2 uppdateringar på en och samma dag

Här kommer en till när jag ändå är i gång.

Jakt i Danmark

I Lördags ringde klockan 4,20 man är inte riktigt klok som går upp tidigare på helgen än på vardagarna när det är jobb det var bara att masa sig av sängen och börja göra sig färdig för pappa skulle komma vid 5,15 och hämta Tessie och mig för en tur till Danmark på jakt det var ett ruskigt väder och pappa blev försenad han hamnade bakom en saltbil och fick snällt köra bakom den hela vägen hem till mig när vi väl packat in alla saker hundbur hund bössorna och ombyte så bar det i väg över bron mot Vigsnäs nere vid Rödby det tog 3 timmar att köra för det var mycket modd på vägen och det blåste och snöade en del när vi kom fram var det bättre väder och vi tog ut Tessie en runda så hon fick rasta sig ett tag sen blev vi bjudna på Dansk frukost hos Jana och Sören och efter ett tag så började det trilla in jägare som anslöt till frukosten.
Efter frukost och lite taktik snack så var det dax att byta om och ge sig ut på fälten för dagens första jakt vi började med att driva i genom en tätting och där kom det ut ett par fasaner dock ingen som jag hade på skotthåll på nästa ställe så kom en fasan tocke så fint flygande över ett stall tak och jag missar.................attans vad surt det var men men inget att göra något åt, Svend hade turen  eller skickligheten att skjuta en fasan som landade i högt vad det nu var något liknande rörflen och den skickade jag Tessie på och den kom hon med direkt skönt nu var den första avklarad på denna jakten och det gick riktigt bra.

Efter att ha trampat på ett tag på åkrarna så fick Svend åter skjuta denna gången en stor hare, vi fortsatte och sen var det Peters tur att skjuta sin första hare för dagen jag tyckte det var häftigt att gå med Tessie och tänkte inte så mycket på om jag skulle få skjuta något eller inte men rätt som det är när vi står still så ser jag i ögonvrån en hare som ligger och trycker precis bakom mig och Sören jag signalerar till Sören att han får backa och gå närmre mig så vi får stött upp haren och det gör han och då är jag beredd och skjuter min första hare någonsin vilken känsla trodde aldrig att det skulle vara så här.
Tessie satt fint hos mig när jag sköt jag hade henne i ett jägarkoppel hela dagen och det gick otroligt bra för att vara Tessie.
Efter ett par harar till var det dax för lite lunch eller lite är väl inte rätt ord när man är i Danmark och ska äta det börjades med kokt sill (åts inte av mig) sen var det olika sill det var varm leverpastej det var frickadeller och ostbricka och ja jag kommer knappt i håg allt som dukades fram mätt det blev man i alla fall.

Sen var det dax för jakt på fasaner och harar igen på en annan mark vi fick nästan vada över små bäckar som blivit efter snön och allt regnet men det gick det med pappa fick skjutet ett par fåglar och tur var väl det för han sköt 4 skott efter en hare innan på dagen och den haren den springer i nu och det blev han terrad för under lunchen =) Jag hade även här turen att få skjuta en hare så det var en lyckad jakt för mig 4 skott och 2 harar.

Efter detta så skulle det skjutas lite lerduvor  och det tycker jag är jätte kul jag fick in ett par fullträffar och det är kul när man är ensam tjej bland alla männen sen  var det dax att  gå nere vid vattnet och vänta på gässen och änderna och de vill jag lova att det kom änder så det stod härligans till det blev mörkt fort så det blev inte så många skjutna men det var en häftig upplevelse denna jakten på änderna.
När vi kom tillbaka till huset så gjorde pappa och jag oss i ordning innan vi drack kaffe och det var dags att lasta in i bilen och bege sig hemåt mot svensk mark igen efter en härlig dag i Danmark hos goda vänner Tack Sören för en kanon dag och tur med vädret det hade vi ocksså fast det började dåligt.

