Äntligen Äntligen!!!!

Nu är det på gång vår tillbyggnad, i morgon kommer det en cementbil med cement och på måndag så börjar de bygga...jippi som jag har längtat efter detta äntligen ett tv rum här nere.....bilder kommer efter hand som bygget fortlöper...................image67
Johan och hans Pappa murar sista lavet.....image66
25 kvm grund, rör till golvvärme är lagda, fotat från fönstret.................


Hundar!!!

Apportering i Dammen hos mamma och pappa....vilken tur att pappa har gjort en damm i trädgården som är alldeles lagom till en cocker att apportera i, vi börjar med ett bad det är det första alla hundarna gör när vi kommer hem till mina paranteser och öppnar bilen, vi behöver inte säga ett ljud det är bara full rulle mot dammen......................

image57Nu är det apportering.....
image59


Väldigt blöt cocker i full fart upp från dammen
image58Nu med dummin i munnen och med jätte bra avlämningar varje gång hon är jätte duktig..........
image61

Bad med Tessie det är underbart, grannen har klippt häcken så hon kan se när jag tränar hund hon tycker det ser så trevligt ut, vill även ha hjälp med sina 2 hundar en älg hund (jätte fin liknar en räv) och en setter som oftast bara skäller och är rädd för oss.
image64


Posering på trappan....Matte har tvingat oss att sitta still och det varar inte så länge!
image62Ungefär till nu!!! (kolla in stilen hon ser ju inte klok ut)

image63

Bäsingar hos mamma och pappa (jag vill oxå ha ett par får betande de är så mysiga) en är nappad för mamman dog när hon föddes, när hon var mindre så gick hon genom staketet kl 17 om inte pappa hunnit ut och gick till altanen och väntade och kallade för då var det dax för välling, mysigt med en sådan kompis.
image65


Albin 2 år

image47
Albin är mitt gudbarn, Johans systers son en mysig liten prick med ett glatt humör.......

Albin har fyllt 2 år och då var vi på flatmästerskap i Plönninge så det fick bli presenter i efterskott, Albin är tokig i Byggare Bob så det fick bli lite Byggare Bob böcker och en skiva  och en lastbil som påminner om Bob........

image48
Storasyster Matilda ville också vara med och öppna paket fast det inte var hennes tur att fylla år inu........


image49
Albin bjöd på hamburgare och pommes (han är duktig på att laga mat han) och alla åt med god aptit Johan oxå!

image50
Milla som också var med...stelnade plötsligt till HJÄLP det kom ett monster gående......bäst att


image51
smyga på det och kolla in vad det är för nått konstigt.....liknar en pekines eller nått men den låter ju jätte konstigt som våra katter där hemma, men vad liknar dem?????

image52
Det var ju Lilleman som var nyfiken på vad det var för gäster som fanns i huset...Lilleman är en Perser och ingen Pekines (fast han kunde vatt en pekines de är rätt lika)


image53
Albin diggar Ola Salo i The Ark...lite bling bling


image56
Nu var det dax för Albin att kissa och gå och lägga sig, och vi for hem till våra andra väntande djur.
Tack för en trevlig Lördag....Vi ses på Lördag igen när det är cirkus på gång, denna gången Matildas tur att följa med.

Hundkurs

På onsdagar går Johan på hundkurs med Milla på Hundplugget, jag brukar vara med och titta på och ibland har jag  Tessie med, förra gången hade jag kameran med mig och fotade en del som jag  tänkte visa här.

image41
Tonie och Theo (tonie är Hundplugget)


image42
Johan och Milla lyssnar intresserat på Anette när hon instruerar nästa övning


image43
Maskot Millas bror


image44
Johan Milla och Andreas


image45
Marie och Tonie har Teori som ni ser har vi alltid roligt!!


image46
Samling innan kursen börjar lite blandad kompott på hundar


Sara!!!!

