En intensiv Helg!

Vi har varit på Ledarskaps Utveckling 1 i Blekinge på Guö Värdshus ett gäng glada människor och en kanon lärare.
Vi träffades kl 12 i lördags och höll på till 21,30 den kvällen med ett studie besök på Eriksberg vilket var en super upplevelse vi fick höra hjortarnas bröl och de kom väldigt nära oss när vi var av bilarna på ett ställe.
Söndagen började kl 8 med frukost och sen flöt dagen på och vi slutade kl 16 efter en väldigt trevlig helg med nya bekanta nya sätt att se på saker och en massa ideer och en massa god mat.

Vi kan verkligen rekomendera denna kursen den var kanon.


Guö Värdshus ett super mysigt ställe med god mat och jättetrevlig personal.


I detta huset låg vårt rum.

Utsikten vi hade mot vattnet.


Vårt hund rum
J Vill inte vara med på bild.Mattias från Jägarförbundet guidade oss på Eriksberg.


Vår trevliga kunniga lärare Petra.


Truls och Axel lyssnar på Mattias eller?.......


Vi tittade på utställnigen inne på Eriksberg


En fullvuxen uppstoppad Älg den var enorm.


Mattias berättar mer.....


Benny och Brudarn!

Axel hade sin labbe Benny med sig och han trivdes som fisken i vattnet med våra 3 tjejer fast han fick stryk mest hela tiden när han kom för nära.


Benny får bank......


Äntligen efter en bra stunds rastning fck vi dem att ligga så här fint och posera.

Höll ju på att glömma jag måste bara sätta in en bild på Löken en kulig prick han hade fått namnet redan hos sin dagmamma för han läste alltid tidningen med 47.a löken i.Fy F#n säger jag bara.....

 

 I går hände det som jag tycker är det äckligaste i nästan hela världen.

Vi var i skogen hela dagen och hade spårkurs och kom hem fram på kvällen jag tog en dusch och sen var det middag och lite pappers arbete på vägen ut i köket efter lite dricka tycker jag att det kliar lite i svanken och jag känner något äckligt……. med halv panik kallar jag på Johan som kommer och konstaterar fakta JEPP det är en fästing som satt sig fast FY F#N VAD ÄCKLIGT!!!! Jag hatar de små kräken, har ingen kommit på ett sätt att utrota dem på?


Söt som Socker.....Vår lilla cocker!!!!

Milla är en sådan hund som är rolig att fota för hon tittar på en och sen hittar hon på en massa konstigheter och gör en massa olika "poser".Även skönheter har sina dåliga dagar!!!

 


Sista gången.....

Jaktprov

 

I dag var vi på jaktprov och Tessie var het som bara den, vi gick en rejäl runda innan det var vår tur och när vi väl skulle gå fram så trippade hon på tå och gick framför mig jag fick säga till ett par ggr sen lugnade hon sig lite, vid vattnet gjorde hon en halv knallning som Janne sa hon stannade direkt när jag sa till och backade tillbaka och sen skötte hon sig bra ut och bra in men skulle ändå lägga ner och skaka innan hon kom in med ankan nästa markering satt hon kvar och gick rakt ut och rakt in.

Markeringen på land var spikrak ut och spikrak in och avlämning direkt i handen detta var det jag är nöjd med på det vi gjorde i dag.

Söket gick bra till en början hon kom in med en stor trut vilket jag hade fasat för att hon skulle rata nästa skick kom hon in med en kanin och nästa så stannade hon ute länge och Janne gick ut och tittade då ligger det lilla …….. och rullar sig på en råka och när Janne kommer så ratar hon råkan och tar en trut till och kommer in med den och där var det roliga slut man får inte rulla sig på fåglar och sedan rata dem.

 Nu kommer vi ALDRIG att starta på något morgon prov mer.

Ett stort GRATTIS till Pia med Texas som fick ett 1.a pris i Lördags och Mia med Viggo som fick ett 2.a pris och även till Berit och Vira som gjorde det igen ett 1.a pris till ni är super duktiga.


Vilken dag!

I går var jag och hämtade OyOy Anders Chesapeakebay retriever och körde mot Hässleholm för att gå anlagsprov med honom och för att gå ett ÖKL med Tessie. Anders har varit lite tvekande om det kan gå bra och har inte velat anmäla honom till anlags provet så då fick jag äran att göra det och det gick hur bra som helst han spårade i ett alldeles kanon tempo med slak lina och fick högsta poäng på sitt spår....det är skillnad mot min tosing de.........det gick även bra för Tessie som fick en 1.a till och nu är jag nöjd 5 ettor och 3 med Hp det räcker för mig i år tror jag!? men man vet aldrig....


Kl 18 hade jag bestämt träff med Gert för lite jaktprovs träning, vi körde ut till dammen och tränade markeringar i vatten och på land och linjetag och allt gick så himlens BRA hoppas nu att det håller i sig resten av veckan också.

Vi satt en stund och pratade efter att Gert lagt ut ett par dirigeringar med vilt  och det var inga problem för hundarna att hämta in dem sen fast man skulle tro att de hade glömt dem helt.

Vilken bra kväll det var jag tror att jag somnade med ett leende,  Kanon träning kanon väder och kanon tränings sällskap.


RSS 2.0