Gissa om jag somnade gott och sov länge på söndagen?

Bilder kommer så småning om väntar på dem från fotografen Stine som följde oss på förmiddagen.

Nu har vi jul här i vårt hus..........

eller det har vi ju haft sedan i måndags kväll då jag fick fart på galoscherna och stor städade hela nedanvåningen när jag kom hem från jobb vid 1 tiden och satte upp ljusstakarna, så mysigt det har varit sedan dess man mår såååå mycket bättre när det är lite mys ljus i fönsterna.
 I dag har jag varit hemma med Andreas som fick en allergisk reaktion igår när han åt en apelsin hos mina föräldrar det tog ca 1/2 minut från de att han ätit apelsinen tills han var alldeles rödprickig på armarna och det kliade bara att slänga sig i bilen och köra hem med Johan och hundarna stackars mamma som kom hem från affären blev nästan nersprungen i hallen och fattade ingenting hon hörde bara apelsin innan vi försvann, sen bar det av till Lund när vi kom dit var han prickig upp i huvudet och det kliade massor.
Väl där fick han dricka 2 muggar Tavegyl sen fick vi vänta och vänta och vänta vi var hemma sent satte oss att äta och sen sova, Johan hade gjort i ordning till Andreas i vårt sovrum i fall det skulle hända något på natten så fanns vi i närheten, vi vaknade inte förrens kl 11 idag skönt att sova ut riktigt.

I dag skulle vi till apoteket och hämta Clarityn till Anderas det skulle räcka med de i ca 3 dagar om det hade lagt sig till i dag och det hade det gjort men just som vi står på Apoteket så börjar Andreas att klia i gen och får nästan frispel av all klådan ingen av oss tänkte väl i dag när han tog på sig samma tjocka tröja som han haft i går med förmodligen apelsin stänk kvar och det räckte för att han skulle få tillbaka klådan och prickarna igen, som tur e så är det en vårdcentral sidan om Apoteket i Svalöv så det var bara in där och få hjälp det gick fort för de var rädda att det skulle sätta sig i halsen på honom nu, vi fick utskrivet Tavegyl till 2ggr om dagen så nu ligger Andreas däckad på soffan och tittar på vår fina gran (har en i plast för Sara tål inte riktig)som vi klätt i eftermiddag när Johan kom hem från jobbet och nästan alla Julklapparna ligger fint inslagna där under och bara väntar på Julafton vad det är härligt med julstämning.


Fick möblera om lite för att få plats med granen i år.
Nu har vi precis ätit en super god landgång och ska bara mysa och ta det lugnt titta på Idol och köra tjejerna till Jägers sen sova i tid för i morgon är det jakt på Trollenäs slott igen det ska bli så kul först jakt på gris och hjort på förmiddagen sen jaga änder på kvällen med Milla så underbart det kan vara.


Spaniel jakt på Tv

I kväll var det jakt och fiske på tv och det handlade om spaniel jakt det var 2 cockrar som stötte fågel och det tyckte vi var sååååå intressant att titta på.
Milla satt alldeles still i mitt knä och bara glodde rakt in i tv,n häftigt att se att hon var så inne i jakten fast den bara var på tv.

Vad är väl en kväll på SLOTTET?????

Jo helt sanslöst underbart!!!!!

Ska kanske börja från början, så här ligger det till jag blev uppringd i måndags av en kille som ville bjuda in oss till Trollenäs slott på andjakt och vad säger man? Jo man svarar ja tack jag kommer gärna, men kan inte lova att det funkar med min hund men följer gärna med. Givetvis tar du bössan med dig och gubben också, om du vill fortsätter Anders ......gissa om man är helt salig hela eftermiddagen sen?! JEPP helt rätt gissat.

