Wt med Mia i Kalmar

I fredags så packade vi in oss i Mias bil med husvagn och for till Kalmar för Wt, det blev en händelse rik helg med massor av skratt, på vägen upp  stannade vi i Påryd och handlade glass och gissa om vi dreglade när vi skulle betala för där bakom disken står världens pudding!! Mia skulle ha kaffe och jag ville ha take away oboy men det hade de inte då erbjuder killen en oboy ned konjak  det kunde jag få men inte där..........hur kan man sätta en sådan pudding på en mack i Påryd ingen jäkel känner ju till att det finns?!
Efter ett par timmars åkande till så var vi framme och loggade in (som Mia så flera gånger när vi skulle checka in) på Rafshagsuddens Camping (Mias camping hette visst något annat) när vi loggade in så var platsen bokad av mig Ingela Nilsson men camping kortet skrevs på Maria Nilsson gissa deras slutsats! jodå det märktes att de trodde att vi var gifta vi skrattade gott åt de när vi gick där ifrån för att parkera husvagnen på plats 118 just då ringde Johan för att kolla så vi vims major hade kommit fram som vi skulle ( vi hade ju gjort en tabbe innan och fått köra och vända 2ggr för att vi missade avfarten Gpsen var inte uppdaterad på att det  var en ny väg och den gamla var borttagen redan här garvade vi)  och när jag är i telefon så springer Mia runt på platsen för att visa hur hon ska köra för att vi ska få dörren på rätt håll ner mot vattnet med fin fin utsikt Mia tror att hon har dörren på husvagnen på förarsidan och gissa om jag verkligen ligger ner och tjuter av skratt när hon har parkerat husvagnen med dörren rakt mot träden i stället för vattnet och hon kommer av och frågar vad är det du skrattar åt?!
Vi låter husvagnen stå kvar som den blev parkerad först och det går precis lika bra att sova på det hållet, när vi vevat ner stödben och kopplat el mm så rastar vi hundar och ger oss av till Kalmar för att äta lite gott och GOTT det var det verkligen vi åt Grill Mix på Stekhuset vid hamnen i Kalmar såååååå underbart gott Rekomenderas verkligen om ni kommer till Kalmar efter maten tog vi en tur med hundarna i Kalmar innan vi sen körde en runda och tittade på slottet och Salvestaden, när vi kom tillbaka till campingen så var det dax attt krypa till kojs efter ett glas Amarula SUPER GOTT! Vi låg  och läste och pratade men mest av allt tror jag att vi garvade så husvagnen den hoppade, Mia ville lligga på höger sida i husvagnen och mig kvittar det var jag  sover det var bara det att hemma sover jag på höger sida och min hund ganska nära mig och nu blir det Mia som får ångra sig att hon ligger där för Viggo har parkerat sig på hennes högra sida och Tessie i mellan oss ganska nära Mia för så brukar hon ju ligga (synd att man inte har spelat in detta för det kunde blivit en rolig komedi) Jag tror att Mia sov ganska gott ialla fall jag gjorde det fram till klockan ringde 7 då var det rastning av hundar och dusch som gällde och hämta nybakade frallor i receptionen föär att avnjuta en mysig frukost i lugn och ro i husvagnen innan vi for i väg till samllingsplatsen för Wt-t det tog 2,5 minut att köra från campingen Suveränt!
Vi var nog lika nervösa båda när vi fått startordningen och gav oss ut  på första stationen på vars ett håll jag började på

Markerings stationen 12p
 Tessie var taggad som vanligt och har fortfarande svårt att gå fot ordentligt (men det blir bättre hela tiden) detta var en ganska enkel markering, sätt hunden i rätt riktning, det slängs en markering utanför en stig i högt gräs vänta på tillåtelse att skicka hunden, det går bra MEN min hund går av stigen för tidigt och gör om markeringen till ett litet sök hittar dummisen och kommer in med den sätter sig fot och lämnar av YES YES YES det sitter även när vi är ute på tävling så skönt.

