GOD JUL


Min present.

Tack Johan Sara och Andreas!

Precis vad jag behövde och ville ha en ROSA start pistol på min födelsedag.
Nu får jag sätta fart och bli klar med min domare utbildning så jag kan använda den när alla papper är klara.
 Visst är den fin!?


Pepparkaks hus

har vi byggt i veckan, Andreas har varit hemma från skolan hela veckan för förkylning och astma så vi har haft lite tid att pimsa med allt möjligt. Hans och Greta finns oxå med, de fick jag när jag var liten och de hänger med varje jul.


 

Semester mitt i veckan

JAKT

I går gick jag upp tidigare än jag gör när jag ska till jobbet är man inte klok? NÄäää det är man inte men vad gör man inte när det är så roligt att åka och jaga en heldag med Jägarförbundet.
Vi skulle samlas kl 8,30 i Vitemölla som ligger på Österlen alltså lite mer än en timmes bilfärd för mig så bara att vara ute i god tid, väl där står Henrik på parkeringen och vinkar på mig kändes tryggt eftersom Mia fått förhinder och inte kunde komma så jag var ensam tjej bland en 10-12 killar gör inget men det har ju alltid varit Mia och jag som åkt i väg och nästan alltid bara varit vi 2 tjejer så det kändes lite konstigt, nåväl det gick hur bra som helst men jag hoppas ju att Mia kan vara med nästa gång?!
När vi gått igenom alla regler och bestämmelser gav vi oss ut på första såten och Henrik jag och Robban fick köra i väg en bit för att komma till våra pass när vi gick ut i skogen så sprang 2 rådjur i från oss och nu visste vi ju att det fanns djur här och att de förmodligen skulle hamna framför drevet men drevet kom och inga djur, var hade de blivit av????
Efter ett tag tittar jag  bort mot Henrik och ser att han står öga mot öga med ett kid med ca 4 meter emellan Henrik kan inte göra ett dugg utan bara står still och rätt som det är kommer nog kidet på att det är ju något konstigt som står i skogen och det ger sig iväg utom skotthåll....synd Henrik för det såg häftigt ut att ha en sådan närhet med djuren.

Efter såt 2 som är lika tom på djur så är det dax för fika med grillning och snack runt brasan det är mysigt, sen är det tänkt att ta dagens sísta såt vi ger oss ut och jag blir placerad vid en viltstig och har turen att  ha ett rådjur som kommer rakt emot mig tyvärr eller tur för den så viker den av precis innan jag har den i skotthåll och jag kan ta ner bössan igen jag kan följa de andra som oxå lägger upp bössorna men har för långt håll, så den får springa , efter detta tycker jaktledningen att vi ska ta såt 1 en gång till och det gör vi ingen åker hem utan alla vill vara med en runda till och här hinner vi inte ut förrens det börjar smälla både till höger och vänster en kille försöker träffa en hare men den springer för fort så den missar han och vi kom fram till att han stod för de flesta skotten på denna såten här hade dock både Jesper och Henrik tur Jesper sköt ett rådjur IGEN han sköt ett när vi var på en annan jakt oxå Henrik sköt en hare så sammanlagt på en hel dag blev det skjutet 1 rådjur och 2 harar men KUL det hade vi  och en väldigt trevlig dag på österlen.


Julmarknad....

var det i Söndags i Marieholm, Saras dans grupp Twelve Feet hade uppträde med dans och ett par julsånger och det gick riktigt bra.


Elvis is in the building!

Sara svimmade


Sara och Emelie sjöng


Alla 12 fötterna på en gång

Jul Dans!

Om ni undrar varför vi inte synts till på länge så är det för att vi tränat på vår nya juldans. Kolla in länken om ni vågar....................


http://elfyourself.jibjab.com/view/2c04rxCu8N5AbHgXX0bD

Världens Bästa Tessie fyller 3 år i dag.


Spårkurs

Söndag var det lite sovmorgon klockan ringde 9,30 dags att gå upp och packa ner saker till spårkursen göra fika och packa till kvällens julkonsert.
Vi mötte våra trevliga deltagare på Järavallen vid 12,30 och började lägga spår, en del har kommit lite längre än andra och lägger lite längre spår med lite olika svårigheter mm när det var gjort hade vi en stunds hund prat och lite snack om spåren och lite allmänt trevligt prat innan det var dags att ge sig ut i spåren igår gick jag med Ida och hennes lilla labbe tjej Stina som snabbt har lärt sig spåra och visat sig vara riktigt duktig på de tyvärr så låg kameran i bilen just då så det blev inga bilder från deras spår men när jag skulle gå med Mia och hennes Bullmastiff så åkte kameran med och det blev några kort i går var masse inte riktigt på spår humör han försökte mest gena för att komma till klöven så fort det bara gick men det hjälpte inte för Mia hon stannade och masse fick snällt sätta näsan i backen för att komma till slutet.


Masse på väg till spår starten


Masse och Mia i spåret


Linn och Markus dök upp vid 14,30 för att testa Lira på ett anlagsspår som Johan lagt innan på dagen och de hade världens sötaste lilla cocker med sig Flora som är Markus hund hon var så pytteliten och söt så det var inte klokt.
Hur spåret gick det förtäljer inte historien det får Johan och Linn berätta om för när de gick spår så begav jag mig till Billesholm till mamma för att göra mig iordning för att gå på julkonsert i Helsingborg det var julkonsert med Eddie Oliva och systrarna Freij med Luciatåg och då tänker man att det blir säkert en sådan där mysig julkonsert med riktig julstämning men nejdå det blir det inte det blir alla andra konstiga julvisor och luciasånger som man aldrig har hört och sen en massa opera tjafs alltså ingen riktig julstämning fasen vad tradigt.
 