I dag var det alltså samling på Trollenäs Slott kl 15,30 för att sedan åka en kort bit för att ta oss ut till ett vatten hål som låg mellan ett grane och salix skog (eller en remsa med salix på ca 6-10 meter brett) Johan började att gå med Milla i salixen och hon stöter upp en fasan som en utav killarna får en halv bra träff på men den seglar i väg ca 150 meter och försvinner bakom granedungen. Jag går i väg med Tessie och skickar henne på ett sök, hon far i väg som en raket och då tänker jag j_vla hund, att hon bara far i väg så där men herre gud var jag blir lycklig när jag kommer över kullen och bort mot granet, där kommer Tessie med fasanen i munnen YES YES YES vilken känsla........ som försvinner fort när jag inser att fasanen lever och jag är alldeles ensam, killarna är  ca 250 meter bort  och ta i den levande näääää så långt har jag inte kommit i min jakt karriär inu, bara att säga till Tessie att hålla kvar och bege oss mot grabbarna hon lägger ner den en gång för att ta ett nytt grepp när jag säger till henne och sedan bär hon den ända bort til Johan som får ta den och avliva den.Jag är salig och så lycklig att det blev en halv bra träff för då fick jag chans att testa om hon tar vilt som bara är skadat.

När jag är framme hos grabbarna igen så har Anders träffat en hare som sprang i väg, så det är bara för Tessie och mig att bege oss mot honom för att hjälpa till att hitta haren. Efter en stunds letande så hittar vi den och den blir avlivad den också. Under tiden Jörgen passar haren så står Anders och jag och pratar och Johan och Rasmus går i väg för att driva i genom en kant till,och efter en liten stund hör vi ett skott sen ingenting förrän efter en stund när de inte lyckats hitta den fasanen hellre utan behöver min  och Tessies hjälp. Vi går dit och Tessie hittar fasanen efter ett par minuters sök  YES YES YES igen, jag är så lycklig......

Sen skulle vi ställa upp oss runt dammen för nu började det skymma och ankorna är på ingång, jag står med Anders och har för länge sedan glömt att jag har en bössa på ryggen, är sååå koncentrerad på min hund, när ankorna kommer och det börjar skjutas så är Tessie så cool ett par pip kom det ,det kan jag inte sticka under stolen med men annars var hon helt fantastisk. Hon sitter still och tittar på ankorna som faller, det skjuts ett par och vi står kvar. Det kommer in några fler ankor, och det skjuts ett par till. En blir skadeskjuten och jag ombedes skicka Tessie meddetsamma, hon simmar rakt ut tar ankan, går upp på andra sidan och går runt och lämnar till mig, jag fattar egentligen ingenting. Hon KAN ju allt det vi har tränat på på riktigt, när jakten är avslutad och vi ska sammla in ankorna så apporterar Tessie utan problem, hon simmar ut i vattnet fast det är mörkt och hämtar in ankor till höger och vänster och sen är det dags att hämta en som trillat i granet, och det går lika bra det bara att skicka på sök så fixar hon det. Hon kommer ut till mig med anden och står och tittar på mig som att ska du inte ta den matte, och det gör jag och håller den i benen och ska räcka över den till Rasmus som vill ha den i halsen och jag fattar inte varför förräns han säger men Ingela den levde ju, och du höll den. Tur att  den var stilla annars vet jag inte hur det gått. Vi går runt vattnet för att apportera en som gått upp på en ö och lagt sig, dit skickar jag Tessie som går upp i vind och kommer med den också. Johan och Jörgen gick och letade efter en and som hade trillat bakom honom i högt gräs, och bäst som dom gick där och letade, så kom Milla med den i munnen. VILKEN KVÄLL PÅ SLOTTET VI HAFT!!!!!!Tack Anders för att vi fick vara med om detta.

Till er som undrar var vi hållit hus så har vi inte tränat hund sedan slutet på augusti allting har varit tråkigt, vi har bara gått här hemma och skrotat men för ca en och en halv vecka sedan började min energi komma tillbaka och då vill jag lova att då hände det grejer men det kan vi ta en annan gång.
På återseende mina vänner!

RSS 2.0