Vatten apportering 0p
Detta var en svår station för nkl (hörde aven andra kommentera det) simma över vatten och upp på en ö omringad av vass  med högt gräs på det var slängt en markering vid en björk som skulle hämtas in och sen tillbaka, Tessie hittade ingen dummi och kom in från  vänster sida, jag såg inte om hon hade dummin eller inte förrens det var för sent för då kunde jag försökt att stoppa henne och skickat henne på ut men när hon kommmit in en gång så fick man inte skicka om Trist för vatten det älskar hon ju.

Markering/Dirigering 12p
Denna station såg enkel ut MEN det var den inte, man skulle gå fot ca 15 meter sätta hunden där själv gå ut och lägga en dummi till vänster gå tillbaka få en markering raktfram i det höga gräset  (de måste ha någon kärlek till högt gräs de där Kalmarborna) och denna markering i det höga gräset var inte lätt Tessie for rakt ut till den först med hittar inte den och börjar söka springer fram och tillbaka och vänder upp mot dummin jag  lagt ut där får jag stopp på henne och skickar henne med komando  på den första igen som hon då hittar och kommer in och sätter sig fot och lämnar av snyggt i handen sen vänder vi upp mot den andra dummin som hon spikar såååå snyggt, domarens kommentar var varför kunde hon inte göra lika dant med den första? jag säg de den som  vet......

Markering i Skog 10p
Enkel markering i Högt gräs i skog, gå fot (går bättre här än på de andra stationerna nu har hon taggat ner lite grann)fram tilll en pinne stanna där, det skjuts ett skott och en dummi kastas vänta ca 3 sekunder innan man skickar jag skickar Tessie som far rakt mot den men viker av innan och gör även om denna station till ett sök (gissa om min hund är en SÖK hund? har hört det några ggr av Marie och jag litar helt på henne) efter lite letande så hittar hon även denna dummin och kommer in och lämnar snyggt i handen precis som de andra.

Walk up 11p 
Detta var helt nytt för mig har aldrig gått walk up innan, jag kom i par med en tjej med en hanhund som hette Emil (den stackaren gjorde verkligen skäl för sitt namn fick vi höra) det gick så där för nu var Tessie igen och ville vara först det blev vår tur att apportera först och skönt var det men även här en markering i Högt gräs som hon gjorde om till ett sök (måste träna markeringar lååååånga sådana) när hon hittat dummin så kom hon in och satte sig fint, vi fick backa och vara passiva medan Emil fick jobba Tessie hade lite svårt att sitta stilla nu hon ville så gärna hjälpa till ett stort plus var dock att hon var TYST hon glömmer liksom bort att pipa när det verkligen gäller Sköööönt.



Det var ett mycket trevligt arrangerat Wt  och vi träffade som Mia skrivit en massa trevliga människor bla paret där jag gjorde bort mig och svarade på frågan Vad har ni för hundar? svarade Flattar när de menade vilken klass vi skrattade gott och kom även fram till att frågan var ganska korkat ställd men det gjorde inget för nu har vi något att garva åt ett tag framåt.......eller hur Mia!

Nu är det hårdträning inför Karlskrona fotgående och låååånga markeringar som gäller och förhoppningsvis så ska vi klara nollan nästa gång.

Tack Mia för en super trevlig helg nu längtar vi tills vi packar in oss i ekipaget igen och far till Karlskrona för nya upptåg!








Nervös Mia!



Glad Mia efter en kanon station



Rastning på fredag kvällen





Vad är det för en Lilja?

Fick denna underbart vackra lilja av vänner som hälsade på är det någon som vet hur man sköter den och vad det är för en lilja?
Tacksam för all hjälp.









Elevtjänstgöring!

till Viltspårdomare har jag börjat med nu, första hunden som skulle studeras och dömas var en Labbe med namnet Fanny, jag kände så väl igen mig själv i föraren inte bara namnet då (hon heter också Ingela) jag var lika nervös när jag gick mitt anlagsprov och trodde att det var kört när jag trodde hunden gick fel men det var helt rätt.
Det gick jättebra för Ingela och Fanny  som klarade provet som en dans, mitt omdöme från Ingvar var mycket väl godkännt känns ju skönt inför resterande 8 hundarna som ska studeras i Elevtjänstgörings delen.
 


Ingela och Fanny efter godkännt anlagsspår.

