Till Er alla från oss alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!Till alla våra 2 och 4 benta vänner vill vi önska ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! Med hopp om ett ännu bättre 2008!
image183


image182

Ny inflyttad, lille Julafton, Julafton, Juldagen och Viltspår!

Ny inflyttad

När jag öppnade i tvättstugan och skulle ge katterna mat, så var där en katt för mycket vi har 2, och nu helt plötsligt var där 3, en JÄTTE stor mörkgrå hankatt  han är jätte fin och super kelen, han trivs visst hos oss för det verkar som han har flyttat in.
Om det är någon som saknar en sådan katt så får de höra av sig annars får han gärna stanna hos oss, han har fått namnet Oskar (Sara har döpt honom)
image170

image171
kolla in hugg tanden!!! Det är tur att han är snäll........Lille Julafton

Firade vi Jul hos Johans föräldrar med hans syster med familj, för på själva julafton skulle de va hos hans föräldrar i år.
Efter allt julfirande så var det dax för vårt årliga bingo spel UPPESITTAR kväll med Bingolotto eller vi låg kanske ner i soffan mest......

image172
Hur var det nu!? fick det vara hundar i den nya soffan? Hon ligger ju på filten så det räknas inte!

Julafton

Julafton firas alltid hemma hos oss med våra familjer, i år var vi dock bara 8 st då våra syskon skulle vara hos sina respektives familjer och fira jul, i år passade det mig ganska bra då jag har varit trött och inter riktigt orkat ta tag i allt som jag brukar , vi samlades kl 17 och drack glögg sen äts det julmat i långa banor innan sen Tomten kom, för även i år hade vi varit snälla.
Andreas fick en ny cykel UTAN fotbroms, tur för honom att vi redan köpt den innan han cyklade och välte och bröt lillefingern annars hade det nog inte blivit någon på ett tag.

image173
Tomten börjar paket utdelningen


image174
En jätte paket undrar vem som varit så snäll iår?


image175
Kerstin är jätte glad fick första paketen............(Jippi jag lurade honom i år igen!!!!)


image176
Andreas med sin Cykel (han fick nycklarna till cykeln i en paket och fattade ingenting sen fick han gå en runda och titta vad det var som de kunde passa till och han blev jätte lycklig när han såg vad det var)image177
Avkoppling i det nya Tv rummet.

Juldagen

Juldagen var det dax att packa in sig i bilen igen och åka hem till mina föräldrar för att fira jul med min syster och hennes man, i år var det bestämt att vi skulle ha paket leken så det var köpt 4 paketer för 50 kronor som vi skulle spela om senare på kvällen.
 Mamma har förstått det här med julmat efter Julafton är man trött på det så hos henne fick vi Broiler med sås och potatis och diverse andra tilltugg och det smaka som vanligt ljuvligt!

image178


image179

image180
Syrran och Andreas spelar stöt spelet och det syns på minen vem som får stöten denna gången.

VILTSPÅR!

Inte ens vid Jul kan man ta det lugnt och vila (de ordet har jag hört förut undras vad det betyder)
Mia och jag träffades den 27 kl 10,00 hos KarlAxel för att gå årets sista viltspår för min del iallafall!!! Jag började då jag har otåligast hund, jag var nervös som bara den för det är ju ett tag sedan jag gick spår med henne själv Johan har gått 2 med henne när jag inte har kunnat så nu var det upp till bevis! och visst gick det kanon bra vi fick en 1.a till, samma sak för Mia och Viggo en klock ren ETTA!!!! Vad det är kul att spåra när det går så bra.
Grattis Mia till ännu en etta bland de många andra!


GOD JUL


God Jul
och
Gott Nytt År
Alla vänner
Önskar
Ingela med hela familjen

image169

Gips och Skolavslutning

Gips
I Måndags så kom Andreas hem frånn en kompis 15,45 helt oväntat, han hade cyklat på Tobias cykel som inte har några fotbromsar ( och det är inte Andreas van vid) och slagit en vurpa över cykeln och landat på fingrarna, lillefingern var defenitivt inte någon lillefinger just då, utan svullen och på väg att bli blå svart som om den var rejält stukad så det var bara att packa in sig i bilen och köra till Lund till ortoped akuten och sitta där och vänta efter ett par timmar så kom vi in tilll läkaren som skrev remiss till röntgen och efter röntgen var det att sitta ner igen och vänta efter det kom ortopedläkaren och tittade och meddelade att vi skulle gå in i Gips rummet där en sköterska skulle gipsa den tjocka lillefingern gissa om vi blev snopna vi som trott att man på sin höjd fick en skena som höll fingern stilla men Andreas blev gipsad från fingrarna och ända ner till armbågen och ska gå så hela julen och in på det nya året så någon cykling lär det inte bli på ett tag.

