Spårning!

I dag har vi varit ute hela dagen och spårat med fortsättnings kursen, Johan och jag var ute i går och la spår till Ida som i veckan klarade anlagsspåret hos långe Per och ett till mig som jag skulle gå när kursen var slut så det var ett spår som fått ligga länge 25 timmar och det var lagt med enbart blod och ingen klöv den var bara lagd i slutet.
När Ida och jag gav oss i väg till remontet för att gå hennes spår så passade jag på att träna på min domarutb spåret var lagt som ett ökl spår med allt vad det innebär (detta kommer att vara ett av  mina standard spår) jag passade även på att föra protokoll och ha genom gång efter spåret, detta kändes jättebra.
Ida och Stina spårade jättebra och var värd sin 1.a som de hade fått i dag om det hade varit på riktigt (alltså ett anmält spårprov) det var första gången de gick ett spår som hade legat över natten och Stina är en jätte duktig spårhund så det löste de galant tillsammans nu väntar öppenklass spåren.........detta ser vi fram emot!

Efter kursen så gick Lena och jag en liten bit på vägen med Tessie Guinness och Grappa lösa så de fick busa av sig och de gjorde de verkligen rakt ner i en dyng pöl sidan om en betbunke gissa vad Tessie luktar nu????!!!!! Inte är det hallon båtar inte.

Efter kursen begav vi oss till remontet i gen för att gå mitt spår, det var lagt med en start ruta på 10x20 meter ungefär Tessie hittade starten direkt och stannade och markerade den....sååå skönt att hon gör det sen gav vi oss i väg i vår mysiga skog, en del svårigheter fanns det så som en lycka en återgång mm och idag gick det i ett bahagligt tempo ett par ggr så svävade hon ut men hittade in igen och det var en mycket nöjd Matte efter spårets slut.
Förresten tack GERT för att du var med mig i spåret idag ...ha ha ha nu fattar du ingenting?! det är så här att jag har en tendens att bli irriterad på min hund när jag vet att hon går fel MEN i dag så tänkte jag på Gert hela tiden, när han säger andas Ingela och släpp det och det funkade alldeles kanon, vad hade jag gjort utan Gert ?


Tessie och Guinness badar i pölen....


Lena hade visst köttbullar i sina fickor Gissa omhon blev poppis hos Tessie???
En lite suddig bild men den visar "min" skog en riktig gammaldags sagoskog, Ida och jag vi bara stod stilla i den i dag och var helt förundrade över hur vackert det är, det känns som att det ska sticka fram en sagofigur bakom ett träd  och så hade äventyret börjat...tur att man har barnasinnet kvar.

Träning och första riktiga grillningen.


I dag var det full fart på jobbet för att sen ha lika full fart hem och slänga i sig ett par mackor för att slänga sig i bilen för att komma i goood tid till hundkursen hos DaD så Tessie han bli lite rastad innan det var dags att börja.........

I dag började vi med att gå serpentin och springa om varann på den lilla vägen och i dag hade jag satt på ATTITYDEN så det gick mycket bättre än förra gången nu har jag väl delvis visat var skåpet ska stå det är ju dock en bit kvar men vi är på mycket god väg sen gick vi igenom Kents station och då kom Gert  och hämtade mig och Helen så vi fick följa med honom till hans station som var en station med skott markering och dirigering jag fick börja så Helen hon traskade i väg och ställde sig beredd att kasta en markering när Gert sköt och Tessie var taggad som vanligt vi vände på oss och tog dirigeringen först (som man skulle göra ) detta skulle gå spik rakt annars var det bara att kalla in igen och göra om jag kallade in Tessie en gång för hon gick lite snett till vänster och nästa skick gick klockrent rakt fram YES vad skönt sen vände vi oss mot markeringen och min hund glömmer ju inte i första taget så den var inget svårt alls sååå himla skönt att det gick så bra jag var super nöjd när vi var klara på denna stationen.......glömde ju skriva att Tessie låg kvar vid Gert där jag platsat henne när jag gick iväg och kastade markering till Walle där kom det en del pip vilket hon fick tillsägelse direkt av Gert TACK det behövde hon...annars har det gått framåt även med pipandet det är inte alls så mycket som innan och det känns hel bra.