Nu tycker min dotter att det är hennes tur att få vara med så här kommer hon, hon heter  Sara som ni vet och hon är 14 år i november och som vilken annan tonåring som helst lite upp och lite ner lite hit och lite dit...........

image35
Sara och Ewe

image36
Tönt Sara

image37
Andreas och Sara finklädda till bröllop marshallk och tärna

image38
Kim och Sara....har vatt kompisar sen de va 4 år

image39
Sara "yr " i mössan????

image40
Nathalie och Sara


STAKET!!!!!!!

I söndags träffades vi på Hundplugget vid 11 för att hägna in ca 5000 kvm tränings plan det var Jag Johan  Andreas Mia Marie och Tonie som infann oss för tjänstgöring,(låter bra)  vi började med en kvarts taktik snack (uppläggning av arbetet låter bättre) sen bar vi ut pålarna på ängen och vi mätte och spettade för glatta livet och Johan bankade ner pålarna med släggan för det var bara han som orkade svinga släggan så många gånger på rad...............Tonie klippte gräs för glatta livet så vi kunde sätta upp nätet, Mia och Jag slet med det och det blev jätte bra om jag får säga det själv........ Marie byggde grindar med hjälp av Andreas och organiserade jobbet, det var en härlig dag vi fick gjort ungefär hälften på 5 1/2 person och det är INTE dåligt, vid 16 tiden när vi var klara med  det så bjöd Marie och Tonie på Pizza vi satt och pratade och hade det mysigt, sen var det dax för lite hundträning för det kan man ju inte missa när tillfälle ges och nu inom hängnat område dessutom, vi tränade cockrarna i sök och använde wachtel som flög, det är jätte häftigt att se hur hundarna jobbar, sen bar det av hemåt, när vi kom hem så hade vi lite ork kvar så vi bar frigolit och armerings järn till vår utbyggnad och gjorde vid alla djurburar och sen gick vi in och röjde undan lite och jag for som en skållad råtta (Johans uttryck) med dammsugaren......sen var det duschen och natti natti......


image27
Marie kollar så stolparna står rakt..........


image28
Mia med släggan...ser farligt ut!


image29
Nu Dj..lar...undrar vem hon e förbannad på????


image30
Andreas och Johan spettar...... Tonie klipper gräset ( ny film på gång Tonie och gräsklippar massakern ha ha ha det var ju nästan kul)


image31
En nöjd och trött Marie


image32
Pigg igen efter pizzan.....nu är det cocker träning på gång....
image33
Millas första riktiga cocker träning

image34
Andreas med wachteln
Mormors kalas

Idag Lördag så var det dax igen för släkten att samlas för mormor B hade fyllt år, hon har den fula ovanan att fylla år på sommaren när ingen är hemma så vi firar alltid henne i september, vi fick inbakad fläskfilee brynta potatis grönsaker och sås mormor har den goda smaken att beställa mat från resturang Smedjan i Billesholm och det är fantastiskt gott, till efterrätt fick vi glass och frukt .
Den ända hund som fick följa med det var Milla för hon är för liten i nu att lämnas hemma så länge, fast hon fick mest sitta i bilen för en av mina kusinbarn var lite rädd förr henne och sen tyckte Milla att det var lite läskit med så många små barn, är inte van vid det, de låter konstigt och så var det en som gick efter hela tiden och det är inget kul..........
Det är alltid llika kul att träffas hos mormor det är inte så ofta vi kusiner träffas så det blir en massa tjatter om allt möjligt hus bilar motorcyklar barn och djur, tråkit nog är det bara vi som har djur av oss så de andra tycker nog att vi är lite konstiga som har en salig blandning av alla möjliga djur.

image24

Mormor B till vänster och moster MajLis till höger

image25

Andreas och Melker


image26

Cornelia den tokiga ungen!!!

