I dag kom provsvaren.

I dag ringde jag in till Djursjukhuset eftersom jag inte hörde något i går och fick prata med en tjej i receptionen som kollade om provsvaren kommit och det hade dom Tessie har Borelia så nu väntar vi på att veterinären ska ringa så vi får medicin mot det skitet och jag får tillbaka min tokiga Tessie.

Hängig Tessie och kompis Susanne.

Tänkte börja med hängiga Tessie, hon har varit hängig och inte riktigt sig själv nu ett tag så såg jag när vi var på SpaderMeitas cupen att hon hade mjölk i tuttarna och var alltså skendräktig och då började vi med gallastop direkt och mjölken avtog men min gamla vanliga Tessie kom inte riktigt tillbaka som jag hade räknat med hon är fortfarande hängig och tycker inte att det är riktigt kul, jag kontaktade min veterinär i fredags och fick rådet att åka in till Helsingborg för att få henne röntgad det låter som en livmodeinflammation tyckte hon på telefon sagt och gjort jag tog Tessie i bilen och for iväg efter ett par timmars väntan så var vi på röntgen men det såg bra ut så det togs en massa prover och hon blev vägd och vägde 24,8 och just då reagerade jag  inte men sen när jag kom hem så tyckte jag att det vägde hon inte för ett par månader sedan när vi var och blev vaccinerade hon har gått ner nästan 2 kilo inte bra.
Hon hade lite feber 39,4 och lite röd i ena örat som visade sig vara jäst svamp så det har vi fått betnovat emot, nu väntar vi på blodprovs svaren på Fästingburna sjukdomar kanske de kommer i dag annars i morgon, jag vill ha tillbaka min tosing hon är mycket bättre när hon är tokig än när man ser på henne att hon bara vill gå och lägga sig igen utan att ha gjort något alls.
Hon är lite bättre ute för det tycker hon är roligt inu och då kommer orken igen........hoppas vi hittar felet för snart stundar Flatmästerskapet och det ska vi ju vara med på.


Min Kompis Susanne!

Detta måste jag bara skriva och berätta om, våra vänner Susanne och Robban har skaffat hund en liten schäfer vid namn Saga som är hur mysig som helst.
Vi blev väldigt förvånade när Susanne ringde en dag och nästan skrek i luren Ingela vet du vad jag har gjort ? jag har skaffat hund..... jag blev väldigt snopen men glad äntligen har den familjen också blivit normal =) (eller vad tycker du Sara?)
Vi har pratat massor i telefon och vi har varit nere hos Susanne och Robban och hjälpt dem med lilla Saga, de har hunnits med massor i dessa dagar, Susanne ringde en dag när vi var i stugan och berättade att när hon var ute med Saga på ängen så satte hon full fart mot ån som rinner igenom Marieholm och hon stannade inte och ni kan ju tänka er hur det kan gå för en 10 veckors liten valp i en djup å, det var bara för Susanne att kasta sig i och få tag i Saga ni skulle sett stackart Olivia 10år stå och se först sin hund flyga i ån och sen mamma efter  den stackaren hon var helt chockad sen, vi har även hunnit ha lite morrning mot Saga som snabbt blev en liten tuffing som hoppade och bet alla som kom innanför dörren detta har hjälpt så nu är det betydligt lugnare.....numera kallas jag för Tant Morra av Olivia när jag kommer.
Sen läste Susanne på min blogg att jag hade skjutit min första gris....hon ringde och gratulerade och berättade att hon var så stolt över mig (fniss) och att Johan inte hade sagt något till henne när han varit där kvällen innan jag kunde inte låta bli utan frågade om hon skulle följa med ut någon dag och sitta i skogen och döm om min förvåning när hon sa JA.
Jag tänkte att nu är det bäst att smida medans järnet är varmt så i Söndags när vi varit i Eslöv och ätit så hämtade vi Anders bil och körde hem med den till oss så Johan och Anders fick ha en kill kväll hos oss medans jag hämtade Susanne och vi körde ut i skogen.
Vi körde till samma ställe där jag skjutit grisen i fredags och där stötte vi på först en räv och 2 rådjur ett par harar och sen en räv till och massor av ankor i dammen vi stannade där en halv timme ungefär sen körde vi vidare ut i skogen och satt i ett torn en timme eller så där kom det bara ett skrämt rådjur förbi där vi bara skymtade baken, vi packade ihop och gick till bilen innan det var alldeles mörkt sen körde vi en runda där jag vet att det brukar vara djur vi kom fram till ett ställe där gick den en stor sugga med ganska stora kultingar vi hann se 6-7 stycken och Susanne blev eld och lågor
på vägen därifrån stötte vi på ett gäng Hjortar och ett par rådjur i åkern Susannes kommentar var att detta kommer aldrig Robban att tro på när jag kommer hem att jag sett alla dessa djuren på en och samma gång så nära hemma.