Kents station i dag var en ruta med dummis som det låg 2 vid varje pinne som man skulle skicka spikrakt på annars var det att kalla in gå fram och skicka om detta är en kanon bra övning för att få linjetagen att bli just spikraka detta övade vi mest hela dagen både ensama i rutan och med en annan hund som skickade på pinnen sidan om eller efter. Detta gick riktigt bra och jag är jätte nöjd...det var bara på det ena skicket som Tessie sprang rakt över dummisarna och rakt ut  bland träden det luktade tydligen godare där eller var det bara så att man var tvungen att kolla av detta innan det gick att riktigt koncentrera sig hon kom dock med detsamma när jag sa ifrån och detta är ju skönt för det har vi aldrig haft några problem med inkallningen.

Mitt konstaterande efter denna dagen är JAG ÄR JÄTTE NÖJD!!!!! vi har varit på 2 träningar utan att bli ovänner min hund och jag det känns så skönt.

Kan det kanske vara så att det handlar om ATTITYD????


Efter träningen var det hem och ut i trädgården för matning av div djur Figge är nog köns mogen om fåglar blir det för han låter ingen gå in i buren han vaktar dörren som bara den så nu får en distrahera honom medans den andra ger dem mat hoppas att han ändrar sig igen för det var mycket mysigare när man kunde sitta inne i buren hos honom och mata honom i handen.
Johan var ute och röjde lite och tog fram Grillen vi hade bestämt att idag så skulle det ske årets första riktiga grillning inhandlat var karré kotletter, potatis, creme fraich,  vitlök och sallad hann inte med att gå på systemet och köpa Asti så det blev det ingen denna helgen =(
Jag förberedde maten gjorde sallad och vitlöks sås, delade potatisen och penslade med olja saltade och pepprade och satte i ugnen körde sen och hämtade Sara och hennes kompisar efter dansen och kom hem till alldeles nygrillade kotletter gissa om detta var gott??? Helt rätt det smakade såååå underbart gott. Vi har ju visserligen grillat i vinter också men detta är något speciellt med just denna första riktiga grillningen när alla goda tillbehören finns med.Nu har jag planerat lite spår som ska läggas i morgon på förmiddagen och som vi ska gå på Söndag ska bli kul med kurs igen fast man är kanske en aning trött på Söndag för i morgon ska vi ut och Bowla och äta Italiensk Buffe på Big Bowl med Trollenäs gänget det ska bli kul för det var länge sedan vi var ute och gjord något kul bara min "Love" och jag.


Trevlig Helg på er alla Blogg läsare!
 

Helgen som gått......I helgen har det varit fullbokat som vanligt..... fredagen var  både jag och Johan ledigt och det skulle vi inte varit för det var ingen av oss som var på bra humör så dagen den bara gick till ingen nytta alls Anders kom på kvällen och vi skulle ut och träna det fungerade inte för någon av oss (typiskt fredagen den 13,e) så vi gick hem och beställde mat och öppnade en flaska Asti och tittade på tv........Lördag morgon ringde klockan 6,20 dags att gå upp och göra sig färdig för att gå kurs för Anna-Lena Wendt  kursen skulle hållas nere vid Sturup så Mia kom och hämtade mig vid macken i Gårdstånga ca kl 8 dit Johan hade skjutsat mig innan han skulle vara funkis på Wt i Dagstorps backar.


Väl framme vid träffplatsen så körde vi tillsammans ner till en plats i skogen vid en sjö som var helt underbar vi hade till och med vädret på vår sida hela dagen. De flesta var kända ansikten från träningar och div tävlingar men  en del nya fanns det också med.