Skolavslutning
I onsdags så var det så dax igen ännu en termin har lidit mot sitt slut det är inte klokt vad tiden den går, som alla andra avslutningar så tågar skolan på led till kyrkan där det sjungs och läses verser det är tur att Marieskolan håller på traditioner och går till kyrkan för det blir högtidligt på något sätt, efter kyrkan samlas klasserna på kyrkbacken för att ge Fröken presenter (om hon har varit snäll) och massor av kramar, för det är just vad Maria hon får hon är världens goaste fröken och är värd alla kramar som finns.
God Jul Maria både vi vuxna och barnen ser fram emot en ny termin.

image163
Skolan kommer tågande på led till kyrkan


image164
Tokiga kill gänget


image165
Lyssnar och längtar i kyrkan


image166
Sång av Andreas klass 3-4 a


image167
På led till kramkalaset


image168
Andreas och Fröken Maria


Göteborg med Universeum och Lisebergs Julmarknad

Dag 1
I fredags packade vi in oss i bilen och hämtade Saras kompis Kim kl 9 sen var det raka spåret till första stoppet Kungsbacka och Freeport outlet shopping, hade hört av så många att där skulle finnas jätte mycket och det gjorde det oxå, vi köpte en del Björn Borg underkläder, Nike skor  till Sara, jackor och  tränings byxor till Johan och mig, en del annat tingel tangel som Johan kallar det fanns det också sådant som är kul att ha och som man inte kan låta bli att köpa.
Efter ett par timmar där så körde vi vidare till hotellet (hade bokat hotell kärralund) väl framme så checkade vi in sen tog vi spårvagnen in till Liseberg för att gå på Universeum, det var HÄFTIGT vill jag lova hade ingen aning om vad det skulle finnas innan för de dörrarna och givetvis så låg kamran kvar på hotellet har fotat med mobilen, nu ska jag bara komma på hur jag föröver de in i datan så jag kan lägga in de här, första våningen vi kom till var vattnets väg genom sverige där såg man hela alltet, växter vatten fiskar och allt som hör det till, andra våningen var regnskogen JÄTTE HÄFTIGT det första vi såg när vi kom in i den fuktiga värmen var en liten kolibri som satt och tittade på oss sen var där en massa fjärilar som var super stora massor av växter apor mm mm
Nästa våning var expriment av alla de slag som man fick testa, sen var där en ljud avdelning där man kunde spela in en massa olika saker och sen spela upp utanför,.
Jag har säkert glömt en del för det var så stort, efter ca 3 timmar där så ringde min syster och sa att nu hade de anlänt till hotellet med mamma och pappa så det var bara att hämta jackorna och ta spårvagnen till hotellet och hämta dem och sen strosa på avenyn resten av kvällen det tråkiga denna första kväll var att det regnade hela tiden, efter ett par timmar på stan så åkte vi tillbaka och tittade på slutet på idol finalen och drack varm choklad (de vuxna drack inte bara choklad) på hotellet.

Dag 2
Vi hade bestämt träff i matsalen kl 9 för frukost och givetvis var vi 5 sist, Sara och Kim kom i pyjamas och vi andra hade tagit på ett par jogging byxor och hade inte duschat, för att äta för det gör vi ju hemma och brukar även göra så när vi är på hotell de andra hade varit uppe tidigare för de var ny duschade och klädda och såg jätte pigga ut, vilken tur vi hade för nu kunde ju vi använda deras duschar så det gick fortare att bli klara, man måste vara smart!
Kl 11 checkade vi ut och tog spårvagnen in till avenyn för att shoppa en timme innan Liseberg öppnade och gissa om vi hade tur med vädret kallt och klart HELA dagen inte en droppe regn på hela dagen, här kommer lite bilder från dagen.

image147
I väntan på spårvagn 5

image148
Mamma och syrran har jätte kul(undrar om de inte åkt spårvagn någon gång)

image150
Tomteparaden kom på Avenyn på moped HÄFTIGT!
image151
Lisebergs kaninen mötte oss när vi kom in..................

image152
Andreas och Kim i berg och dal banan Andreas har röd mönstrad mössa på sig sitter i 4.e vagnen bakifrån

image153
Alla 3 i lila bilen längst ner i bild!

image154
Pappa och Niklas

image155
Joe Laberos julgran!!!