Glad Midsommar



GLAD MIDSOMMAR
önskar vi alla våra vänner!


Tävlingar och roligheter 2008

I förra vecka kom apportören och efter att ha lusläst den och skrivit ner en del tävlingar så kommer året att se ut ungefär som följer med viss ändring pga löp


Juni

28 Wt i Kalmar  (Tessie och Viggo är anmälda)

Juli

19 Wt i Karlskrona (Tessie är anmäld, Viggo ska också vara med hoppas på fler Meitas hundar)
20 Eftersöks mästerskap  (Johan och jag är anmälda med vilken hund är ej bestämt i nu)

Augusti

9 Vattenprov  (Milla  är anmäld)
16 ordinarie viltspårprov ssrk (Tessie är anmäld)
23-24 Jaktprov Höglandet (smålandsavdelningen)
30 inoficiellt jaktprov med dummies (sektion halland syd)

September

6-7 Jaktprov Lärkesholm (Tessie är anmäld)
27-28 retriever mästerskap (gävleborgsavd)
27-28 Jaktprov Växjö

Oktober

4-5 Wt i Stättared (västra avd)
4-5 Jaktprov Karlskrona
11-12 Wt och Utställning på Bornholm  (Tessie och Viggo ska vara med)

Hoppas att det är många som följer med på alla dessa super roliga sakerna!!!!!!  Så var det med den semestern den tillbringar vi på resande fot med hundarna och har roligt.

Pizza kväll, Eftersök och Skolavslutning

I går Onsdag så skulle vi sätta sprätt på de sista pengarna i Andreas klass så fröken hade bjudit in till Pizzakväll 18 familjepizzor gick det nästa åt till ALLLA barn och föräldrar (1 barn var på semester annars var alla där) som kommit för att dels ta farväl av Maria och dels för att en sista gång vara tillsammans alla för sen splittras klassen.

Maria hade satt ihop ett bildspel från året som gått och det var jättekul (fast man var med på piniga bilder från lägret) som vi tittade på och när det var slut passade jag på att lämna ut dvd filmerna som jag gjort till alla från lägret, det var mycket uppskattat av alla barnen och nästan alla vuxna utom de som var med och sjöng i Live Karaoken, jag kunde tjänat en slant där, en pappa erbjöd 1000 kr om jag klippte bort honom men det kunde han glömma och en mamma vet var min brevlåda bor ha ha ha ha de är för underbara.

När vi skulle drick kaffe gick vi ut i bilen och hämtade tårtorna som vi beställt och bakat själv Maria visste inget om detta och brast ut i ett härliga skratt när hon fick öppna den köpta tårtan.......


När vi åt tårta passade Maria på att läsa upp det hon skrivit om var och en, hon hade gjort ett A4 med en vers till var och en och köpt en bukowski nalle till alla barnen, är det konstigt att alla bara älskar denna människa? Så här skrev hon om Andreas

Kära Andreas

Du är charmig till tusen
och hos många du gör susen
Du är en toppengrabb
Aldrig det är något klabb
Alltid hjälpsam och snäll
Sällan du får skäll
Gillar att rita och fixa
och att med bollen trixa
Du är mig mycket kär
Jag gråter en skvätt
När jag måste säga farväl
Så gör det ont i min själ
Jag kommer att sakna dig.
Kram Maria



När alla barnen fått sina verser och nallar och gråtit en skvätt så var det min tur att gråta  för även till mig hade Maria gjort en vers som går såhär

Kära Ingela

Du är en trevlig tjej
Att fixa är din grej
Alltid pigg och glá
Du ordnar allt så bra
Du är flitig som ett bi
Full med massor av energi
Det är minsann inte så lätt
Att tacka dig på rättt sätt.
Men denna lilla sak
Hoppas vi faller i din smak
Tack för allt!

Föräldrar, elever och fröken
klass 3-4A

Jag fick en jätte fin Ljuslykta och det kunde inte passa bättre för det är jag ju tokig i, när vi nu hade gråtit färdigt så kom en mamma in med 2 buketter blommor en till mig och en till Klaus för att vi varit klassföräldrar i alla åren för dessa underbara barn och då grät vi en skvätt till i mitt kort stod de: Stort tack från oss alla till världens bästa klassmamma.
Kolla in buketten jag fick, den luktar underbart.