Jag följde med Susanne in när vi kom hem vid 23 tiden och där satt Nathalie på vasken och dinglade med benen och Susanne sa vet du var jag har varit Nathalie? Nathalies svar var ja jag vet du har varit i skogen Sara hade skickat meddelande till Natta att hon skulle rädda sin mamma när hon kunde för snart var det för sent hon kunde ju bara se på mig hur tokig jag är Sara hade också varit väldigt frågande och skrivit var är vår värld på väg.....stackars åtsidosatta tonåringar =)

I Kväll ska vi grilla här hos oss och sen tänkte jag ta med Susanne ut i skogen för jag ska lägga ett ÖKL spår tills i morgon så får hon se hur det går till hon hade någon konstig fundering kring hur man la viltspår så det är nog bästa att ta med henne ut och visa.
Susanne har bestämt sig att bli som jag så det får bli att ta jägarexamen och träna apportering med schäfern men det ska nog gå för trägen den vinner juh.
Vi kommer säkert att ha mycket kul under vägen dit.

Lycka till med lilla Saga!

Yes Yes där satt den!!!!! Min första Gris.


I dag hade vi bestämt med Anders att vi skulle sitta på gris vi träffades vis 20,30 och stod och pratade och kom fram till att Johan skulle vi sätta på det stället där det var minst chans att skjuta något och jag skulle sitta i tornet vid ankorna för där har det varit grisar och de ska inte vara där och äta upp ankornas mat.
Jag blev utskjutsad till mitt pass av Anders men vi fick sitta kvar i bilen en bra stund för det kom rejäl regnskur.
När jag hade kommit på plats så kom det en räv som jag satt och siktade på en bra stund men den fick nys på mig och stack ini salixen då vänder jag mig till höger och där står grisen i vattenbrynet och äter ank mat och då fick jag en väldigt hög puls och tänkte att nu skjuter jag och det gjorde jag den for upp och sen trillade den i vattnet och låg där och sprattlade och man har ju inte riktig rutin på att skjuta gris så jag laddade om och sköt ett skott till och då blev det tyst och stilla YES YES YES äntligen var det min tur att skjuta min allra först gris.

Jag ringde Anders och Johan som båda kom och hjälpte mig att dra upp grisen från vattnet och ta ur den, det hade räckt med det första skottet för det tog i halsen och det var dödande (det andra tog i buken) så nu vet jag det till nästa gång som kanske blir på söndag.

Nu e klockan snart halv 1 och jag ska gå och äta och sova ska döma 4 hundar för Bassetklubben i morgon.Jag och min lilla lagom gris. Hade givetvis inte kameran med i dag så det fick bli kort med mobilen.


Lattjolajbans Helg med SpaderMeitas kennel kamp!

Vilken helg det har varit väldigt intensiv och super rolig, vi började med kennel kampen som Kennel Spader Damens hade utmant oss Meitas köpare på 5 stationer med olika svårighets grader och vilka stationer det var Vittra Minneslucka Östens ödesrace Diza på linjen och Bigges burkar och Grappas Garderob vi gick i grupper blandat Meitas och Spader Damen och detta gick ju lite som det gick för det flesta av oss men huvudsaken med helgen var ju att ha roligt och det hade vi.
Vi i Kennel Meitas klanen har redan börjat spåna på stationer till nästa år då det är vår tur att utmana Spader Damen för det kommer vi att göra och hoppas att det kommer att hålla på i många år framöver.

Dagens vinnare är Mia och Viggo som lyckades så kanon bra på alla dessa underlig stationer bäst tycker vi nog att det var när Viggo hämtade in alla sakerna på stationen Grappas Garderob allla dessa konstiga saker som Viggo bara traskade ut och hämtade utan att ens fundera på att göra något annat HÄFTIGT!
Ett Stort GRATTIS till er båda!


(Kolla in vinsterna vid Mias fötter)

På kvällen grillade vi som var kvar och satt och pratade en massa minnen och en del framåt  och hade det hur trevligt som helst klockan den sprang fort och vi skyndade hem för att hinna få ett par timmars sömn innan vi skulle vara tillbaka på Bygdegården för mer kuligheter.
Dagens tema var eftersök det var tipsrunda och 2 skottplats undersökningar ,skytte och en viltolycka och två rader med krukor som Marie hade riggat det var 6 krukor i varje rad och under 1 var det en droppe blod och den skulle hunden markera och i nästa rad var det maginnehåll (tror jag att det var) som hunden skulle markera och detta klarade vi utmärkt, vilken dag detta var så himla kul det gick betydligt bättre för Johan och mig i dag då vi känner oss rätt så hemma på detta med jakt och eftersök Johan kom 1.a och jag 2.a slagen med 4 poäng av min man men det gör inget för vi håller ju ihop för det mesta.