Upplägget var som ett jaktprov och tyvärr så tog det hela dagen och sista hunden var inte klar förens kl 17 och av denna dagen fick jag inte ut något mer än det jag redan visste att jag behövde träna på, jag trodde att vi skulle få hjälp med det vi hade problem med men så blev det inte för tiden den bara sprang iväg.

När kl var 17 så körde Mia och jag mot Sjöbo där jag skulle på kalas hos Johans syster, framme där så var det att hoppa i duschen och sen vankades det Tacos det var jätte gott vi åt och satt och pratade och lekte med barnen och sen tittade vi på Melodifestivalen och givetvis var det FEL låt som VANN det skulle ju va Måns enligt mig.
Matilda somnade i mitt knä men vaknade till när det var vinnarlåten för det är hennes favorit så hon va glad att det var den som vann.

Vi körde hemåt vid 23 tiden då var vi ganska så trötta både Johan och jag så vi stupade i sängen direkt vid hemkomsten.


Söndagen skulle vi varit i Pärup och tränat men Johan hade lämnat återbud innan, vi kände att vi behövde en dag att andas ut och vila lite på så söndagen tillbringade vi hos mina föräldrar där vi var ute och tränade hund och vi tränade bara sådant som vi visste skulle lyckas så det var riktigt roligt, pappa fick agera skytt och stå gömd bakom granarna och Johan kastade markeringar till Tessie, Milla och Ronja som gick kanon bra.

Sen åt vi middag och satt och pratade tills klockan den var 20 då vi gav oss av hemåt för matning av div djur och sen en stunds tv innan jag somnade som en stock.


Nu är det måndag igen och jag är tillbaka på jobbet nu ska jag jobba undan och sen åka hem till min sjuka dotter för att senare åka och hålla spårkurs på Järavallen  som är så kul.Grattis ÅSA på Födelsedagen!!!!!!


Träning Kurser och DM i Viltspår.

Tiden den bara rusar iväg
Nu har jag börjat på Jaktkurs för Gert och Kent som jag skrev i förra inlägget det var en sporre för mig att komma igång igen och nu tycker jag det är roligt att träna så roligt att vi varit ute en heldel och tränat markeringar och en del stopp som går bättre och bättre hela tiden.
 
Vi har även dragit i gång spårkurserna 3 stycken blev det denna våren en fortsättningskurs på söndagarna som vi håller på Trollenäs marker (Tack Anders för att du låter oss härja fritt på dina marker) en nybörjare på måndagar och en nybörjare som startar i morgon torsdag det är bara sååå kul.
Jag har lagt ett spår till Tessie denna våren det var i söndags på Trollenäs och där var massor av gris spår och när jag la spåret så stötte jag upp en vit hjort och en mörk så det blev ju en del naturliga störningar, detta spåret fick sen ligga i ösregn medan vi fikade och gick de andra spåren och när det sen var Tessies tur så var det ju inga problem att hitta rätt fast jag korsat en bäck och gått på ett kalhygge och i skogen så det är bara att köra på med spåren för vi fick en inbjudan till DM i viltspår och det var ju det jag hade hoppats på att vi skulle få så nu får vi ligga i och träna så det går bra den 17 maj för det är då det är dax.

På Lördag är det kurs för Anna-Lena Wendt det ser jag fram emot hoppas bara att vi har vädret på vår sida eftersom vi ska vara ute från 9-16,30 och sen ska jag direkt till Johans syster i Sjöbo som fyller år alltså en heldag igen ska bli kul men man är nog ganska mör efteråt.

Har även tagit mod till mig och skickat in en anmälan till Inoff jaktprovet på Järavallen den 5/4 och en anmälan till Wt i Sösdala den 10/4 så får vi se om vi startar det beror på om vi fått pipandet under kontroll tills dess.

Nu måste jag jobba undan så jag kommer hem så jag kan ut med Tessie  för i dag kommer Gert och tränar med oss ska bli super kul.

Träning!