Ljuslyktan jag fick.

Lite andra bilder från kvällen

      


När vi kommit hem runt 21,30 så var det att sätta sig ner och prata en stund det hade varit ganska så omtumlande och många av barnen var ledsna både på skolan och sen när de gick hem när vi kom i säng runt 23 tänkte man att gud vad skönt att sova hela natten efter en sådan här kväll och en del nätter man agerat taxi denna veckan till Sara som varit och serverat på lärar middagen i måndags och skulle hämtas kl 00,30 så var man ganska slut...men säg den lycka som varar kl 00,40 ringer telefonen och vi fattar ingenting VEM ringer nu och varför? Johan svarar och jag hör honom säga ja det är jag och då undrar jag ju givetvis vad står på? en stackars lärare som varit på avslutningsfest för en 9.a i Eslöv har råkat köra på ett Vildsvin på vägen hem så vi går upp och packar i hopa saker och hundar och ger oss i väg lite spända var vi nog båda två för tjejen som råkat köra på den säger att den var stort som ett får och ett vildsvin stort som ett får det är INTE litet och bara vikten på det är massor.
Vi kör ut till platsen tjejen angett som olycksplatsen och hittar lite delar från bilen men inget mer, jag tar ut vår turbo Labbe Ronja och hon  får upp spåret direkt på vägen och vi går ca 7 meter där ligger det i gropen sten dött VAD KÄNNER MAN DÅ????? Skönt, men kanske ändå inte man var så inställd på att göra ett helt eftersök så det är lite snopet. Skadan på grisen var inget synligt bara  lite avskavt hår, konstigt som det kan bli.
Så det var bara att packa ihopa och åka hemåt i natten för att försöka sova ett par timmar innan det var dags att gå på skolavslutning.

Klockan ringde alldeles för tidigt i dag, kunde inte somna igen i går eller i morse när vi kom hem.
Andreas for upp ur sängen som vanligt och var klar i ett nafs det var samling på skolan som vanligt innan de skulle tåga med Flaggan först till kyrkan för den traditionsenliga avlutningen.
Alltid lika fint med avslutningen i kyrkan


Flaggbärare och musiker först sen kommer hela skolan i samlad trupp




Andreas klass sjöng en sång i kyrkan






Sista bilden på gänget.


Vad är väl en skolavslutning utan regn eller åska eller varför inte HAGEL när vi kom hem och satt och fikade så började det först regna droppar stora som ja vet inte vad  och rätt som det var så bara vräker det ner hagel hur var det nu de sjöng i kyrkan i dag ??? Du ska inte tro det blir sommar....... och det stämde ju just idag.



Nu ska vi njuta av att ha sommarlov ialla fall om det så haglar aldrig så mycket.

Älskade stuga! Casa Pelargon som den är döpt till.

Nu har vi varit en helg i paradiset, en brun stuga med vita knutar alldeles i kanten av skogen i Mellbystrand och med lagom avstånd till havet helt UNDERBART!
Fredagen bllev det inte så mycket av vi gick en liten runda sen var vi nere och beställde Pizza (har fantastiskt goda pizzor på DJ,s pizza i Mellby) slappade och tittade lite på tv, sen kröp vi till kojs ganska tidigt Sara och Natta kom med tåget kl 13 och skulle hämtas  (hade varit på Jägersbo på fredagen) i Laholm, efter det var det shopping i Mellby som gällde sen en tur till Hundbadet som ligger  på väg till Skummeslöv sååååååååååååå underbart det var säkert 24 grader i vattnet så härligt både vi och hundarna njöt i fulla drag, Milla blev helt tokig om hon inte hann med de stora hundarna efter apporten i vattnet, hon blev tokig varje gång den kastades för hon har ju inte en chans mot Tessie och Ronja hon skrek som en tok det lät som hon sa " den är min min min min" och vi skrattade så vi höll på att gå av på mitten. Milla fick ha lite "egen" tid när vi satt Tesse och Ronja i bilen så hon oxå fick lyckas lite.

 
Tessie in Action med Milla som svans.