image156
Tomte grottan

image157
Ännu fler tomtar

image158
Kim och Sara med sina vinster !!!! somliga har tur jag fick nöja mig med en lagom stor paket med Bilar bättre än ingenting.....

image159
Jul stämning... behövs inte fler ord!

image160
Bara en fin bild, mysigt med alla lampor

image162
Skridsko föreställning


Efter en heldag på Liseberg så tog vi spårvagnen till hotellet och hämtade bilen och körde hemåt, på vägen så stannade vi till hos Mia i Arkelstorp och hämtade Ronja för hon hade varit där och haft det mysigt med Mia och Viggo JÄTTE TACK  Mia för att du ställer upp och passar Ronja till oss även JÄTTE TACK  till Marie och Tonie för att ni passa  Tosingarna till oss igen.

Modevisning!

I torsdags var det dax för höstens modevisning på popcorn i Eslöv med Andreas klass, de är som vanligt väldigt duktiga och rutinerade, vid det här laget har de hunnit gå mannekäng ett flertal gånger och vet precis hur det ska gå till, när de går mannekäng så har vi lotteri, försäljning av kaffe och kaka mm för att samla in pengar till en klassresa denna gången blev det ett plus i kassan på ca 3800 på 2 timmar.
image141
4 tuffa grabbar bakerst Mattias från vänster Erik Andreas Lukas


image142
en överblick över kaoset innan visningen börjarimage143
Lukas och Andreas visar sina första plagg


image144
Plagg nummer två


image145
Linn i trappan och Matilda H nedanför


image146
Alla Mannekängerna samlade efter sista plaggen är visade.


Det går framåt!

Nu har Fru Nilsson slagit näven i bordet för nu får de minnsan ta och bli färdiga hos oss....jag brukar få som jag vill när jag ilsknar till och det gjorde jag igår, så efter rörmockaren åkt hem vid 18 tiden kom det 4 stycken och började gjuta trappsteget sen sattes det panel i taket och målades, Johan körde till Torp och köpte kebabtallrikar sen jobbades  det vidare så nu är det en bra bit på vägen, jag hade satt deadline till torsdag kväll och det kommer säkert att vara färdiga innan, i natt jobbades det till klockan var halv 12 för då tog klippsen till panelen slut sen var de här igen i morse klockan 7 väldigt trevliga killar synd bara att de inte förstår så mycket svenska. Här kommer lite bilder på tillbygget

image138
Igår kväll vid 20 tiden innan kebaben.........


image139
I dag kl 13 när jag kom hem en vägg helt klar, golvet har de börjat lägga.

image140
Taket ska målas vitt men det blir inte förrens till sommaren nu har vi rotat färdigt för en tid.

2 ÅR

Idag är det 2 år sedan Julkullen hos Marie och  Tonie såg dagens ljus, jag kommer fortfarande ihåg när Johan ringde mig på jobb och sa att Marie hade ringt och det fanns en valp till oss, bara vi träffades först för att se om tycke uppstod och det gjorde det så till den milda grad att de aldrig blir av med oss.

Tack Marie och Tonie för att ni finns och  för att ni står ut med alla oss tokiga valp köpare.

Grattis på födelsedagen alla Julkulls valparna
önskar Syrran
MeitasTessie Tomtebloss

Allt är inslaget!!!


Allt är redan inslaget!!!!!!!!!!Eller det var inte så här det skulle vara???Till vänster i bild skymtas en stackars ensam julstjärna (det enda juliga i detta rummet)i fönstret inte ens gardiner finns där..............

image135Vårt tv rum, möblerna kommer i morgon, det har arbetats frenetiskt hela helgen, nu är Johan hemma igen och har kört ner till sin pappa för att hämta en såg så vi kan börja såga panel som ska upp i taket i morgon, klockan är nu 20,00 och vi har några timmars jobb framför oss, härligt med hus!!eller nått.........
image136


image137

3 veckor och 1 dag kvar...nu närmar det sig!

Givetvis menar jag JULAFTON, 3 veckor kvar och vi bor i ett kaos....men det löser sig nog....hoppas jag, Johan har varit borta hela helgen och här har jag gått med byggare,  hundar och barn hela helgen och bara städat till ingen nytta det är lika skitigt igen efter en timme, allt dammet som far runder i huset, nu har vi julfint i delar av huset bara, resten står ouppackat på ovanvåningen.

image134
Alla snälla barn får julklappar! Nu smyger tomten och nissarna utanför fönsterna...........

RSS 2.0