Min Tosing!

Har i dag spårat till sig ännu ett 1.a pris denna gången hos Håkan Samevik i Tyringe. Tänk att det gick så bra fast vi inte spårat en enda gång sedan den 2.a maj känns skönt att det äntligen vänder och blåser åt vårt håll igen efter Borelia dippen........


Sara lånade kameran

och hon brås inte på sin pappa = )
Hon har nu börjat på Media linjen och kameran den går varm här hemma, jag hittade denna bilden på Ronja som hon tog i går och den tycker jag blev riktigt snygg.


Fotograf é han inte

Min man klagar på att det bara är jag som har kameran vi köpte för ett par veckor sedan och är det konstigt?

Kolla in bilderna som Johan har tagit med kameran ......kanske ska ge honom en fotokurs i Julklapp?

Jag bad om ett par bra bilder på Tessie med vilt i munnen.

Jag och Tessie


Tessie eller kanske något annat konstigt djur?!


Hjortar vid T-näs


Hjortar på  väg bort.

Här kommer 2 bilder som blev bra.....man kan ju undras om det har med intresset att göra?
Nu får det räcka.

Nu har jag fått nog av att göra ingenting med min hund så nu har jag i alla fall anmält oss till ett par spår inom de närmsta veckorna så får vi se om hon har glömt hur man spårar eller det sitter kvar.

Det hade ju suttit fint med ett par 1.or till vi får väl se hur det går nu efter avslutad pencillin kur........


Passade även på att anmäla Anders hund OyOy till ett anlagsspår jag fick jätte gärna ta med honom och gå det.... så då gör jag det vad gör man inte för sina vänner  =)


Har även anmält OyOy till utställningen i nov i Åstorp ska se om jag kan få Anders att springa med honom i ringen?!....tror inte det nej det blir nog jag som får göra det och det gör jag gärna för han är betydligt lugnare än Tessie att springa med.


I dag ska vi ut på Järavallen och ha upp start på en ny spårkurs det ska bli kul att träffa både nya och gamla spår sugna i dag efter sommar uppehållet.


/En betydligt piggar Ingela
Lite träning!

Det skadar ju aldrig att träna lite inför kommande jaktprov.

Jag har ju varit hängig ett tag nu och inte har det blivit bättre i nu både jag och Tessie går på halvfart för tillfället och inte blir det någon bra träning av de jag har tränat med vilt i skogen och det har gått sådär Tessie tar gärna svartfåglar och andra äckliga djur men måste tvunget lukta på både kanin och anka helt plötsligt, så det som har gått jättebra innan funkar inte alls nu.......all träning med Dummy har gått jättebra men det kommer man ju ingenstans på.


Igår tog jag mig i kragen och följde med Gert och Fender till Annelund för lite träning och så här i efterhand så kunde jag lika bra stannat hemma på soffan (förutom att jag träffade en massa trevligt folk och kom ut en stund) träningen blev inte bra Tessie släppte dummyn och skakade sig när hon kom upp ur vattnet och sen var det massor av pip och gnäll vilket vi hade kommit ifrån så gott som helt, linjetag de hade hon glömt bort helt det som verkligen satt det var markeringarna  både på land och i vatten och tur var väl det för annars hade man ju grävt ner sig helt.

Får se om vi kan rycka upp oss och träna någon mer dag i denna veckan det ser inte hoppfullt ut nu i alla fall almenackan är fulltecknad.

Tänk vad tiden går i dag började Sara på Gymnasiet på medialinjen och Andreas började 5.an och jag är fortfarande bara 25år  =) konstigt det där!


Ingen bra dag & Andreas tröskar

Det började redan i går jag fick ont i armbågen och var allmänt trött sov ett par timmar mitt på dagen och det gör jag aldrig om jag mår bra i dag har det fortsatt har ont i handlederna knäna och i höfterna jäkla skit jag tror att det är nästan ett helt år sedan jag mådde så här sist får väl ta mig i kragen och göra en sådan där utredning som de ville göra på mig sist.
Tessie har blivit lite bättre men det är bara marginellt tycker jag hon orkar ingenting och det känns som att detta kommer att ta en väldans tid att läka ut vi får väl inte sängen båda två och invänta bättre tider helt enkelt.