Andreas och Johan apporterar med hundarna


full fart framåt


Full fart tillbaka


jag kan sitta fint även i vatten..........


.................om jag får apportera sen.

Efter en välbehövlig vila




både för hundar och oss så gick vi en lång promenad i skogen också detta helt underbart man mår så himla gött här uppe, sen var det fotbolls spel på hög nivå som gällde har aldrig låtit Tessie ha en boll innan men tänkte nu får vi prova och när vi tog den så lugnade hon sig kanon med Barbro Börjesson träning! Johan och Andreas har jätte kul i ett par timmar med hundarna i trädgården, Andreas har ett par blå märken på benen för var han inte snabb nog så fällde Tessie honom

Ronja vill ha bollen


Kasta då så jag kan ta den för er....


Andreas skrattar så han pinkar nästan i brallan....


Nu är det Tessies tur


Hon golvar Andreas direkt


Nu tycker husse att det räcker




Andreas med Milla hon tyckte det var lite läskigt med en så stor boll.

Kvällen tillbringades i uterummet med god grillad Laxkotlett och en flaska Martini Asti min absoluta favorit, kan man ha det bättre?


Barnen spelade kubb och bråkade så allt var som vanligt ändå, säg den lycka som varar.






Skogspromenad på Söndag morgon!


Fotografering innan tungorna hängde för långt nere







En ekorre i trädet den satt och tittade på oss ett tag


syns kanske dåligt här men jag lyckades fota ekorren mitt i ett språng.


Träning har det också blivit i helgen även om det inte har varit något som varit planerat,  fotgående när vi har gått promenad båd i koppel och lös, vattenapportering, linjetag i skogen och sök på gräsmattan, vilken toppen helg vi haft!

Äntligen funkar det igen!

Helgen som skulle spenderas i Mellbystrand blev lite försenad MEN det gjorde inget, Andreas skulle spela sin första fotbolls match han började i laget för 3 veckor sedan och nu var det match premiär i Askeröd, samling kl 11 på klubben sen åkte de i väg, Johan och jag vi kom lagom till matchen skulle börja och Andreas blev glatt överraskad, Andreas skulle spela back och gjorde det riktigt bra.
Marieholm gick ut hårt och vann matchen med 13-0


Grabbarna på gång.......


Andreas efter en svettig match

efter matchen var det bara att packa in sig i bilarna och fara hem mot Marieholm och klubbens jubileum det var ett stort jippo med diverse matcher av alla slag och hamburgare till alla barnen, Johan och jag vi for hem och lastade bilen med allt vad vi behöver för en helg i stugan sen hämtade vi upp Andreas och sen till den efterlängtade mini semestern....mer om det kommer senare.

Poletten har trillat ner...

och plötsligt funkar avlämningarna PERFEKT, bara så där en dag när vi var ute och tränade så bara funkar allt, inga ryck i kopplet inga stirriga Flatte ryck utan lugnt och fint (Tessie lugnt menar jag då) kommer Tessie in med Dummisar och även med Vilt och sätter sig sidan om mig och bjuder mig dem, jag FATTAR INGENTING men kul är det.
Vi har lite att jobba på med fotgåendet men även detta är så gott som felfritt hemma, hon följer mitt ben som en skugga, fast hon är fortfarande Tessie Tosing och får sina ryck fast i mycket mindre utsträckning, det roliga tyckte jag var Maries min när hon träffade oss onsdagen efter Wt,t och hon trodde inte det var samma hund jag hade med mig.
Även avlämningar från vatten funkar 9 av 10 ggr så får jag dem i handen utan att hon slänger den  och skakar sig innan så det är på gång att bli kanon även där, är bara så glad och förvånad och allt man kan vara ( har varit vid sjöarna på järavallen och tränat ett par dagar)

Lite att jobba på är stoppsignalen som funkar hyfsat när vi är ute och går och hon springer lös men inte alls när hon jobbar för då är det som att hon vill vara ifred, lite tips någon?

Nu ser vi framemot alla jaktprov och Wt som kommer med Glädje ska bli jättekul.

Någon som ska med till Kalmar på Wt den 28 juni?

RSS 2.0