings station med skott och dold kastare efter skott och kast skulle man förflytta sig ca 20 meter fot  utan koppel innan man fick skicka hunden på apport jag var nervös dels för att det var första stationen och dels för att det var här Johan stod som kastare/skytt Tessie gör en böj ut och letar lite innan hon hittar apporten och kommer in med den men sååå skönt det är när jag har den i handen ingen nolla på första alltså, innan det hela började så fick man välja om man ville gå med hunden i koppel eller utan de första 20 metrarna och jag valde att gå med koppel för att Tessie hade span på Johan då och jag ville inte riskera något därför fick vi avdrag och fick 12 poäng på denna station.


Vår nästa station var en markerings station med en dubbelmarkering en synlig och en som hamnade bland en massa små buskar här skulle man säga till domaren vilken man skulle börja med och Tessie var med på båda men satt vänd mot den högra så jag sa att den tar vi och skickar henne på den hon går rakt ut men hittar den inte så hon tar den vänstra först kommer in och lämnar snyggt i handen sen skickar jag på den högra igen hon letar igen utan att hitta den så hon ger sig ut till vänster då blåser jag stopp och gissa om jag blir glad när hon stannar upp och tittar på mig och jag kan skicka henne till höger igen och blåsa närsök när hon är nära och YES där var den även denna avlämningen var klockren så skönt. Vi fick 8 poäng jag trodde att vi nollat när hon nu tog den vänstra först och det hade inte spelat mig någon roll i dag för hon lyssnade på mig och det var värt så oändligt mycket mer än den 8.an.


Station 3 för min del var en dubbelmarkering i en backe som Gert kastade och den var inte lätt den första spikar Tessie rakt ut och rakt in snygg avlämning i handen rakt fram ifrån den andra gör hon en böj på och får leta en liten pytte stund innan hon hittar denna också och gör en lika snygg avlämning denna får vi 16 poäng på och jag är jätte nöjd.


Sista stationen är ett sök med markering

Man gick fot fram till en pinne där det kastades en  markering och innan man fick skicka på den så skulle man vända sig och skicka på ett närsök där man skulle ta in en dummie och detta är Tessie så säker på så hon far ut och hämtar en dummie i närsöket och lämnar av snyggt sen vänder vi upp mot markeringen och då springer fortfarande funkisen på väg in från markeringen jag skickar henne på markeringen och den hittar hon snabbt och lätt och en lika bra avlämning igen, funkisens kommentar var: satan vilken snabb hund du har!!!!!som om jag inte visste det då =) 18 poäng här och det satt fint!


Summering av detta Wt är att vi behöver ett bättre fotgående det är betydligt mycket bättre nu än innan men det är i huvudsak det som drar ner våra poäng ett par hål sen är det lite smått här och där men det kommer nu jag har hört att jag ska ha ett bra år och så har jag ju lärt mig att Andas rätt =)

Annars var dagen till stor belåtenhet vi fick ett andra pris och detta belönades med en påse hundmat.


Vi var hemma vid 17 tiden 18,30 kom Gert och grannen och hämtade oss för en trevlig kväll tillsammans vi fick grillade hemma gjorda hamburgare med tillbehör och klyftpotatis och Asti som jag barnsligt förtjust i vi satt och pratade och hade det jätte trevligt och blev nog lite förvånade när vi tittade på klockan och den var 1 då var det verkligen dags att ge sig av hemåt, grannen kom och skjutsade oss tänk om man kunde ha det så vilken kanon granne.

Tack Gert och Jette för en jätte trevlig kväll.


Lördagen tillbringades i sängen eller i alla fall en stor del av den jag vaknade vid 11,30 gick upp och satte på tv,n och låg och glodde på den vi behövde verkligen en vilodag,vi var ute på Trollenäs och la spår till fortsättarna och  kl 16 var det middag hos Johans föräldrar och det var så skönt att slippa laga mat bara äta gott och sitta och prata vi landade hemma igen vid 20 tiden och då var det bara soffan som gällde.


Söndagen,  klockan ringer igen jag ska iväg och spåra med Tessie vi ger oss i väg vid 9 tiden och går ett ökl spår som går väldigt bra nu har vi 2 stycken 1.HP i år och det känns väldigt bra

Sen bär det av mot Trollenäs och fortsättningskursen detta flyter på bra och vi tränar markerings träning med hundarna mellan spåren och Lena och Jonas tränar lite sök med sina hundar för det hade jag lagt ut ett till Tessie till eftermiddagen.

Jonas.

Jonas och Linda vid markerings träningen

Oyoy ska få gå ett spår.

Efter detta var det dags att åka hem och svida om för att åka till mina föräldrar för att mamma fyllde år, här blev det också god mat och dryck och vi var hemma vid 00,30 ca .


Måndagen hade Johan Cockerträning hos Marie och Tonie jag valde att åka till Skånes djurpark med Andreas och Oscar där vi hade en heldag i solen detta är underbart för skälen att bara lulla omkring med grabbarna och titta på alla djuren och äta glass och bara ha det bra.

När vi kom hem så tränade jag ett par stopp signal med Tessie i trädgården och det gick bra.Andreas och Oscar vill ha fjädrar att göra flugor av.


Fika på Björnberget


Vilken vecka!!! Skönt att man kan va på jobbet och vila upp sig!!

Bilder på allt detta kommer!

Nu är det Påsk!


GLAD PÅSK
   Önskar
        vi
alla våra vänner!!
Jag har dammat av hojjen och tänker ta den istället för kvasten i år!

Nu är det VÅR!!!

Har varit ute vid havet och gått en runda med Tessie i dag det var bara sååå underbart tog massor av kort på allt möjligt, släppte Tessie lös ett tag på en äng och som hon sprang det märks även på min tosing att det är vår, sen var vi en runda i hamnen i Barsebäck och tittade på båtarna som de höll på att lägga i vattnet sen hemma och gjorde vid i fågel burarna och då hittade vi 5 Vaktel ägg så därför är det nu VÅR!!!!! När det värps i burarna!


Årets första ägg.


Havet vid Järavallen.


Tessie på språng.Krokusar i vår rabatt.


Vår katt Signe!


Kanske på väg till ännu varmare väder......
Nu kommer jag matte!!!!!!!

RSS 2.0