Johans Spår grupp

I söndags var vi med Johan på hans spår träning, han är med i en eftersöks grupp som träffas varannan söndag och lägger spår fikar och har allmänt trevligt.
Magnus la ett öppenklass spår till mig som fick ligga ett par timmar innan det var dax att gå det........
Eftersom jag inte är så bra på att orientera mig i skogen så gick jag med Johan och la spår till Stig  han skulle ha ett dubbelt till båda sina hundar ett nybörjar och ett klurigt.
Sen gick vi ett spår till Magnus och hans Selma, efter det var det fika "time" och lite snack om allt som hänt på 14 dagar....när det var dax att gå mitt spår gick Magnus med mig när vi gick på vägen så började Magnus så här att jo det var här någonstanns som jag körde på rådjuret men jag vet inte exakt var, jag tog på spårselen och lät Tessie jobba i diket och jodå hon gick rakt på spårbörjan efter ett par meter sen var det bara att följa henne, i början fick jag hålla igen en del min hund har ju som bekant alltid bråttom jag upptäckte en ny sak med min hund eller rättaresagt Magnus berättade det för mig att jag kan se på svansen om hon är i spåret eller inte det har jag inte tänkt på innan men det var till hjälp under resten av spåret som gick Super bra!!!!!!Jag är Jätte nöjd, vi har inte spårat på väldigt länge också har vi ju anmält oss till ett öppenklass spår, väntar bara på att domaren ska ringa.

Efter en underbar dag i skogen var det dax att åka hem och hämta barn sen köra till mormor och morfar för att göra vid hjorten som sköts förra helgen, jag flådde den och det var jobbigt vill jag bara  tala om den var inte liten så det tog sin lilla tid, sen var dte fika där och sen bar det av hem i duschen sen i säng....inga problem med fritids sysselsättnigen här inte!!!

image20
Johan ska lägga spår till Stig.........ser rörigt ut!!!image21
Magnus ska bara reda ut selmas lina innan spåret!!!


image22
Nu bär det iväg......


image23
Nu var det klart!!!!! Det gick som en dans Selma är jätte duktig i spåret......


Markerings träning!

Igår var Jag och Cissi på järavallen och hade markeringsträning för Annika Hecktor, vi var 7 hundar med förare, vi började med att gå 3 på ett led och en tjej gick en bit fram och kastade dummisar som vi skulle skicka på, jag gick längst till höger så jag fick börja, jag tycker väl att det gick ganska bra, jag hade Tessie lös hela tiden och hon höll sig nära mig det var bara ett par ggr som hon tyckte att hon skulle utforska området själv men efter korrigering så höll hon sig på plats.
Efter en del markering på land så var det dax för vatten markering  och det är ju favoriten bland markeringarna  första fick jag INTE i handen hon bara fjantade runt i vattnet nästa gång var det lika dant och då höjde jag rösten och sa ifrån på skarpen(Annika sa till mig att säga ifrån, man är ju lite reserverad när det är nytt folk vet inte hur mycket man vågar ta i), sen var det andra bullar, när vi körde dubbelmarkering med Zorro i vattnet så gick det betydligt bättre då får jag dem i handen utan skak......
Efter vattnet var det markering upp på en stor kulle det gick inte så bra Tessie har lite svårt att springa från mig hon vill vara nära mest hela tiden...... så vi har en del att jobba på.
 
Eftersom vi var och tränade i går så hade vi bestämt ingen tränings grupps träning denna veckan MEN vi kan ju inte låta bli så vi ska träffas och träna vatten på torsdag mellan 14-16 i Hörby det är bara så kul!!!!!!

Nya Tider för Träningsgruppen!


Hej alla träningstokiga vänner!!!!
Nu är tiderna för hösten klara och lyder som följer.

                                                                                                        OBS!
September 18,30-20,30                                Vi tränar även i morgon torsdagen
                                                                                      den 13 kl 14-16!!!!!
                                                                            
Torsdagen den 20
Tisdagen den 25


Oktober 18,30-20,30

Tisdagen den 2
Söndagen den 7  (extra om vi vill)(spår träning med Frk för oss som är anmälda)
Torsdagen den 11
Tisdagen den 16
Söndagen den 21 (extra om vi vill)
Torsdagen den 25

November

Torsdagen den 1
(Finslipning inför helgen )


Söndagarnas tider bestämmer vi tillsammans.
Ser fram emot en fin (väder mässigt) och rolig höst!!!!

Figge och alla djuren!