Fick ta mig i kragen för jag hade lovat Andreas att om det var bra väder så skulle vi köra ut så han fick vara med och tröska på Trollenäs och det var ju bra trösk väder idag.
Här kommer lite bildbevis på Andreas turer i de olika tröskorna han började med att åka en Claas tröska med Staffan och sen en tur med "snygge" Henrik som tjejerna kallar honom för i den stora gula tröskan som har fått smeknamnet humlan denna tröskan fick Andreas köra innan Henrik släppte av honom.


En väntande Andreas

Andreas och staffan
Andreas och Henrik


På väg ut att tröska


Tömning på gång


Kolla in vem som kör
En mallig Andreas

Ett träd som såg rätt häftigt ut


Och sen kom en glada flygandes och  den kunde jag ju inte låta bli att fota
Nu ska jag vila och se om jag orkar köra ut och sitta på råbock i kväll det är tveksamt men vi får se.

Åter till det normala.

Tillbaka på jobbet är man igen efter 3 veckors semester och efter varje semester säger man att det ska bli skönt att allt blir som vanligt igen MEN tycker man det egentligen??eller det är bara en ursäkt för att det ska vara lättare att stiga upp på morgonen och ge sig iväg till jobbet?


Jag hade mer än gärna haft semester betydligt längre tycker det har gått alldeles för fort vi har hunnit mycket men det är så mycket mer man vill göra.


Tränade lite med Tessie igår det är så svårt att låta bli och det är ju jaktprov på gång snart så det gäller att ligga i nu, hon tramsade en del med viltet i går så det får bli att träna lite enkelt varje dag med detta. Hon är ju ganska lätt att få att göra som man vill om man bara ligger i lite så det ska nog lösa sig innan start OM vi kommer med.


Nu får man se framemot nästa ledighet kanske det kan bli ett par dagar över runt jul som man kan vara ledig annars så är det v4 som gäller då vi drar till fjällen med Anders och hans son Viktor det ska bli super kul roligast av allt är nog att varken Anders eller Viktor har åkt skidor så det blir att ha kameran och videokameran med sig i backen kanske Sara kan få till ett bra skolprojekt nu när hon börjar på media utb nästa vecka.FM....

...blir det inte något för oss denna gången, jag trodde att det skulle funka med Tessie efter en veckas pencillin kur men efter samtal med veterinären så blev det ett blankt nej.
Trist men så är det ju tyvärr Tessies hälsa går ju före allt annat.

Ny Kamera

I dag har jag varit runt och tittat på ny kamera och hittade en som jag ville ha så den köpte jag och givetvis var jag tvungen att ta den med ut på passet i kväll fast jag inte hade haft tid att lära mig något om den och resultatet blev ju där efter men jag är ganska nöjd ändå här kommer lite smakprov.


ojdå där kom visst Kent förbi oss en sväng.

Nykelpiga på stt havre strå.


Härlig färg på himlen var det i kväll.

I dag e ingen vanlig dag.....

i dag är det min systers födelsedag hurra hurra hurra.


hade bara konstiga bilder på min syster så det får bli en på hennes hundar istället.

Grattis önskar vi alla!

nähä trodde ni verkligen att hon skulle komma undan så lätt???? jag har massor av foto på henne så här kommer några.


Eva och Nicklas bröllop om blickar kunde döda hade vi varit döda allihop för syrran trodde verkligen att hon skulle få åka tandemcykel från kyrkan......lurad det blev du allt.


I Danmark på 60års kalas.På rävjakt med Tessie

I dag var det så dags igen att ge sig ut på lite räv jakt, jag gjorde mig färdig för ett pass på räv vid 20,30 tog i dag Tessie med mig för att kolla hur det skulle gå  att ha henne med och sitta stilla så länge..... det gick över förväntan hon sa inte ett pip men var väldigt stressad och flåsade på ganska bra.
Vi satte oss vid rörflenen så vi hade bra koll över hela marken först kom det en hare förbi på en 80 meters håll och den hade Tessie sten koll på efter ett tag kom det ut ett rådjur och började beta Tessie stirrade på den och jag sa till henne att lägga sig ner jag tittade på den genom kikaren och Tessie låg kvar kändes kanon bocken gick kvar och betade länge och Tessie stirrade lika länge på den, sen såg den oss men tänkte nog att det var något konstigt som satt där i hörnan den kom närmre oss hela tiden och när den stod ca 25-30 meter ifrån oss och glodde på oss så tyckte nog Tessie att det var i läskigaste laget för då kom det ett dovt morr ända från magen men inget mer och hon slutade när jag sa till.
För min del så var detta en kanon lyckad kväll att min hund kunde vara så tyst och lugn på ett pass det har jag inte ens vågat drömma om så nu kan jag kanske få sällskap på mina äventyr.