Vilken helg!

Fredag kväll tillbringades framför tv,n med godmat efter julstöket,  i säng någorlunda i tid för att åka och jaga på Trollenäs slott på Lördagen.
Lördagen var det samling på gården kl 10,30 för vidare färd ut på markerna där vi skulle driva, vi började med ett granparti jag fick passet längst ut till vänster och hade fått höra att det fanns gris här också så man stod ju på spänn rätt som det är så låter det jätte mycket i skogen och ut kommer en FASAN gissa om man inte var beredd på det hur kan en liten pytte fasan låta som en hel elefent? det var det ända djur som kom till mig på denna såten förutom ett par harar som hoppade skrämt förbi, Anders hade däremot turen att skjuta en räv som det visade sig hade början till skabb så det var ju för väl för det är plågsamt när det sätter in.
Innan såt nr 2 hämtade vi upp Jörgen som inte kommit ur sängen =) i tid och körde ut till samma ställe vi varit med innan och stötte med Milla i salix första djuret som kommer är ett stort rådjur Milla blir nog lika snopen som rådjuret för det brukar ju bara vara harar och fasaner där inne nästa djur är en fasan sen en hare som Jörgen får korn på och skjuter och rammar ett bakben den fortsätter springa  och kommer till mig och jag får skjuta min hare nr 3 tack för den Jörgen =).
Tessie apporterar haren och det känns skit bra att ha henne med.
När vi sen förflyttar oss så sätts milla i bilen och vi driver med en wachtel som driver ut först 1 rådjur som kommer så perfekt till Johan jag står så jag ser hur han lägger an och skjuter faktiskt ganska häftigt att stå och se det på håll djuret trillar meddetsamma och jakten fortsätter det tar bara ca 5-10 minuter sen kommer hunden med nästa rådjur till gissa vem????? jo JOHAN nu låter jag ju lite annorlunda mot förra gången för nu står jag bara och säger nej nej nej inte igen och Anders står en bit bort och bara skrattar åt mig, ni kan ju tänka er hur det är att umgås med Johan en hel kväll efter detta gissa om jag fick höra det många ggr?! han gick omkring med ett fånigt flin hela lördagen (hade ju jag också gjort men det säger jag ju inte).
Denna såten resulterade också i att en stor sugga kom ut från uppväxt vad det nu var för något och Rasmus hojtade att det fanns smågrisar också, efter en stund skjuter Rasmus en årsgris och 3 till kommer farande förbi Johan och Jörgen, Jörgen skjuter men grisen fortsätter och efter ett kontroll sök med Tessie hon markerar inte för varken blod eller skada då ser vi grisen springa iväg på en åker. 
När Johan stod med ryggen till så kom det ett rådjur till förbi honom pust vilken tur att han inte såg det för annars hade jag inte åkt hem alls den dagen.
Efter detta var det dags att åka och ta en fika vi var ganska blöta men kul det hade vi haft efter kaffe och lite fika så var det dags för sträckjakt på and.
 Väl ute igen så ställdes vi ut runt en damm och så var det bara att vänta på att ankorna skulle komma in för kvällen ett par stycken kom och Jörgen sköt en halv miss på en och den flög i väg en 150 meter ca sen landade den jag gick dit med Tessie och när vi närmade oss så började den springa och då tar min killer sats och bara susar fram och tar ankan och kommer med den till mig hon håller kvar fast ankan den inte vill ge sig och  vi går till Anders som får avliva den, det häftiga är att Tessie håller kvar när jag säger det även om djuret inte är dött.
Sen kommer det in ett par änder till och Jörgen får skjutit en and till och Johan får skjutit 2 på rad Tessie hämtar in dem utan problem fast det är mörkt och regnigt, vad jag är stolt över min tosing!

Väl hemma vid 18 tiden med 2 hundar som behöver i duschen och en väldigt blöt utrustning så är det bara att ta och sätta fart och få undan allt innan vi slutligen landar på soffan framför tv,n  med KÖBEMAD är klockan 19,30 sååå skönt man är så nöjd efter en sådan här heldag, Johan somnar på soffan och vi andra titar på tv när telefonen ringer 21,45 och man undrar ju vem ringer vid denna tiden båda barnen var ju hemma, jodå det var polisen ett påkört rådjur på "vår " vägsträcka bara att ta fram torra kläder bössa och hund och packa ut i bilen och ge sig ut på eftersök det var ett dött rådjur som gått iväg en ca 50 meter så det gick ju fort att hitta sen var det hem igen och försöka sova men då var man ju så pigg att man inte kunde sova så det blev mama mia på film med barnen som nu förökat sig från 2 till 4 ?! allt konstig händer i vårt hus och på de mest konstiga tider. Klockan den blev halv 3 innan vi kom i säng och det kom ju en dag efter också då det var spårkurs på järavallen med våra kursare men det berättar vi om en annan gång.


Tessie väntar på att få hämta något.


kanske min hare.


jakt kamraterna

RSS 2.0