Vårt nytillskott i vår voljär heter ju som bekant Figge Fasan och han är visst boss i buren han svassar runt där som om han ägde stället och våra små wachtlar de tittar undrande på honom och tänker nog att det var en stor en, han måste ha ätit för mycke så stor som han e........ I helgen ska vi bygga en större bur så att vi kan ha en eller ett par Fillippa fasan också så han får lite sällskap, Johan tycker att det är okej med fåglarna han har vant sig vid att ha en "tokig" fru........  vad han nu menar med det!!!
Jag tror faktiskt att Johan även snart lärt sig namnen på alla djur ( vi är lite tokiga men alla måste ju ha namn) våra wachtlar är döpta till Vivvi, Wilmer och viggo wachtel vi hade jätte kul när vi döpte dem, kanienerna heter stampe och blixten, stampe är en kanin som Andreas räddade livet på när den kom ut i Maries trädgård och alla hundarna rusade på den, han motade bort de stora hanhundarna och lyckades fånga stampe och bära honom i säkerhet, sen den dagen så är det Andreas, stampe är lite handikappad och har bara 3 ben (han fattas ett framben)men fungerar precis lika bra som alla andra kaniner.......Blixten kom till oss eftersom en av Saras kompisar skulle flytta från landet till stan och tyckte att det var synd att ha honom i en liten bur inomhus( Blixten är en Lejon kanin med en massa hår man vet inte vilket som är fram eller bak ibland)
I den nya buren ska även stampe och blixten bo så den får vara rejält stor (hela gaveln på huset tycker jag, vi är inte riktigt överens inu min man och jag).

image18
Figge Fasan...........The Boss!

image19
Blixten.......gissa fram och bak!!!

Ännu en vid RegnbågsBron

Idag när jag kom från jobbet så stod det en bil utanför vårt hus med en förtvivlad tjej på väg till vår dörr, när hon körde förbi vårt hus så sprang Busan precis över vägen och hon han inte bromsa, så det var en ledsen matte som plockade upp sin Busa från gatan och bar in henne i trädgården, som tur var så gick det fort och hon slapp lida, hon är nu begravd vid Zipper under Fläder buskarna............. Vi ses vid RegnbågsBron Busan


image20


Yes Yes Yes där satt den!!!!

Igår var vi i Hörby (jag Mia Cissi och Carina)och tränade, vi började med vatten apportering som vi haft lite problem med avlämningarna, MEN efter en stund och lite hetsande så fick jag dummin i handen utan att hon la den ifrån sig och skakade sig YES YES YES äntligen, 5-6 ggr fick jag den i handen, hon väntade tillochmed att skaka sig för hon tyckte att det var så kul att matte blev så glad, det är bara så underbart att allt börjar klaffa, även för Zorro trillade poletten ner och han lämnade av snyggt i handen....jag skulle kunna fortsatt apportera hela natten så lycklig var jag!!!Får nog fara till Hörby igen i helgen för att verkligen kolla att det har fastnat!!

Efter vattnet så gick vi ut på ängen och gjorde linjetag och det gick bra, sen blev matte lite ivrig och strulade till det lite så vi fick backa tillbaka ett par snäpp, sen gick det som på räls igen. GUD vad det var kul att träna igår......

Avslutning utomhus skytte!

Igår var det också avslutning på utomhus skyttet det har gått jätte bra för Andreas denna säsongen i går sköt han 178 poäng av 200 det var bara en som sköt bättre 179 och det var Erik som är 5 år äldre, Andreas var jätte nöjd med avslutningen, efter att alla skjutit klart var det dax för korvgrillning och lite efter snack. Nu är det uppehåll i 1 vecka sen drar inomhus säsongen igång.


Figge Fasan

I går kom Marie med Figge fasan till oss, det är en guldfasan som vi fått av Lisa han ska  bo hos Wacktlarna och kaninerna, så på fredag så ska vi köra iväg och köpa lite mer virke och bygga en ännu större fågel voljär för Figge behöver ju en tjej så småningom så han slipper va själv med wachtlar och kaniner.
Nu har vi verkligen Sibbarps Zoo till Johans glädje/förskräckelse !!!Han har lite blandade känslor för alla konstiga djur.