Att det inte kom någon räv i dag det gör mig ingenting alls.

I Mellby med Gert och Jette.

Vi åkte till Mellbystrand efter träningen hos Mia i torsdags och i Fredags så kom Gert och Jette och alla hundarna plus en extra upp till oss vi grillade lax kotletter drack gott satt och pratde och bara hade det bra och gick en runda med hundarna på fredagen det var väl vad vi hann med.

Lördagen var vi nere på stranden och tittade på Jet ski sm som arrangerades i mellby detta året det var häftigt en massa motorer och en massa "skärmsläckare" hoppas Gert tog bra bilder.

Sen var vi en runda på köpcentret i Mellby Johan Andreas och Gert såg ut att ha lika roligt alla 3 när Jag och Jette vi provade kläder kul hade vi i alla fall och ett par kassar blev det.

Sen bar det av till stugan för lite fika och sen till skogen för hund träning detta var kul och givande Tessie började äta ordentligt  igen på fredag kvällen och jag tycker att hon har börjat piggna till en del.

Senare gav vi oss ner i Mellby för en runda golf som gick väldigt bra fast man hade en papparazzi i hasorna när man skulle göra utslag =)   
Jag kom på en 2.a plats och det är jag jätte nöjd med jag hade ju just kommit igång när banorna de började ta slut jag satte hole in one på de 3 sista banorna fy fasen vad jag var mallig  efter denna rundan var vi ju rejält törstiga och hungriga så det blev en smaskig pizza på barbella sen vandrade vi hem för lite påfyllning och en massa snack också en massa smaskiga kakor från konditori sjö hästen, vi orkade inte särskillt många men de vi åt var super smarriga. 

Gert tyckte att vi skulle gå upp tidigt på söndagen och träna så det gjorde vi jag tror inte att han trodde att jag skulle gå upp men har man en personaltrainer så går man givetvs upp, vi var i skogen ca 1 timme och tränade dirigeringar och stopp signal detta gick hyffsat jag får ju tänka lite på att Tessie är inte riktigt i form och vi har kanske inte tränat riktigt så mycket som vi skulle behövt.
När vi kom tillbaka till stugan var frukosten på väg att dukas fram och vi satt och snackade och bara hade det bra tills det var dags att packa och fara hem så fort denna helgen har gått det är otroligt.
Tack Gert och Jette för ert trevliga sällskap.


Papparazzi tagen på bar gärning!


Jetski Sm


Kim på besök.


Johan och Jette


Johan och Ronja gör linjetag


Jette tränar med Kim.


Tessie på väg in med dummin


Jag är lite blyg och vill inte sitta så alla kan se mig.Gert och Tessie


Bara vacker!det är jag också.


Milla med ett smarrigt ben.


Kim och Fender.

Vilken tur han har.....

...min man vi satt på pass på räv i går och han lyckades skjuta 2 den ena kom när vi var på väg till bilen vi gick och små pratade och rätt som det var så kom det en räv smygandes bakom oss och nu går den inte mer. Även den andra Johan hade turen på sin sida och sköt en räv.

I dag for han iväg igen efter att vi haft ett par privat lektioner i viltspår jag stannade hemma för att laga middag till våra och andras barn Andreas har kompisar på lan och Sara har en kompis här.
Mitt i matlagningen kommer det ett mms med en bild på räv nr 3 fasiken vilken tur han har....skönt att vi har blivit av med så många rov vilt dessa dagar.
Det kom 3 rävar till på det passet så det blir nog en runda till skogen i morgon kväll efter våran träning hos Cissi.

RSS 2.0