Efter detta var det middag och tårta sen bar det av till skogs för ett par spår Johan jag och Mia hade varit iväg och lagt spår till Lisas cocker Matilda och till Kias Bigglos och till Viggo och Anitas Oskar.
Sen var det samling framför bygdegården för en fotografering attans att vi glömde ta gruppfoto innan alla stack igår det hade varit kul att ha.

Tack alla för en kanon helg längtar redan till nästa års kamp.


Ps  Glömde ju skriva att Mia och Viggo är innehavare av Lattjolajbans vandrings pris en prydnads anka ett år framåt för bästa samanslagna resultat båda dagarna. Och Mia det heter anka varesig den är på land eller i vatten. hi hi hi. Ds


Bad Mys och Träning

När det var som varmast så köpte vi en liten pool till hundarna som de kunde ha att svalka sig i den höll ca 30 minuter innan Tessie hade lyckats att apportera proppen i botten plus en stor bit av själva botten...får kanske göra som Andreas sa köp en sån där hård annars håller den aldrig till våra tosingar.
Andreas tittar på Tessie från poolkanten


Ronja har hittat en ny favorit .....när hon bodde hos Gert och Jette så var det bara Wesley som gällde men nu har hon skiftat till Gert undras vad det kan bero på? han luktar kanske Wesley???? så här såg det i alla fall ut hos oss i fredags mest hela kvällen.
Världens kramigaste hund!


Vi har varit hos Susanne och Robban och hjälpt dem att klippa klorna på sin 9 veckors schäfer som bara är så gullig Saga är lite rädd för andra hundar när de skäller mm så vi tog in Tessie till henne och det var så kul att se för hon gjorde utfall mot Tessie som inte brydde sig alls på henne men som efter ett tag sa ifrån att nu räcker det och då blev hon lite spak den lilla men var snabbt igång igen men lite försiktigare.
När vi sen bytade hund och tog in Ronja så gjorde hon ingenting alls för mot Ronja där moppsar man sig inte alls det är så häftigt att se hur det går till i hundvärlden.
Saga gömmer sig mest vill inte vara med på bild.

Lite träning har vi hunnit med i helgen Johan och jag vi körde ut till Järavallen i går eftermiddag och vattenapporterade och det gick bara så skit bra Tessie fick både enkla dubbla och trippla markeringar både på land och på vatten och jag fick dummin i handen, fick oxå henne att stanna i vattnet och dirigerat henne till en dummi som hon inte hittade vi fick jobba rejält men det funkade då kunde jag packa ihop och åka hem för då var jag så nöjd.


Fullfart mot vattnet vi började med lite lek.


min matte kallade nog så det är bäst att jag rusar dit!


Ett cocker plask, hon tror att hon kan gå på vatten eller springa för hon har alltid bråttom


Tessies huvud syns långt ute detta är från vår dirigering.

Nu väntar vi på att Susanne Robban och Lilla Saga ska komma hem till oss och bekanta sig med vår trädgård och våra hundar här hemma hos oss vilken tur att våra hundar är vaccinerade så de kan umgås redan nu.
Hoppas att jag kan ta några bättre bilder i dag på Saga.

Träning!

I Tisdags så hade jag bestämt möte med Gert och Jette på Järavallen för lite vatten träning det gick inte alls så bra som det har gjort innan, Tessie tramsade mest och la ner dummin och skakade sig och sen lullade hon runt i vattnet och tyckte att det var mycket härligare än att jobba, efter ett tag så gick det dock bättre men inte alls i närheten av vad hon kan trist.
I går Onsdag så träffades vi på Järavallen igen och då var det trams i början tills hon hade fått bada lite sen var min Tessie tillbaka det var långa markeringar på vatten och hon simmade som bara den och simmade tillbaka och jag fick dummin i handen precis som det ska vara mest stolt över denna förmiddag var jag på den dummin Tessie simmade över hela sjön och hämtade och sen simmade hon ca halva tillbaka där gick hon upp och sprang tillbaka resten med dummin i munnen och utan att skaka då var det dags att packa ihop för bättre än så kunde det inte bli.
Tack Gert och Jette för en kanon träning jag är sååå nöjd.


Tessie på väg över sjön för att hämta  dummin, Gert och Jette står på andra sidan.