I går var det första gången på Jaktkursen för Gert och Kent det var super kul och speciellt kul var det att träffa Helene och Walle igen för det var inte igår det......träningen gick bra det var en massa uppfräschning och Tessie var som  vanligt "tosigast" av alla MEN hon var betydligt lugnare och mycket tystare än vad hon varit på hela hösten så det var jag jätte nöjd med. Träningen kan ni läsa om på Walles Blogg.


I dag när jag sovit ut klockan var ca 10 och jag hade behövt sova lite till för jag var "Taxi" i går åt Sara och hennes kompisar de var på Jägers och det slutade inte förrens kl 2 så vi var hemma och la oss ca 3,15 pust vad man märker av att man närmar sig de 40 fy fasen jag tror aldrig att jag har skrivit ner de innan och nu blev jag genast mycket äldre än vad jag är egentligen jag har ju faktiskt 3 år dit till skillnad från vissa andra i familjen som bara har 1år dit. Nu var det ju int edetta jag skulle skriva om utan om när jag hade gått upp så tog jag 2 dummisar 1 man och 3 hundar och begav mig ut på en runda med kombinerad motion och träning detta gick över förväntan och pipandet var det oxå mycket mindre av så det finns kanske hopp ...kanske att vi startar på Flatmästerskapet vi får starta på ett par Wt först och se hur det går.

Vi gick förbi dammen som vi får låna av bonden att träna hundarna i och de blev som tokiga och inte kan man låte bli att bada en dag som denna när det ligger vår i luften så det blev ett par vattenmarkeringar som gick riktigt bra Tessie skakade sig när hon kom upp MEN hon höll dummin i munnen och det är mycket vunnet på det.

När vi kom hem så städade jag och Johan målade fönster både inne och ute och runt dörrarna inomhus så nu är det bara golvet som ska läggas (ska bara få ut Johan och köpa det först) det är så kul att det börjar bli klart och vi  är så nöjda.

Nu ska vi hämta Kina mat och öppna en flaska Asti och bara mysa för i morgon ska vi spåra då börjar fortsättningskursen och det ska bli jätte kul.


Milla på väg in med dummin


Tessie kommer med sin dummie


Ronja hann jag inte fota när hon apporterade men här står hon och tittar ut över "sin" damm


På väg tillbaka hemåt efter en givande träning!


Ny Uppdatering .......det var ju på tidenJakten är slut för  denna säsongen, vi var på en  avslutnings jakt på Trollenäs med en massa trevligt folk, vi gick och drev och på första drevet så stod jag på pass och där kom 2 rådjur och tittade på mig en stor fin bast bock och en get annars såg jag inget och inga skott hördes, drev 2 var jag med och gick Anders och jag fick en ytterkant skönt tycker jag då jag inte är sååå förtjust i att möta grisarna på nära håll vill helst sitta i ett torn då det kom en hel flock rådjur springandes emellan oss sen kom det en stor gris men som tur var så kom den bakom oss i detta drevet blev där skjutet 1 räv och en gris.


Sen var det samling på gården för middag Johan L Ralle och Anders hade tillbringat fredagen hos Ralle och Camilla med att laga Chilliconcarne den var super god TACKAR för denna utsökta måltid, efter lite snack och massa mat så bar det iväg igen denna gången blev jag tilldelad ett "mitt" pass som Anders kallar det sen jag satt 5 dagar i samma torn samma vecka och nu visste jag att det skulle komma djur för det gör det alltid på det passet, drevet började långt borta och jag följde dem på radion det är minst lika spännande som att vara på plats, när de närmade sig mig så blev det ett fasligt knak och brak i buskarna bössan åker upp och ut kommer 7 rådjur som inte är lovliga bara att ta ner igen det kommer 3 rävar förbi mitt torn men INTE inom skotthåll (Jörgen!!! bara så du vet) när jag skymtar drevet så pratar de rätt livligt och ett tu tre så blir det ett fasligt liv de har nästa trampat på sugga och 2 års grisar som låg och tryckte det blir ett himmelens brak och det kommer grisar till höger och vänster suggan går med full fart i staketet som är bakom mig och det blir ett jätte brak hon kommer inte igenom utan flyget bakåt och springer sen i väg efter åringarna som givetvis sprang på helt fel håll mot där jag satt.