Sentimental....

Pengar kan köpa en fin hund
Men bara vänskap kan få
dens svans att vifta!


så sant som det var sagt.......................image18
Min älskade Tessie "Tosing"Regnbågens Bro

Någonstanns finns en bro mellan himlen och vår jord...
Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats,Regnbågens Bro.
Då ett djur som stått någon av oss särskilt nära  i livet, till sist dör,
 börjar de sin vandring till Regnbågens Bro.
Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner
där de kan springa och leka tillsammans.
Där finns gott om mat , vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.
Alla de djur som varit sjuka eller gamla,återfår sin hälsa och styrka.
De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och raska igen,
just sådana som vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.
Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden
efter någon särskilt utvald,någon de lämnat efter sig.
De springer alla omkring och leker
tills den dagen kommer då
en av dem hastigt stannar upp mitt i leken,
för att skåda bort i fjärran.....
Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva.
Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort
hans ben bär honom
allt snabbare och snabbare.....
DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om
varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt.
Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte, medan din varma hand åter
smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon,
som så länge saknats i ditt liv....
MEN som alltid funnits i ditt hjärta.
Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro........för att aldrig mer skiljas åt.


image19

Zipper 9 år
Vi ses igen!


WT 4 nov

Nu går det att anmäla sig till Wt 4 nov och det har jag gjort, det kan ju bara gå bättre än flattmästerskapet! 

CARINA jag hoppas verkligen att du kommer!!!!

Lördag Söndag&Måndag

Lördag!
Idag åker Elvis hem!!!!! Usch vad tråkigt, vi som har haft så kul i en hel vecka, nu får vi börja "terra" katten igen!

På kvällen så åkte vi till skogen på hjortjakt med hela bilen full av hundar och folk, det är alltid lika roligt att komma ut i skogen verkligen avkopplande.
Mitt pass ligger i Bokebacken, vilken tur jag hade som fick det, för där växte fullt av kantareller så innan jag satte mig till ro så plockade jag svamp.......det enda jag såg var 2 fåglar och ett par mygg....strax innan skymning small det och sen hördes pappa i radion det var han som skjutit en hjort som sprungit iväg, vi hämtade Ronja som fick spåra och det gick som en dans hon gick rakt på hjorten som sprungit in  i ett skogsparti och lagt sig, sen var det bara att ta tag och bära till bilen ( jag tog hunden och div annat så Johan fick slita) väl hemma hos mina föräldrar var det dax att passa hjorten, och de lite spydiga männen tyckte ska du inte prova Ingela?Jodå det kan jag väl göra och sagt och gjort så var det min första hjort jag passade och det gick utmärkt!
Den som tyckte att det var lite äckligt var Andreas han har aldrig sett mamma sådär!!!

Söndag!

Idag har vi varit i Svedala och köpt tävlingsgevär till Andreas, inomhus säsongen drar i gång om 2 veckor så det var lika bra att vara ute i god tid.
Vid 15 tiden var det dax att köra till Rogers hundskola för lite hundträning, vi ska ju försöka få lite hyffs på Elvis och kanske få lite bättre koll på Tessie, (Tessie:det gick bra idag men Matte tycker att det är jätte tråkigt att traggla på lydnads planen medan jag tycker det är jätte kul)
Det är mycket roligare med jakt träningen!!! Snart är det tisdag igen tack och lov då är vi på Bruks i Hörby  och tränar Jakt!
Nästa tisdag har Cissi och jag kommit med på markeringsträning nere vid Skurup (tror jag det var) ska bli kul att prova på det för någon annan instruktör. Hoppas att vi inte skämmer ut oss!!


Måndag!
Jobb igen! Tänk om man bara kunde vara hemma och träna hund varje dag, hade varit toppen!
Milla ligger under skrivbordet och suckar tungt, innan satt hon vid dörren och väntade på Ture, Ture är en   jackrussel som Louise på jobbet har med sig och han kommer in till oss så fort han har en chans....får se hur mycket vi får gjort idag då!!!


RSS 2.0