Eftermiddagen följdes av huvudvärk och trötthet syrran kom och fikade och vi satt ute i solen en stund och jag tänkte faktiskt ställa in kvällens träning för att huvudvärken inte ville släppa men så tänkte jag att vad gör det vi åker och gör vad vi kan och vill och sen kan vi åka hem och vilken tur det var att jag åkte iväg för hos Marie hade det flyttat in världens sötaste Plotthund 8 veckor och 1 dag i går så underbar den var och sen gick vår träning fantastiskt bra.
Vi började med att stå i ettt gömsle och det kastades en dummi ut bland en massa vettar som låg på marken hundarna skulle då utom ett staket innan de kunde hämta detta var inget problem alls Tessie skulle bara kolla in vettarna sen kom hon som ett skott sen provade vi dubbelmarkering på samma ställe med 2 svartfåglar och detta gick bara så skit bra jag var så nöjd redan där, sen gick vi ut på fältet och körde långa markeringar på linje och det gick också så himla bra det var 1 gång som Marie fick kasta om så att Tessie lyckades annars satt alltihopa där.

Vi flyttade längre bort och då hade Marie lagt ut en morkulla som störnig vid staketet och den hade hundarna en viss dragning till Tessie sprang förbi vände på näsan men sprang och tog i dummin hon var skickad på kom in snyggt och blev skickad på nästa utan problem fick sen som belöning hämta morkullan och den hade hon lite problem med hon ville kramas med den innan hon tog upp den men efter en tillsägelse så kom hon med den och lämnade snyggt i handen.
Kvällens roligaste sak var när Viggo skulle apportera morkullan han tog den i näbben och bar den så till Mia och vi skrattade gott åt honom det såg riktigt roligt ut typiskt att man inte har kameran med sig.

Jag hade under tiden vi markerade lagt ut 4 dummisar till linje tag som Tessie gick spikrakt ut på och det kändes så skönt.

Vilken tur att jag åkte i väg och tränade för denna dagen blev så himla bra, tack Mia Pia och Marie för en kanon kväll längtar redan till nästa vecka.

Vilken kväll!

När den ena spårkursen tog slut så ville en del att vi skulle träffas och gå spår när jag blivit färdig domare för att vi skulle kunna träffas och ha det mysigt en kväll innan det är kurs start igen och det gjorde vi i kväll det var Lena med Grappa, Ann med Arrissa Karin med Uno och Ida med Stina, Anders kom och var social med Oyoy de fick dra lott om vilka spår de skulle gå och Ida fick börja med sitt spår som låg i en väldigt viltrik del av skogen där var massor av gris spår och bök men det bekommer inte Stina någonting hon spårar på som aldrig förr men blir väldigt trött på 4.e sträckan och när hon hittar ett dynghål så lägger hon sig i det för att få svalka sen så spårade hon på igen och kom fram till klöven och lade sig ner i nästa dynghål igen och såg nästan ut som grisarna gör, ett JÄTTE STORT GRATTIS till Ida och Stina som i dag fick ett 1.a pris och blev SvCh ni var kanon duktiga.

Nästa på tur var Karin med Uno som började kanon men som sen spårade ur lite grann och tappade orken lite det var ju super varmt och spåren var mellan 20- 22 timmar gamla efter mycket jobbande så kom Uno till skottplatsen och här var det dagens höjdpunkt  för Uno som varit skotträdd gick det jätte bra och han kunde fortsätta spåra till slutet utan problem.
I dag fick de ett 2.a pris men jag vet att det går ännu bättre nästa gång jag har ju sett de i spåret innan.

Som nummer 3 var det Lena och Grappa de gick som på räls ett par ringningar annars klockrent på en raka så ringade plötsligt Grappa en liten ring för att kolla vad det var vid sidan om spåret där var en lega efter ett djur det är ganska häftigt att se när de gör en sådan grej för att en sekund senare gå tillbaka till spåret och fortsätta.
De fick idag ett 1.a pris.

Sist men inte minst var det Ann med Arrissa som varit  magsjuk i början av veckan och det märktes i dag hon spårade bitvis bra men det märktes tydligt att hon inte var som hon brukar hon gick av och åt gräs och kryssade något Arrissa inte brukar göra, sträcka 3 med återgången gick kanon det var klockrent och hon gick inte ens ut i återgången.
I dag fick de ett 2.a pris.

Ett stort GRATTIS till er alla det var jätte bra jobbat spåren var mellan 20-22 timmar och det var 30 grader varmt och inte en droppe regn har det kommit.

Vi avslutade med grillning och en massa prat och Lenas Torbjörn hade bakat en super god kaka han är en ängel.
När vi kom hem och hade tagit in våra saker satte jag mig i soffan och skrev protokoll Johan kom också och satte sig och satt efter en liten stund som vår dotter satt i dag efter sitt jobb med huvudet på sne och munnen öppen ur Johans kom det snarkningar vilket jag inte kan beskylla Sara för.

Nu ska jag gå och sova för efter att ha traskat alla de spåren två dagar på rad i denna värmen är jag ganska trött och jag måste ju vara utvilad i morgon när vi ska på Vild grisfest det stod så på inbjudan undras vad det betyder?!

RSS 2.0