Det var en väldigt givande och rolig dag det blev skjutet 1 räv 2 års grisar och 2 hjort kalvar.

Nu ser vi framemot hösten...... fast det går ju att sitta på gris nu så helt dött är det ju inte, sen är det ju snart väder att åka på skjutbanan och träna upp svingen lite det behövs ju alltid.


I Söndags så var vi i Pärup och tränade hund det var jätte länge sedan och det var kul att träffas igen synd att Cissi inte kunde komma denna gången bara, vi började med att äta Maries hemma lagade älgsoppa, den var super god och att prata igenom lite vad vi har problem med och jag har ju samma problem som innan hon piper och låter och håller på mest hela tiden.

Vi tränade stoppsignal och det har jag inte gjort sedan i fjol så det var ju väntat att det inte skulle funka vi provade lite olika metoder och en fattade hon så snabbt så det blev ett jätte skratt från alla för hon var snabbare än jag.


I Måndags så började vi första kursen i Viltspår för nybörjare det var 9 förväntansfulla spårare som mötte upp på Järavallen (en hade förhinder) det var en trevlig grupp med en del kända ansikte så det ska bli en kul vår med dessa.


I Måndags ringde Anders och ville träna Oyoy lite vi bestämde tisdag så det fick det bli, vi gick iväg till planteringen och började med ett sök detta går ju kanon med Tessie jag tycker det är bäst att börja med söket för då får hon sprungit av sig en del, Oyoy är en 2 årig Chessapeakbayretriever som Anders tagit över nyligen som inte haft det bra på sitt första hem  men fått det kanon bra nu, Anders skickade Oyoy på ett sök och denna gången var det bättre fart på honom (vi har tränat 1 gång innan och då var det typ valium i benen på honom) han var snabbt ute och hämtade dummisar och kom in med dem lika snabbt vi gjorde även markeringar och linjetag och det gick bra alltihop.


Det blev en intensiv timme sen var det dags för en kopp kaffe innan vi började plocka ner lister mm på nedanvåningen för nu när jakten är slut så har man ju tid över för målning och tapetsering =) jag tycker det är JÄTTEKUL men det gör inte min äkta hälft denna gången har han hållit god min och inte sagt så mycket, jag målade i går, och på kvällen var vi och tittade på golv ska bli sååå fint när det är färdigt jag fick dock kompromissa lite för jag har tagit hem tapet prover till stora rummet och tänkte göra om det också nu men då fick jag inget nytt golv i resten av nedanvåningen och nytt golv det vill jag ha så det rummet får vänta till efter sommaren. Efter detta projektet så är det huset som ska tvättas och målas både huset staketen och fönstren ska målas och så är det ju så att det är en del som blåser sönder hos oss varje år i vinterstormarna så det får vi ta tag i när det nu blir varmare. Vi vill ju också bygga ett trädäck utanför tillbyggnaden attans att man inte är gjord av pengar!!!!!!!! Det hade underlättat betydligt. Vi får se hur långt vi kommer detta året.


I går tog jag upp en påse med vilt ur frysen tänkte ta en genomkörare i dag innan jag ska börja på kurs i morgon hos Gert och Kent det ska bli kanon kul att komma igång igen det har ju mest varit jakt hela hösten och ingen träning nästan.

Anders kommer ett tag i kväll och ska testa Oyoy på vilt han har aldrig apporterat detta med Anders så det ska bli kul.


Lördag är det öppet på tippen så då ska vi röja en del och så ska det målas fönster och dörrar där inne sen ska vi bara vila och titta på tv , för på söndag så drar vi igång spårkursen för fortsättarna det ska bli sååå kul att träffa alla igen det är ett par nya som vi aldrig träffat sen bara "gamlingar" som gått hos oss i höstas.

Nu är den snart här så Trevlig Helg alla!!!!

RSS 2.0